marți, 26 februarie 2013

Restrictii pentru imigranti romani, globalizare pentru multinationale

Se stie ca foarte multi cetateni romani si bulgari emigreaza in Europa occidentala. Motivul este evident: saracia in tarile de origine.

Multe tari occidentale au introdus restrictii pe piata muncii pentru romani si bulgari, atunci cand Romania si Bulgaria au intrat in UE. Desi in 2014 aceste restrictii ar trebui sa fie inlaturate, unele state vest europene isi pun problema introducerii unor noi bariere juridice pentru imigranti.

Discriminarea pe fata si ipocrizia acestor state vest europene ar trebui sa inceteze. Odata cu globalizarea, atat timp cat orice concern sau mutinationala se poate implementa in Romania sau Bulgaria, este absolut normal ca orice roman sau bulgar sa poata circula liber in Uniunea Europeana.

Romanii si bulgarii sunt discriminati salarial atat in tara de origine, cat si in tarile in care emigreaza. Este foarte cunoscut exemplul firmei Nokia, care si-a inchis o intreprindere din Germania unde se dadeau salarii de circa 2000 de euro lunar, pentru a se implementa in Romania, unde salariile erau de circa 200 de euro lunar! Adica de 10 ori mai putin! Ce legatura este intre salariile diferite si productivitatea muncii? Absolut niciuna! Pur si simplu in Romania angajatii sunt tratati ca sclavii si atat!

Dar nici in tarile adoptive romanii si bulgarii nu primesc aceleasi salarii ca si cetatenii tarii respective, ci intotdeauna cel putin cu cateva sute de euro in minus. Cu toate acestea, in raport cu veniturile din Romania si Bulgaria, veniturile din tarile vest europene se situeaza la niveluri acceptabile.

Mai nou, Germania a cerut Romaniei si Bulgariei sa integreze rromii in propriile societati, declarandu-se depasita de fluxul continuu de imigranti. Daca o tara cu forta economica a Germaniei nu poate integra rromii, cum ar putea cele mai sarace (poate si cele mai corupte) tari ale Uniunii Europene sa faca acest lucru?

Cred ca aparenta lipsa de realism vest european mascheaza o mare ipocrizie. Vest europenii au numai de castigat de pe urma angajatilor romani si bulgari, indiferent daca acestia muncesc in tarile de origine sau in tarile adoptive. Prin subsalarizarea romanilor si bulgarilor, vest europenii discrimineaza si mentin decalajul intre est si vest.

Daca exista persoane (de exemplu rromii) care aleg sa-si traiasca saracia in Europa de Vest, pentru ca oricum este mult mai bine decat in Romania sau Bulgaria, este dreptul lor la libera circulatie, foarte revendicat de occidentali pe vremea lui Ceasca. Pe atunci nu existau aceleasi probleme si decalaje? Daca state europene precum Marea Britanie si Germania vor sa introduca noi restrictii pentru romani si bulgari, atunci Romania si Bulgaria ar trebui sa introduca restrictii pentru firmele germane si britanice. De exemplu sa se introduca obligativitatea salarizarii ca in Marea Britanie si Germania pentru aceste firme. Sa vedem cine mai vrea din aceste tari sa faca afaceri in Romania si Bulgaria daca dumpingul social este eliminat. Pentru ca singurul motiv pentru care se implementeaza firme occidentale in Romania este dumpingul social (salarizarea mizerabila).

Piata muncii in Uniunea Europeana se bazeaza pe sclavagism si discriminare atat timp cat nu exista directive ale UE care sa unifice salarizarea si productivitatea muncii pe intreg teritoriul UE. Nu este scandalos ca romanii sa fie platiti de 10 ori mai prost decat germanii pentru aceeasi munca desfasurata in tari diferite? Suntem condamnati la saracie doar pentru ca ne-am nascut romani? Dupa care, culmea tupeului, Germania vrea sa transforme Romania intr-un lagar nazist al saraciei... De ce nu si al muncii fortate?

Vest europenii stiu sa se planga de saracii care le invadeaza tarile, dar tot ei au stiut sa transforme in sclavi si cersetori cetatenii romani si bulgari! Cu atat mai grav cu cat romanii si bulgarii, desi sunt oameni normali si muncitori, au devenit cersetori muncind! Ar fi cazul ca aceasta situatie sa fie privita in ochi si rezolvata!

Parcurgand sursele se pot remarca diverse aspecte legate de imigratie. Constatam ca viata in Europa de Vest este mult mai buna din punct de vedere material decat in Europa de Est, ca munca este platita de cel putin 5 ori mai bine decat in Romania (macar la nivelul salariului minim). Unele state, de exemplu Scotia, nu se opun venirii romanilor si bulgarilor. Multe orase germane se plang de faptul ca imigrantii fac sa creasca somajul, cersetoria si prostitutia. Asta cu somajul e buna, in acest fel inteleg de ce este asa de scazut somajul in Romania (numai 5-7% somaj intr-o tara cu 19-20 de milioane de locuitori si maxim 7 milioane de angajati?!). Mai aflam ca si in Germania se poate munci la negru 12 ore pe zi!

Diferente economice intre Romania si Marea Britanie sunt oferite de sursa http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_25051/MigrationWatch-UK-Imigrantii-romani-si-bulgari-ar-castiga-in-Marea-Britanie-de-cinci-ori-mai-bine-decat-acasa.-E-absurd-sa-se-sugereze-ca-nu-va-exista-un-aflux-semnificativ.html:

"MigrationWatch UK: Imigrantii romani si bulgari ar castiga in Marea Britanie de cinci ori mai bine decat acasa. [!]
...
In plus, alocatiile pentru doi copii, chiar si in cazul in care acestia raman in tara de origine a parintilor, reprezinta echivalentul salariului minim castigat intr-o saptamana in Romania si chiar mai mult in Bulgaria, mai arata studiul Migrationwatch.

Totodata, potrivit legislatiei britanice, in cazul in care angajatul isi pierde locul de munca, ajutorul de somaj depaseste salariul minim din Romania si Bulgaria.
[!]
...
Se dovedeste ca diferentele salariale sunt pur si simplu uimitoare.
[!]
...
Ministrul Duncan-Smith a adaugat ca accesul la sistemul de asigurari si ajutoare sociale va fi limitat, fiind inregistrata si nationalitatea aplicantului."


Conform guvernului scotian citat de sursa http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_25062/Scotia_ii_va_primi_pe_imigrantii_romani_si_bulgari_cu_bratele_deschise_la_ridicarea_restrictiilor_-_guvernul_scotian.html,

"Scotia va primi afluxul de imigranti romani si bulgari cu bratele deschise atunci cand restrictiile impuse lucratorilor din aceste tari pe piata muncii din Marea Britanie vor fi ridicate"

Germania vrea ca Romania si Bulgaria sa-si tina saracii acasa, conform sursei http://www.ziare.com/social/rromi/berlinul-cere-romaniei-si-bulgariei-integrarea-rromilor-1219720:

"Autoritatile din Berlin au cerut Romaniei si Bulgariei sa integreze rromii si sa stavileasca exodul acestora prin sprijinirea eforturilor de a-i integra in propriile societati.
...
Oficialii germani au spus ca migratia saraciei trebuie combatuta chiar de la sursa."
...
"Statisticile arata ca circa 147.000 de bulgari si romani s-au mutat in Germania numai in anul 2011 si cu toate ca acestea nu sunt cifre oficiale, o parte considerabila a imigrantilor din cele doua tari sunt membri ai minoritatii rrome, care deseori duc lipsa de educatie, sufera frecvent de probleme de sanatate si, prin urmare, este mai putin probabil sa gaseasca un loc de munca."
...
Multi dintre imigranti cauta ajutoare sociale, iar unele municipalitati germane se plang de costurile tot mai mari implicate de acest lucru, precum si de cresterea cersetoriei, prostitutiei si muncii ilegale."


Sursa http://www.ziare.com/diaspora/romani-strainatate/imigrantii-est-europeni-inclusiv-romanii-sclavi-ai-germaniei-moderne-deutsche-welle-1217873 evidentiaza modul in care imigrantii romani devin sclavii Germaniei asa zis moderne, dar care da dovada de un comportament absolut primitiv si necivilizat prin modul in care trateaza romanii. Sunt descrise ocolirea legislatiei muncii si munca la negru; relele practici din domeniul imobiliar; fenomenul sclaviei sexuale (se vorbeste de prostitutie dar termenul corect este sclavie sexuala, atat timp cat femei si fete tinere sunt rapite si exploatate sexual prin uz de forta (violenta!) si de narcotice). Dovada ca si statul german se uita in alta parte si refuza sa combata acest fenomen. Oare germanii se cred civilizati doar pentru ca au case si masini mai mari si mai multe troace in casa? Sau civilizatia mai tine si de spiritualitate si intelect? Oare romanii ar fi considerati mai civilizati daca ar sti sa transforme femeile germane in prostituate prin violenta si uz de narcotice?

"Berlin, Munchen, Stuttgart, Hamburg, Dortmund, Duisburg, Mannheim - lucrul comun dintre aceste orase este ca foarte multi imigranti din Europa de Est le prefera ca destinatii.
...
In acelasi timp, aceste orase au devenit si un loc al somajului extrem de ridicat, care acutizeaza problema imigrantilor est-europeni.
...
Tinand cont ca, pana in 2014, piata muncii din Germania ramane inchisa pentru romani si bulgari, multi dintre acesti imigranti se inregistreaza fictiv ca practicand profesiuni liberale. In acest fel, ei ocolesc interdictiile catre piata muncii, dar acest lucru nu rezolva problema lor. In multe cazuri multi dintre acesti oameni ajung sa lucreze in constructii, unde muncesc ilegal, cate 12 ore pe zi, pentru o plata de mizerie.

Dar asta nu e tot: din cauza situatiei extreme in care se gasesc, imigrantii romani si bulgari se transforma in tinte sigure pentru tot felul de agenti imobiliari de ocazie, care le inchiriaza camere de tot rasul cu 150 euro pe luna.
...
Putin diferita este situatia celor care ajung in Germania cu scopul de a practica prostitutia. De obicei, acestea sunt femei si fete tinere din Europa de Est, care au fost fie rapite
[!!!], fie atrase cu promisiuni false. Numai in provincia Renania de Nord-Westafalia, numarul femeilor care se prostitueaza a depasit 30.000, iar in toata Germania se ocupa cu prostitutia peste 400.000 de femei.

In jur de 80% dintre acestea sunt straine, indeosebi din Romania, Bulgaria, Ucraina, Cehia, Polonia si Rusia, spune seful politiei din Duisburg. Femeile sunt atrase in mod organizat in Germania, unde le sunt luate documentele de identitate. Apoi, cu ajutorul batailor crunte
[!!!] si a narcoticelor sunt transformate in sclave [!!!].
...
Conform statisticilor, zilnic, in jur de 1,2 milioane de germani
[!] apeleaza la serviciile prostituatelor. Castigul anual din aceasta industrie este de 14,5 miliarde de euro."

Un comentariu:

  1. Hi! Do you usе Тwitter? I'd like to follow you if that would be okay. I'm undoubtеdly enjoyіng your blog and
    looκ forwаrd tο neω updates.


    Сhеcκ out my blog pοst ... dallas auto insurance

    RăspundețiȘtergere