vineri, 15 februarie 2013

Mari risipitori de bani publici: CNADNR

Curtea de Conturi a prezentat cu seninatate un raport referitor la activitatea ticaloasa desfasurata de CNADNR. Banii publici s-au cheltuit sau, mai bine zis, s-au risipit cu nemiluita, fara ca nimeni sa fie facut raspunzator. Este evident ca CNADNR este un bastion al furtului masiv si legalizat de bani publici.

Este plin internetul de surse care preiau sec si amorf raportul Curtii de Conturi. Se povestesc in detaliu toate gainariile care au dus la pierderi financiare uriase. Se spune ca lui Dorinel Umbrărescu i-au intrat in conturi peste 1 miliard de euro prin plati facute de CNADNR. Dar se omit amanunte esentiale.

Primul amanunt esential: in raport nu exista numele managerilor responsabili de banii risipiti la CNADNR! Ce sa intelegem de aici? Ca managementul de la CNADNR este asigurat de fantome? Sau ca statul acopera incapabilii si infractorii?

Al doilea amanunt esential: cum isi exercita statul controlul asupra companiei CNADNR? Mai intai se asteapta cativa ani sa se creeze o gaura financiara uriasa, dupa care se constata prejudiciul? Se va recupera prejudiciul creat vreodata? Sau statul este complice cu firma (infractoare, inutila si de desfiintat cu celeritate maxima) numita CNADNR?

Al treilea amanunt esential: cum se face ca nicio companie de stat nu functioneaza pe principiul eficientei economice? In fapt, am ajuns in asa zisa "criza" si platim taxe uriase pentru ca statul a creat un sistem foarte eficient de fraudat banii publici. Statul este cel mai mare creator de gauri in buget, prin ticalosiile permise in companiile de stat. Nu intamplator, in topul celor mai mari datornici la stat, pe primele 10 locuri sunt 8 companii de stat, care au restante in valoare de 2,3 miliarde de euro (sursa http://www.gandul.info/financiar/topul-celor-mai-mari-10-datornici-la-stat-cu-cat-s-ar-reduce-deficitul-bugetului-de-pensii-de-stat-daca-marii-contribuabili-si-ar-plati-restantele-9915463)! Statul este singurul care nu are criterii de performanta! Dar, pentru ca ticalosia sa sa fie extrema, statul are dreptul sa majoreze taxele la nesfarsit pentru ca sa hotia unora sa fie acoperita de munca altora! Nici ca exista o definitie mai buna a sclaviei moderne!

Poate cetateanul simplu sa ceara statului sa-si identifice proprii nemernici si sa-i excluda din sistem?

Poate cetateanul simplu sa ceara statului judecarea si condamnarea vinovatilor de management deficitar si fraudulos?

Poate cetateanul simplu sa ceara statului sa respecte legea?

Poate cetateanul simplu sa ceara statului sa fie eficient in cheltuirea banilor publici?

Tehnic vorbind, poate. Practic, de aia nu mai poate statul, de simplul cetatean.

Poate cetateanul simplu sa ceara statului recuperarea prejudiciilor? Nu eu (la fel ca toti cetatenii romanii) trebuie sa platesc TVA majorat pentru ca sa se echilibreze bugetul si sa se acopere hotiile. Statul ar trebui sa imi restituie banii pe care i-am platit sub forma de taxe si care nu numai ca au fost prost administrati, ci au fost transferati cu rea credinta si prin frauda in cateva buzunare private. Tot statul ar trebui sa se trimita singur in judecata si sa se condamne pentru toate ticalosiile de dupa 1989. Ni se tot cere sa condamnam comunismul, desi sunt mult mai multe de condamnat la capitalismul actual! Ceasca e de vina pentru ticalosiile de la CNADNR? De asta a fost mitraliat Ceasca in 1989, pentru ca nu puteau "specialistii" sa-si faca de cap in CNADNR?

In fine, acestea sunt unele din multele intrebari care raman vesnic fara raspuns din partea statului roman, mafiot si arogant.

Concret, conform Curtii de Conturi, activitatea (daca o putem numi asa) a CNADNR consta din:
"- modul de acţionare neunitar şi necoordonat; [!!!]
- preocuparea şi implicarea insuficientă pentru identificarea şi eliminarea riscurilor, vulnerabilităţilor sau risipei;
[!!!]
- studii de fezabilitate neutilizate sau de slabă calitate;
[!!!]
- valori contractuale majorate şi termene de finalizare nerespectate."
[!!!]

Am citat sursa http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/un-raport-devastator-curtii-conturi-arata-risipit-cnadnr-zeci-milioane-lei-1_511e4bac00f5182b85654284/index.html.

De pe aceeasi sursa mai aflam ca "auditul nu a identificat repere semnificative prin care compania "să poată fi definită ca o entitate performantă, profesionistă", orientată spre realizarea scopului pentru care a fost înfiinţată şi pentru care este finanţată de la bugetul de stat şi având un management care să dorească şi să impună realizarea atribuţiilor şi obiectivelor stabilite, respectarea şi implementarea reglementărilor legale şi a criteriilor de performanţă" [!!!]

Ar trebui sa avem si numele celor care au facut "recrutarea" "managerilor" de la CNADNR. Pe ce criterii de incompetenta au fost selectati acesti "manageri"? Mai au si acum loc de munca acesti "competenti"care i-au instalat in functii pe "specialistii" din CNADNR?

In legatura cu activitatea de deszapezire, de pe aceeasi sursa aflam ca "au fost constatate abateri de la legalitate şi regularitate, unele cauzatoare de pagube şi prejudicii, pentru care au fost încheiate procese verbale de constatare" [!!!]

Alte "performante" ale CNADNR, conform aceleiasi surse:
"Transalpina, vedeta deficienţelor"
"Numai neglijenţele juridice au costat 66 de milioane de lei" [!!!]
"Penalităţi de 30 de milioane de lei plătite lui Umbrărescu"
[!!!]

Uluitoare aceasta CNADNR! Probabil in perfecta armonie cu gandurile lui Traian Basescu din decembrie 2010, de pe vremea imprumutului cu FMI:

"Presedintele Traian Basescu a avertizat ca Romania este in prezent obligata sa se imprumute, deoarece nu exista resurse financiare, iar "banii romanilor", de fapt, nu exista. El a dat si un sfat acestora: sa munceasca bine, ca sa traiasca bine."

(sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/politic/basescu-romanii-sunt-mintiti-zilnic-de-fete-rujate-cu-ochii-cat-cepele.html)

In traducere libera: cine vrea sa traiasca bine in Romania trebuie sa fie pregatit sa fure bine. Statul mafiot roman isi premiaza intotdeauna infractorii si scuipa pe oamenii onesti!

3 comentarii:

 1. Alta sursa despre CNADNR:

  http://www.money.ro/cum-s-au-topitprc-e2prc-80prc-9d-peste-3-miliarde-de-euro-din-cnadnr_1240907.html

  RăspundețiȘtergere
 2. Calitatea unui drum realizat de o firma a lui Umbrarescu:

  "Cel mai mediatizat contract al său cu statul a fost cel de reabilitare a Drumului Naţional 7, tronsonul Nădlac - Sebeş, care a fost un fiasco: Umbrărescu a garantat lucrarea pentru zece ani. După nici un an, milioanele de euro s-au „transformat” în gropi."

  (sursa:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/aici-sunt-banii-dumneavoastra-umbrarescu-mogulul-drumurilor-serial-evz-1023652.html)

  RăspundețiȘtergere
 3. It's hard to find experienced people for this topic, however, you seem like you know what you're talking
  about! Thanκs

  Herе is my web-sіtе: green egg

  RăspundețiȘtergere