duminică, 4 decembrie 2016

Romania sarbatorilor de iarna

Romania sarbatorilor se mentine in tiparul obisnuit: accidente si incendii zilnice, stiri despre meteo si stiri despre dileala cotidiana.

Despre accidente nu e mare lucru de zis. Lumea are placerea sa sofeze pe orice vreme; vremea a fost naspa; a nins si s-au produs accidente. Sa gandim pozitiv: oricum se produceau accidente si pe vreme buna.

Despre incendii, s-a confirmat in sfarsit faptul ca au o frecventa impresionanta. O statistica oficiala ne informeaza ca au loc circa 77 incendii pe zi si ca numarul lor este cu 4% mai mare decat in 2015. Deci ar putea aparea zilnic ziarul sau revista cu vreo 80 de pagini colorate "Incendiul", destinata iubitorilor de horror inspirat exclusiv din realitate.

Stirile meteo sunt mai importante decat campania electorala in care nimeni nu are mai nimic de zis. De aceea ocupa mai mult spatiu in media romaneasca decat stirile din economie (care economie?). Unele mijloace de informare in masa incearca sa-si ingrozeasca audienta: deja s-a repetat obsesiv in noiembrie ca iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasa. Nu se stie daca se vorbeste de Romania sau la nivel global, dar daca va fi cel mai frig din toate timpurile in Pacific nu prea ne intereseaza. Prognoza pentru Bucuresti arata maxime usor pozitive si zapada deloc pentru toata luna decembrie. Desigur, prognoza se mai poate schimba.

Dileala este mereu foarte bine reprezentata. Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/socant/un-tanar-de-28-de-ani-i-a-impuscat-mortal-pe-2-barbati-care-i-au-cerut-sa-isi-mute-masina-i-am-zis-sa-lase-arme.html, de ieri, 03.Decembrie.2016, un tip de 28 de ani a impuscat mortal doau persoane (tata si fiu), a ranit alte doua persoane care se aflau intamplator la locul si momentul nepotrivit, dupa care s-a sinucis. Motivul dilelii este extrem de "serios": cei omorati ii cerusera sa asasinului sa isi mute masina din drum.

Asta-i din categoria "De Craciun, fii mai bun; pana atunci, fii nebun!". Dar nu exagera daca vrei sa mai apuci Craciunul.

In lumina ultimelor evidente, cred ca Romania are nevoie de expertiza psihiatrica serioasa. Aflam mereu ca suntem inconjurati de odiosi si de sinistri numai atunci cand este prea tarziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu