miercuri, 7 decembrie 2016

Romania lucrului "bine" facut: educatia supravietuirii si alegerile

La 27 de ani de cand a fost mitraliat in stil mafiot Ceasca vedem ca tot exista spatii interioare neincalzite unde romanii ingheata de frig.

Daca pe vremea lui Ceasca se spunea ca trebuie sa inghetam iarna pentru ca sa se plateasca datoriile externe, acum situatia s-a schimbat probabil in bine, iar oamenii ingheata pentru ca sa se faca datorii externe.

Acum cateva saptamani am avut pildele orasului Drobeta Turnu Severin si ale catorva mii de brasoveni care inghetau in case, in scoli si asa mai departe.

Recent au aparut stiri cu o scoala din Sâmbăteni, comuna Păuliş, judeţul Arad, unde temperaturile erau cuprinse intre 6 şi 19°C (sursa: http://www.mediafax.ro/social/elevi-cu-geci-si-manusi-la-ore-intr-o-localitate-din-arad-in-clase-sunt-intre-6-si-19-grade-celsius-16015823) si o scoala din Stăneşti, judeţul Gorj, unde temperaturile sunt cuprinse intre 8 si 10°C (sursa: http://www.mediafax.ro/social/elevii-unei-scoli-gimnaziale-din-gorj-invata-in-clase-in-care-temperatura-cobora-la-8-grade-16018511)!

In total 300 de elevi stau la ore infofoliti ca afara.

Iata ca in Romania exista foarte multe locuri unde nu s-a inventat nici apa caplda, nici incalzirea centrala sau de orice fel, mai rau ca in comuna primitiva!

Ce ma surprinde pe mine, dincolo de nesimtirea autoritatilor si incapacitatea lor de a rezolva probleme banale, faptul ca exista o gramada de imobile care par facute din materiale bune conducatoare ale temperaturilor de afara. Adica izolarea termica este sublima, dar lipseste cu desavarsire.

Inca nu am auzit pe cineva in campania electorala care sa isi propuna sa nu mai existe romani suferind de frig sau de foame, deci viata va merge inainte ca si pana acum. Mai ales ca dupa alegeri, in eventualitatea in care vor ajunge la putere, PNL vrea sa infiinteze 8 spitale regionale iar PSD vrea sa infiinteze un megaspital (sursa: http://www.romanialibera.ro/rezultate-alegeri-parlamentare-2016+/parlamentare-2016/analiza--formatiunile-politice-din-fosta-usl-vand-aceleasi-idei--psd-si-pnl--promisiuni--copy-paste-433581). Adica se va trata efectul si nu cauza! Nu ar fi mult mai simplu sa se rezolve problema foamei si a frigului, ca sa nu mai avem nevoie de atatea spitale unde oricum ajungem sa ne imbolnavim de infectii intraspitalicesti?

Tot pe tema electorala, unii supravietuitori din Colectiv au devenit brusc foarte antipatici atunci cand ne indemna sa mergem la vot ca prostii, fara sa ne recomande concret si cu argumente sa votam pe cineva anume (sursa: http://www.mediafax.ro/politic/apelul-supravietuitorilor-din-colectiv-inainte-de-alegeri-mergi-la-vot-nu-i-lasa-pe-altii-sa-aleaga-pentru-tine-16018480). Cica intr-un asa zis mesaj emotionant (emotiile provocate fiind scarba si sictirul) suntem indemnati sa votam ca sa nu decida altii pentru noi. Mie mi se pare ca esenta alegerilor este tocmai ca altii sa decida pentru noi toti. :)

Cred ca viata mea ar fi mult mai buna daca nu ar mai exista tot felul de mascarici incravatati care sa decida pentru mine dupa alegeri. Pentru ca de fapt nu decid pentru mine, ci impotriva mea. Pe de o parte imi impun taxe, pe de alta parte isi bat joc de ele! Sau isi imagineaza cineva ca vointa mea este sa platesc taxe ca sa aud la stiri ca elevii ingheata de frig in scoli prin Arad si prin Gorj?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu