duminică, 16 martie 2014

Protestul PMP sau populismul, demagogia si opulenta mafiei banilor publici

Intens promovatul protest si miting al PMP împotriva creșterii accizei pentru benzină se dovedeste a fi, conform asteptarilor si in ciuda participarii a maxim 10.000 de persoane, un simplu fâs electoral populist, impanat cu opulenta si demagogie, dominat de dorinta unor sinistre personaje ex-PDL (in frunte cu Elena Udrea) de a obtine capital de imagine.

Partidul Miscarea Populara este doar aripa noua (nici macar tanara) a PDL, din moment ce personaje ca Elena Udrea, Cristian Preda, Marian Preda, Daniel Funeriu, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu, Gheorghe Ştefan şi Florin Popescu stau alaturi de alt ex PDL-ist, Eugen Tomac. Sigur ca personaje care au avut acces discretionar la banii publici pot infiinta oricat de multe partide si partidulete vor, unde isi pot imparti cate functii de conducere vor pentru ca puterea sa le ramana.

Din pozele publicate pe sursa http://www.evz.ro/multimedia/foto/galerie/zece-mii-de-oameni-au-participat-la-protestul-pmp/-b630809654.html se poate admira recuzita impresionanta (steaguri si panouri) care atesta mijloacele financiare discretionare de care dispune PMP pentru intretinerea propagandei.

Iar de pe sursa http://www.evz.ro/detalii/stiri/miting-pmp-bucuresti-15-martie-2014-1087150.html aflam de la Elena Udrea insasi ca ”Mișcarea Populară este adevărata opoziție la Guvernul Ponta”.

Foarte corect si sincer spus! Redescoperim modelul lui Ponta si USL, care "se lupta" cu Traian Basescu pe banii romanilor, fara sa-si faca prea multe griji pentru problemele economico-sociale ale romanilor. Adica Mișcarea Populară vrea sa speculeze nemultumirile legitime ale romanilor fata de guvernarea USL doar pentru a lua locul USL-ului la putere, la furatul banilor publici. Tot asa cum USL a ajuns la putere si la furat banii publici speculand nemultumirile romanilor fata de guvernarea PDL.

Tema protestului si mitingului este puerila, populista si demagogica. Eugen Tomac spunea despre Ponta si USL: "Ne aflăm aici pentru că vedem cum marele specialist în lovituri de stat vrea să se specializeze și în lovituri la portofelul românilor”. De parca PDL-ul (unde era inscris si Tomac) pe cand se afla la putere facuse altceva atunci cand a marit TVA la 24%.

Ce a facut PDL-ul atunci cand guverna, Tomace? Atunci cand PDL a marit TVA la 24%, nu dadea lovituri la portofelul romanilor? Ce ar trebui sa faca acum romanii, sa vada care lovitura in portofel a fost mai mare, pentru a vota "raul cel mai mic"?

De ce nu au romanii de ales niciodata intre binele cel mai mare si binele cel mai mic?

Pentru ca atat timp cat romanii vor alege intre raul cel mai mic sau raul cel mai mare, e clar ca Romania va merge din rau in mai rau. Ma mir ca nu s-a inteles acest lucru pana acum.

Stim deja ca toti politicienii sunt specialisti in "interes national" doar atunci cand sunt in "opozitie" sau complet pe langa putere. Dar "specialistii" din partidele politice mafiote, odata ajunsi la putere, fac exact acelasi lucru: maresc taxele, imprumuta bani de la cetateni folosind intermediari ca FMI-ul si bancile, maresc preturile si depreciaza leul pentru a avea cat mai multi bani de furat.

Se joaca in continuare piesa de teatru politic "Politicianul bun in opzitie contra politicianului rau de la putere", care pare sa mai aiba inca priza la naivi, escroci, sarantoci si retardati cu drept de vot.

Dar piesa "Politicianul bun la putere" inca nu s-a scris, deci nici nu se joaca.

Asa cum am mai spus, partidele politice mafiote de tip PSD, PNL, PDL, RGL si versiunile lor revizuite dar neimbunatatite sunt filiale ale partidului unic, Partidul Banului Public. Faptul ca se "harjonesc" intre ele si isi aduc acuzatii pe la televizor nu are nicio relevanta pentru un viitor mai bun al Romaniei si al romanilor.

Faptul ca USL a inlocuit PDL la putere, urmat eventual de improbabila inlocuire in viitorul apropiat a USL-ului de catre PMP in alianta cu cine stie cine, nu inseamna decat o banala rotatie a cadrelor care prostesc cu succes populatia si vegheaza ca in Romania sa existe vesnic mafia banilor publici.

Nu am vazut pana acum venind, nici de la populatie, nici din partea vreunei formatiuni politice sau "opozitii", un protesc perfect legitim pe urmatoarele teme, de exemplu:
1. Lipsa crancena a locurilor de munca;
2. Salarizarea mizerabila din Romania;
3. Saracia odioasa si sinistra din Romania;
4. Coruptia generalizata din Romania;
5. Furtul discretionar al banilor publici in Romania de catre autoritatile centrale si locale;
6. Politica antiromaneasca si distrugerea deliberata a Romaniei si romanilor de catre partidele politice mafiote aflate la putere.

Adica, desi exista astfel de teme beton, PMP vrea sa prosteasca lumea cu marirea accizei lu' Peste?

Doar asta asteapta romanii de la viata, sa nu se scumpeasca acciza la carburanti cu niste bani? Adica asta ar rezolva problemele romanilor?

S-ar mai uita romanii la o scumpire de nimic a accizei la carburanti daca ar avea locuri de munca si salarii occidentale?

A aparut recent in media un material despre personalitatea indoielnica a lui Victor Ponta. Acest fapt intareste suspiciunea rezonabila ca jocul cu politicianul rau la putere si politicianul bun in opozitie face parte dintr-o schema politica mafiota extrem de bine pusa la punct, in care toate partidele mafiote sunt de fapt intelese si parti ale aceluiasi intreg. Iar scopul final este manipularea si inducerea in eroare a electoratului pentru ca acel intreg sa fie mereu la putere, iar banii publici sa fie mereu confiscati si pradati de acel intreg.

Ceea ce s-a si intamplat din 1989 incoace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu