vineri, 22 februarie 2013

Perchezitii

Lupta cu infractionalitatea s-a amplificat foarte mult in ultima perioada. Ca urmare a fost un adevarat bombardament cu stiri despre perchezitii de amploare, care au cuprins cam toata tara.

Acest lucru este imbucurator, dar arata ca infractionalitatea in Romania este globala si foarte bine organizata, cuprinzand practic orice domeniu.

Spre deosebire de invatamantul clasic, legitim, se pare ca exista "invatamantul" infractional, mult mai bine orientat catre piata. "Absolventii" isi gasesc foarte repede de lucru si exista o cerere continua de "cadre" pe piata.

Parcurgand cateva (dar nu putine) dintre numeroasele surse se poate face o imagine despre amploarea infractionalitatii, domeniile in care este prezenta infractionalitatea, profesionalismul infractorilor si nesiguranta continua in care traiesc cetatenii obisnuiti.

Astfel, sursa http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/update-perchezitii-la-clanurile-camatarilor-si-sportivilor-diicot-a-retinut-11-persoane-vizat-este-si-un-consilier-local-de-la-primaria-sectorului-4-294141.html ne informeaza ca

"La momentul transmiterii acestei ştiri au loc 115 percheziţii, atât în Capitală, cât şi în judeţul Ilfov. Potrivit DIICOT, interlopii au fost implicaţi în conflicte cu arme de foc. Sunt învinuite 67 de persoane."
...
"În cauză se efectuează cercetări fata de un număr de 67 de invinuiti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice."


Sursa http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/230-de-perchezitii-in-toata-tara-vezi-motivul-293605.html ne informeaza ca

"Peste 1.000 de poliţişti fac, duminică, 233 de percheziţii în Capitală şi şapte judeţe, pentru a duce la audieri 241 de persoane suspectate de furturi de produse petroliere din rafinării şi aeroporturile "Henri Coandă" şi "Aurel Vlaicu", prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1,1 milioane de lei."

Sursa http://adevarul.ro/locale/targoviste/perchezitii-hotii-combustibil-dambovita-arges-cautate-30-persoane-1_51188ec14b62ed5875fb2422/index.html ne informeaza ca

"Anchetatorii au descins, azi dimineaţă, în mai multe locuinţe din judeţele Argeş şi  Dâmboviţa, în căutarea unor hoţi de combustibil care furau produse petroliere.

Potrivit primelor informaţii, sunt vizate 30 de persoane suspecte de sustragerea de combustibil."


Sursa http://www.antena3.ro/romania/perchezitii-in-penitenciarul-galati-si-la-alte-adrese-din-galati-si-braila-intr-un-caz-de-inselaciune-203994.html ne informeaza ca

"Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Alba, cu sprijinul Serviciilor de Operaţiuni Speciale Alba şi Galaţi şi al poliţiştilor de la Poliţiile municipiilor Galaţi şi Brăila, desfăşoară şase percheziţii, din care patru domiciliare şi două în Penitenciarul Galaţi.

"În cauză, sunt efectuate cercetări faţă de patru persoane suspectate, cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, două din Brăila, una din Galaţi şi una care se află încarcerată în Penitenciarul Galaţi, pentru executarea unei pedepse privative de libertate. Acestea sunt suspectate că, în perioada 23 ianuarie - 1 februarie, au înşelat sau au încercat să înşele, şapte persoane din judeţul Alba", informează Poliţia Română.
...
Potrivit sursei citate, cei patru au pretins păgubiţilor, prin telefon, diverse sume de bani, sub pretextul că sunt avocaţii unei rude apropiate a victimelor, care a comis un accident rutier, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa. Astfel, falşii avocaţi au cerut persoanelor păgubite să depună bani într-un cont, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid, pentru presupusa reprezentare în faţa autorităţilor."


Sursa http://www.mediafax.ro/social/perchezitii-in-mehedinti-timis-gorj-si-hunedoara-vizand-persoane-suspectate-de-evaziune-fiscala-primarul-unei-comune-si-alte-sapte-persoane-sunt-cercetate-10580005 ne informeaza ca

"Un număr de 16 percheziţii au loc, joi dimineaţă, în judeţele Mehedinţi, Timiş, Gorj şi Hunedoara, la persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de trei milioane de lei, în acest dosar fiind implicat şi primarul comunei mehedinţene Gogoşu.
...
În concret, în perioada 2011 – 2012 persoanele respective, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale au efectuat tranzacţii financiare fictive, sustrăgându-se de la plata impozitului TVA- ului şi creând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de trei milioane de lei."


Sursa http://www.gandul.info/news/perchezitii-in-mures-brasov-si-sibiu-la-persoane-suspectate-ca-au-furat-masini-din-strainatate-10580193 ne informeaza ca

"Poliţiştii fac, joi dimineaţă, opt percheziţii în judeţele Mureş, Braşov şi Sibiu, la locuinţele unor persoane care ar fi furat mai multe maşini din străinătate şi le-ar fi vândut ulterior în România.
...
Acţiunea se desfăşoară sub supravegherea şi coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în cadrul acesteia fiind angrenate peste 50 de forţe de ordine din cele trei judeţe. Percheziţiile au loc în trei judeţe, în localităţi precum Reghin, Târgu Mureş şi Făgăraş - Braşov."


Sursa http://www.b365.ro/perchezitii-in-bucuresti-marti-dimineata_187373.html ne informeaza ca

"Poliţiştii bucureşteni fac 13 percheziții, marţi, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul agroalimentar.

Perchezitiile sunt derulate în cadrul a două acțiuni de verificare şi control desfășurate în Bucureşti, Ilfov și Harghita la sediile și depozitele unor societăți comerciale, precum și la domiciliile unor asociați, administratori, dar şi a altor persoane implicate în activitatea infracțională.
...
Prejudiciul estimat a fi astfel adus bugetului consolidat al statului român este de aproximativ 1.000.000 de lei, cercetările fiind continuate de poliţiştii bucureşteni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală."


Sursa http://adevarul.ro/locale/turnu-severin/perchezitii-dealerii-tigari-contrabanda-turnu-severin-1_5124c8d400f5182b8581c633/index.html ne informeaza ca

"Poliţia de Frontieră Mehedinţi efectuează la această oră percheziţii în trei locaţii din Drobeta Turnu Severin la dealeri de ţigări de contrabandă."

Sursa http://www.mediafax.ro/social/perchezitii-in-judetele-prahova-si-dambovita-sunt-vizati-suspecti-de-comiterea-unor-infractiuni-10563612?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:%20mediafax/Qddx%20%28Mediafax_ALL%29 ne informeaza ca

"Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, zeci de poliţişti, însoţiţi de trupe speciale ale Poliţiei şi Jandarmeriei, participă, vineri dimineaţă, la 20 de percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni.

Percheziţiile au loc în localităţile Ploieşti, Boldeşti - Scăieni şi Lipăneşti din judeţul Prahova, una dintre descinderi având loc în judeţul Dâmboviţa. În anchetă sunt vizate zece persoane suspectate de comiteri de furturi din locuinţe, societăţi comerciale şi furturi de materiale reciclabile."


Si tot asa. Cine poate sa-i dea de capat?

2 comentarii:

 1. Hi to eνеrу , foг the reаson that
  I am genuinely keen of readіng this weblοg's post to be updated regularly. It carries pleasant information.

  Check out my webpage: tens unit hire
  my web site :: tens therapy units

  RăspundețiȘtergere
 2. I knоw this ωebѕіte gives quality deρеndent articleѕ οr
  revіews and addіtіonal data, is there any otheг site which offers these
  kіnԁs of stuff in quаlity?

  My web page tens for pain relief

  RăspundețiȘtergere