joi, 21 februarie 2013

Autofalimentul ca mod de lucru al statului mafiot roman

Am parcurs cateva surse care expun modul mafiot de lucru al statului roman, cladit pe cele mai eficiente politici de sifonat banii publici si pe cea mai performanta coruptie. Citatele sunt atat de elocvente incat nu prea mai ramane loc de alte comentarii.

Conform sursei http://www.biziday.ro/2013/02/19/restructurarea-mafiilor-locale/,

"Marea problemă a organizării administrativ-teritoriale a țării noastre este nu numai mafia județeană cât cea mică, locală. Experții au încercat și au reușit să cuantifice un indice al clientelismului politic, demonstrând clar cu cifre și date faptul că trei sferturi dintre comunele României există doar pentru a sifona bani publici. Ele nu sunt capabile să-și plătească singure nici măcar angajații primăriei dar primesc alocări prin transferuri de la centru, mai ales pe criterii de partid pentru a servi mai departe sub forma unor lucrări publice supraevaluate o corupție organizată nemțește, în fapt, cel mai performant sistem pe care România l-a inventat vreodată. [!!!]
...
Clientela politică pe bani publici este cvasi-legală, este atașată partidelor politice, dar mai grav este că mafiile aste sunt prea multe, prea diversificate și au devenit pur și simplu insuportabile financiar pentru contributori." [!!!]

Conform sursei http://expertforum.ro/harta-clientelismului-romanesc-alocarile-de-bani-catre-judete-si-primarii-2004-2011/,

"Nici amendarea Constituţiei, nici regionalizarea, nici o nouă modificare a sistemului electoral nu vor schimba modul cum funcţionează statul român.
...
Municipalităţile, ȋn special comunele, vor rămâne falite şi dependente de alocări clientelare, indiferent câte straturi de baroni sau voievozi locali punem deasupra lor ca să filtreze fondurile. Atâta vreme cât problema crucială e clientelismul politic, asta trebuie să discutăm, iar nu reorganizări care să schimbe forma şi să păstreze fondul.

Cum s-ar putea ȋnsă măsura corupţia obiectiv (adică nu prin sondaje de opinie) pentru a pune condiţii de reducere a ei? In special când vorbim nu de mita măruntă “de ghişeu”, ci de clientelismul generalizat, perpetuat prin politici publice, numit de analişti “capturarea statului de grupuri de interese”? Iată o ȋntrebare bună nu doar pentru România şi Bulgaria, care au un MCV, ci pentru toate ţările membre. Ea ar trebui să figureze pe agenda de reformă a UE, vizând crearea de MCV-uri la nivelul Uniunii, ceea ce ar duce şi la reducerea tensiunilor Nord-Sud ȋn ce priveşte calitatea guvernării."


Sursa http://expertforum.ro/harta-clientelism/ a realizat harta nationala a clientelismului politic din Romania, prezentand "distributia fondurilor nationale discretionare" pentru 41 de consilii judetene si 3228 primarii.

Fondurile nationale de investitii analizate sunt urmatoarele:

"1. Fondul de Rezerva al guvernului (2004-2011, diverse utilizari)
2. Sume defalcate pentru drumuri judetene si comunale (2005-2011)
3. Fondul de mediu (apă-canal, zone verzi, 2008-2011)
4. Sume pentru scoli (2007-2010)
5. HG 577/1997 (drumuri, apa in rural, 2004-2011)
6. OG 7/2006 (poduri, apa-canal, terenuri sport in rural, 2007-2011)"

Sursa citata spune despre aceste fonduri:

"... aceste sase instrumente sunt 100% nationale si discretionare, sumele fiind alocate de guvern sau ministerele titulare pe liste anexa la buget, fara vreo justificare clara sau competitie de proiecte. Cu alte cuvinte, reprezinta cel mai bun teren pentru a masura clientelismul politic pur."

Aceeasi sursa a tras urmatoarele concluzii, in urma analizei facute:

"Am avut un maxim de clientelism politic in anii 2007-2008, pe aproape toate instrumentele de transferuri pentru investitii existente. In medie, in 2007 era de 3 ori mai probabil sa primesti fonduri daca erai primar al puterii decat daca erai primar de opozitie. [In acea perioada la putere a fost guvernul monarhistului Tariceanu.]

Maximul de clientelism a coincis cu perioada de crestere rapida a bugetelor publice inainte de criza. [De unde intrebarea daca s-a procedat astfel intentionat, stiindu-se ca va veni criza?]

Totusi cei mai favorizati primari au fost cei teroretic independenti (rezultat regasit si in analiza pe Republica Moldova), ceea ce sugereaza ca intr-adevar alocarile discretionare au fost folosite intentionat pentru a incuraja migratia politica."

Ma impresioneaza folosirea cuvantului "discretionare", pentru ca arata ca sistemul actual este unul dictatorial, o dictatura a banilor publici furati de mafiile de stat. Dupa care statul ne-a spus ca este "criza", a taiat venituri, a majorat taxe si le-a spus oamenilor ca trebuie sa munceasca mai mult si mai bine daca vor mai multi bani!

Asta este statul mafiot roman! Noroc cu jertfa inaintasilor, a armatei si a tinerilor impuscati in decembrie 1989!

Cine ne restituie banii publici cheltuiti discretionar si sifonati abuziv de clientelismul politic si lucrarile publice supraevaluate in perioada 2004-2011?

14 comentarii:

 1. I go to ѕee day-to-dау a few web siteѕ аnd
  websites tο reаd artіcles,
  howevеr this web site οffers quality
  baѕeԁ content.

  My wеb page tens machines

  RăspundețiȘtergere
 2. AUTOFALIMENTUL A INCEPUT DE AICI:

  ”Centralizarea repartiţiei de locuinţe (prin ICRAL) exprimă aceeaşi tendinţă etatistă de controlare a habitatului şi de dislocare a comunităţii tradiţionale (MIHĂILESCU et al. 1995). Pe de altă parte, post-socialismul românesc aduce cu sine un fel de „cadou al revoluţiei”, prin intermediul căruia (de fapt, prin legile 61/ 1990 şi 85 / 1992), trei milioane de locuitori şi-au cumpărat avantajos apartamentele primite anterior de la stat; după 1995, o dată cu politica de „restitutio in integrum”, locatarii caselor naţionalizate nu şi-au mai putut cumpăra locuinţele, căutând protecţia statului (ZERILLI 1998). Prin municipalitate, statul continuă să arbitreze problemele locative ale orăşenilor zilelor noastre (de exemplu, atunci când aceştia solicită primăria împotriva patronului chiriaş incorect cf. TANCĂU et al. 2004; în alte împrejurări, însă, funcţionarii primăriei apar drept agenţi activi ai procesului de gentrificare urbană, prin facilitatea cumpărării unor locuinţe de către „noii îmbogăţiţi” din zona Piaţa Unirii-Mihai Bravu-Dristor, cf. CHELCEA 2000).”

  sursa:http://www.bucurestiivechisinoi.ro/2010/11/mutarea-antropologiei-culturale-la-oras/

  ai retinut...”cadou al revolutiei” din care ai profitat din plin.
  la tine tot timpul cheltuielile au fost mai mari ca veniturile, de investitii nici nu mai incape vorba.

  propunere: să restituie toata lumea ”cadourile”.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. NU TE MAI OBOSII ca tragi destul la jugul CONSTIINTEI SOCIALISTE.

   Stilul agentului de manipulare a opiniei publice: minciuni, hartuire, provocari, trivialitati, comentarii off topic.

   100000 comentarii in 0 zile! Ori ai foarte mult timp liber, ori te-au pus sefii la ore suplimentare :))

   Ștergere
 3. ”Asta este statul mafiot roman! Noroc cu jertfa inaintasilor, a armatei si a tinerilor impuscati in decembrie 1989!”
  ASTA ESTE NESIMTIREA CEA MAI MARE!
  TU UNDE ERAI IN DECEMBRIE 1989.
  ASCUNS IN DEBARA?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. sau erai ruda cu viteazul asta;
   Anonim17 octombrie 2012, 12:19
   Bai daca te doare undeva de exploatare trebuia sa o spui in decembrie 89, nu mai ieseam ca prostu sa apar televiziunea cu pieptu gol.
   sursa:http://lmar2010.blogspot.ro/2012/10/programul-usl-pdl.html

   Ștergere
  2. ANONIMULE PENAL, ASTA ESTE NESIMTIREA CEA MAI MARE!
   TU UNDE ERAI IN DECEMBRIE 1989? IESEAI DIN CANALE SI IMPUSCAI OAMENI PE STRADA?

   Ștergere
  3. NU BĂ IDIOTULE, ERAM ȘEFUL LUI TAC'TU!!!

   Ștergere
  4. Mersi pentru insulte si minciuni! Se pare ca gainarul nazist si-a luat spumiera noua. Ai progresat, acum nici nu trebuie sa mai iesi din canale ca sa scrii aberatii pe blogul meu :))

   Tristule, ti-am pus si eu o intrebare... :)) Nu e cazul sa te iriti :)) Tu ai scris numai aberatii despre mine. Mie imi sunt indiferente aberatiile tale. Dar daca simt ca te enerveaza raspunsurile mele, poate ca o sa te bag mai des in seama :))

   Ștergere
  5. roagă-l pe babacu să mai taie și câte un porc că ți-a rămas gustul de găină în gură.
   ”găinar nazist” ți se potrivește mai bine ție la câtă superioritate manifești.
   eu mă mulțumesc cu ”bondache”, a zis și șefu că sună bine.
   cu ”tristule” ai dreptate, aici ce mă mai înveselesc și eu. îmi pare bine că ai sesizat progresul meu în a da peste bot.
   ”la mulți, mulți, mulți ani, ro!”.

   Ștergere
  6. Stilul agentului de manipulare a opiniei publice: minciuni, hartuire, provocari, trivialitati, comentarii off topic.

   Asta e tot ce poti.

   Ștergere
 4. cand dai copy-paste intr-un minut umplii 10pagini. divizia copy-paste

  zilele astea sper ca ti-a crescut traficul.
  te rog cateva exemplificari pentru a-mi demonstra contributia la dezvoltarea ta personala.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scopul acestui blog nu este sa fac o polemica nesfarsita cu tine.

   Daca crede cineva ca eu sunt sursa tuturor relelor din Romania, nu are decat.

   Ștergere
  2. OK!
   ești obosit de la slujbă?!
   dacă trudești la patron chiar că te slăbesc cu polemica.

   Ștergere
  3. Pe blog la statistici este scris textul "Nu se monitorizează paginile afişate de mine". Asta ca sa stii cum e cu traficul. Sa se stie si ca dezinformezi, derbedeule nazist :))

   Asa ca, mersi pentru insulte si minciuni! Nu uita sa folosesti din plin noua spumiera.

   Daca ai avea si mintea pe masura tupeului ai evita astfel de situatii neplacute :))

   Ștergere