Foarte utila initiativa unor ONG-uri care cer Guvernului si Parlamentului "să stopeze finanţarea de către stat a cultelor religioase şi să redirecţioneze către Educaţie, Cercetare şi Sănătate aceste fonduri" (sursa http://www.evz.ro/detalii/stiri/ong-urile-le-cer-lui-ponta-si-antonescu-sa-taie-finantarea-bisericilor-de-la-buget-si-sa-d-1022.html). Argumentul invocat mi se pare corect si el: "este anormal ca într-un stat laic sute de milioane de euro din bugetele autorităţilor de stat, centrale şi locale, să fie deturnate de la nevoile reale ale ţării spre beneficiul cultelor religioase".
Sursa http://www.dcnews.ro/2013/02/bisericile-de-doua-ori-mai-multe-decat-scolile-si-spitalele/ ne arata evolutia scolilor, bisericilor si spitalelor dupa 1990:
1. In 1990 existau circa 28000 de scoli; in 2011 mai erau 7.497 unitati de invatamant [!!!];
2. Dupa 1989 s-au construit circa 4000 de biserici noi in Romania;
3. In 1990 existau 207.000 paturi de spital; in 2008 existau circa 138.000 paturi de spital [!!!].
Aceeasi sursa ne mai informeaza ca, pe vremea cand Boc taia venituri si crestea TVA-ul, acelasi Boc dona Bisericii Ortodoxe 8 milioane de euro din rezerva bugetului de stat!
Acum, daca stam sa gandim logic, vedem ca nu sunt bani de medicamente chiar daca s-au redus numarul de paturi din spitale cu circa 69.000, adica cu o treime! Serviciile medicale sunt oricum jalnice pentru cetatenii obisnuiti, care se mai ingrozesc din cand in cand citind cazurile absurde de decese in spitale, in urma fracturilor si entorselor, de exemplu. Deci, daca asistenta medicala este precara, este normal sa creasca numarul de decese din motive medicale puerile. Asa ca este posibil ca cererea de popi sa creasca pentru serviciile de inmormantare. Statul a gandit, probabil, cu un pas inainte si a hotarat ca, decat sa investeasca in sistemul sanitar pentru salvarea de vieti, mai bine investeste in servicii religioase pentru cetatenii fara noroc...
Personal am o problema, pentru ca nu vreau sa fiu inmormantat cu popa (pentru mine termenul de popa e cam sinonim cu fariseu sau sarlatan) si momentan nimeni din casa nu stie cum va fi rezolvata problema. Dar timpul probabil ca le va rezolva pe toate.
Reducerea numarului de unitati de invatamant este o alta masura "justa" a statului roman. Procesul de imbecilizare fortata a cetatenilor romani in epoca postdecembrista era necesar pentru ca imbecilii sunt vulnerabili, influentabili, usor de calcat in picioare si nu pot deranja statul mafiot cu intrebari "filozofice" de tip "De ce salariul meu creste in Europa de Vest de cateva ori desi muncesc mai putin decat in Romania?" sau "De ce s-a distrus economia romaneasca?" sau "De ce sunt atat de scumpe autostrazile inexistente din Romania?" sau "De ce se cheltuie banii publici in mod fantezist si in bataie de joc?" sau "Cum se pot recupera prejudiciile create de catre marii infractori de la stat?" sau "Cum pot sa ma opun abuzurilor statului?" si asa mai departe.
In locul educatiei rationale, orientate catre meserii, piata muncii si pozitivism, statul a considerat ca este mai oportun sa se ofere cetatenilor circ religios si ritualuri mediumnice indoielnice.
Cat de religios este poporul roman si cat de mult respecta aproapele romanii, se poate vedea din starea de infractionalitate globala in care se afla Romania, incepand cu cele mai inalte niveluri. Se mai poate vedea si din numeroasele infractiuni care presupun violenta, numarul imens de omoruri aberante atestand gradul inalt de "cultura" si "civilizatie" al cetatenilor romani.
Prasium majus
Acum 3 ore
Legislatie in domeniul cultelor:
RăspundețiȘtergerehttp://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_modificare_sprijinul_statului_salarizarea_clerului_155_2008.php
http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_salarizare_cler.php
http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_modificare_salarizarea_clerului_131_2008.php
http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_aprobare_oug_155_2008_modificare_sprijin_stat_salarizarea_clerului_117_2009.php
http://www.crestinism-ortodox.ro/TEXTE/LegeaCultelor-Nr489-2006.pdf