marți, 5 februarie 2013

Dan Voiculescu si justitia pentru dulăi

Dan Voiculescu uzeaza de toate posibilitatile legale pentru a tergiversa procesul in care are calitatea de acuzat. Ping-pong-ul din ultima vreme cu "uite senatorul - nu e senatorul" arata carentele din justitie si din alcatuirea legilor.

Intelegem astfel ca legile sunt facute de catre alesii nostri, pentru alesii nostri. Pentru restul cetatenilor, legile se reduc in general la taxe.

Una din problemele legale este perioada de prescriere. S-a spus despre Dan Voiculescu ca incearca sa obtina amanari si sa impinga procesul pana in 2018, pentru a se prescrie dosarul. Ar fi simplu de rezolvat aceasta anomalie daca ar curge termenul de prescriptie doar in cazul in care nu s-ar intocmi dosar si daca nu ar mai exista prescriptie in cazul in care dosarul este deja pe rol.

Alta problema este viteza aproape nula cu care se rezolva un dosar si posibilitatea amanarii la nesfarsit a dosarului. Dan Voiculescu a fost deja urmarit penal si trimis in judecata inca din 2008. Acum suntem deja in 2013! Iar inculpatul spera sa amane dosarul pana in 2018?! Ce justitie mai e si asta? Mai ajunge legea la marii infractori?

Alta situatie de functionare anormala a justitiei este evidentiata de acuzatiile care i se aduc lui Dan Voiculescu. S-a scris in presa ceva de genul "Procurorii sustin ca Dan Voiculescu a cumparat la un pret mult subevaluat (de 75 - 95 de ori mai mic!!!) un teren de 36.676 mp in Baneasa si constructii cu suprafata desfasurata de circa 1 hectar (10.000 mp!!!)". Pretul de cumparare a fost de 104.730 euro.

Adica procurorii sustin, iar justitia refuza sa constate subevaluarea pe motiv de amanari? Subevaluarea este evidenta chiar si pentru... orbi. In zilele noastre (2013), cand s-a terminat specula imobiliara, 200 de metri patrati construiti in Bucuresti costa cel putin tot atat. Iar despre cele aproape 4 hectare, ce mai este de comentat?

Pe langa situatiile juridice prezentate, ar mai fi de spus ca prin ""folosirea de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si spalare de bani", Dan Voiculescu si ceilalti inculpati au produs un prejudiciu de peste 60 de milioane de euro, conform procurorilor!

Din nou este momentul sa-l citez pe memorabilul Mircea Dusa: "armata română şi-a dat jertfa de sânge pentru ca România să ajunga ceea ce este astăzi" (sursa http://www.antena3.ro/politica/mircea-dusa-a-preluat-stafeta-ministerului-apararii-nationale-de-la-cornel-dobritoiu-196964.html)!!! Sa nu uitam ca si cetatenii romanii s-au jertfit in 1989 cam din aceleasi motive.

In salarii minime pe economie (rotunjite generos la 200 de euro pe luna), acest prejudiciu inseamna 25.000 de ani de munca (douazecisicincidemii de ani de munca, circa doua ere glaciare, cred eu)!!! Calculul explicit nu il mai fac, ci il las ca tema celor mai suspiciosi si mai putin creduli.

Dar pentru cei mai creduli si mereu cu chef de vot, dar si cu chef de ingropat tara la vot, aceste situatii nu i-au pus pe ganduri, pentru ca Dan Voiculescu a ajuns din nou senator, votat abundent de eternii naivii si de eternii interesati. Dupa care, acelasi Dan Voiculescu a renuntat intr-o saptamana la mandatul de senator pentru "bunul mers" (prin amanare) al justitiei.

Este mereu la moda restituirea proprietatilor sau despagubirea proprietarilor care au suferit abuzuri comuniste. Oare cand se va pune problema despagubirii cetatenilor romanii care au avut de suferit in urma distrugerii deliberate a economiei romanesti de catre infractorii "capitalisti" de la putere de dupa 1989? Nu de alta, dar e plina istoria recenta de astfel de prejudicii tip Institutul de Cercetari Alimentare.

Un comentariu:

 1. Surse despre dosarul I.C.A. si speculatiile juridice ale lui Dan Voiculescu:

  http://anticoruptie.hotnews.ro/ancheta-7475495-dosarul-dan-voiculescu.htm

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Institutul_de_Cercet%C4%83ri_Alimentare

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/dan-voiculescu-acuzat-de-procurori-ca-tergiverseaza-procesul-292458.html

  http://www.medierenet.ro/2013/02/05/ce-a-urmarit-dan-voiculescu-prin-demisia-din-senat/

  http://www.gandul.info/news/de-ce-nu-se-sustine-explicatia-lui-voiculescu-privind-renuntarea-la-imunitate-cele-cinci-consecinte-ale-mutarii-dosarului-sau-de-la-curtea-suprema-la-tribunal-10526658

  RăspundețiȘtergere