vineri, 9 decembrie 2016

Oricate apeluri ar face Iohannis, tot nu ma duc la vot. Nu am pe cine!

Iohannis a indemnat cu disperare lumea sa mearga la vot, de parca ar fi facut reclama la detergenti sau la suplimente alimentare.

Campania electorala a fost o formalitate gretoasa, ca de obicei. In lipsa unori directii si obiective de tara pe care sa le urmareasca oricine ar ajunge la putere (de exemplu ceva clar si concret: sa nu sufere niciun roman onest de frig sau de foame), fiecare a batut campii dupa bunul plac. Ca doar nu-i prost ala care promite, ci ala care voteaza viitorii călăi si ciocli ai natiei.

Dar promisiunile au fost mult mai putine decat clasicele atacuri la persoana si la partid, fiecare candidat avand grija sa puna in evidenta defectele hidoase ale adversarului politic sau partidului advers. Pentru ca votul negativ este mai putin angajant decat niste promisiuni electorale fara acoperire, iar invitatia de a nu vota un odios pentru ca sa fie ales un sinistru nu creaza obligatii fata de electorat indiferent de castigator.

Comentez dupa indemnurile repetate ale lui Iohannis de a merge la vot, preluate de pe sursa http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/alegeri-parlamentare/klaus-iohannis-dragi-romani-mergeti-la-vot-nu-lasati-pe-altul-sa-hotarasca-in-locul-vostru-ce-se-intampla-cu-romania-noastra-617261.html:

"Dragi români, mergeţi la vot, mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altul să hotărească [corect: "hotărască"] în locul vostru ce se întâmplă cu România noastră."
Lumea se duce la vot tocmai ca sa lase pe altul sa hotarasca pentru toti! Ca sa nu lasam pe altul sa pe altul să hotărască în locul nostru ce se întâmplă cu România noastră ar trebui sa nu mergem la vot si sa nu mai alegem pe nimeni! Problema centrala este ca alesii nu hotarasc pentru noi toti, ci impotriva tuturor. De departe, nici un candidat nu pare vreo somitate a binelui public. Nimeni nu a parut credibil in prosteala lui electorala.

"Indiferent dacă aveţi o opţiune sau încă nu, e important să votaţi."
Adica sa votam chiar daca votam total aiurea? Chiar daca sunt votati corupti si penali? Ce nu spune Iohannis e pentru cine e important sa votam, adica pentru mafia politico-economica.

"Absenteismul nu e niciodată o soluţie în ziua votului."
Dimpotriva, absenteismul inseamna o lipsa mai mare de legitimitate a celor alesi. Din pacate, absenteismul arata si faptul ca alesii pot decide in mod fatal pentru majoritate chiar daca au fost votati de minoritate. De exemplu, un ales de doar de 10% dintre alegatori va decide pentru ceilalti 90% care nu s-au prezentat sau au votat cu altcineva. Acestea sunt limitele democratiei actuale, care impune un ales chiar daca majoritatea nu ar fi dorit pe nimeni. Raul cel mai mic nu e niciodată o soluţie în ziua votului, pentru ca devine apoi raul cel mai mare.

"Mergeţi şi votaţi chiar dacă vă hotărâţi în ultimul moment pe cine să votaţi."
Unii s-au hotarat de mult sa nu voteze pe nimeni, deci nu vor merge la vot.

"Ca să continuăm bine e nevoie să votam."
Ce gluma sinistra! Cand s-a continuat bine dupa vot in Romania postdecembrista?
Pe vremea dezindustrializarii si a suprimarii a milioane de locuri de munca? Pe vremea inflatiei galopante si a micsorarii puterii de cumparare? Pe vremea coruptiei generalizate? Pe vremea privatizarilor frauduloase? Pe vremea autostrazilor fictive? Pe vremea retrocedarilor fictive? Pe orice vreme a mortilor din spitale? Pe orice vreme a imbecilizarii din educatie? Pe orice vreme a taierilor ilegale de paduri? Pe orice vreme a achizitiilor publice inutile, ineficiente si supraevaluate? Unde o fi vazut Iohannis o continuare buna in Romania?

"Vă aştept duminică la vot."
Stiu ca Iohannis a vorbit tuturor romanilor. Dar decat sa ma astepte pe mine, mai bine se duce acasa. Poate mai are si alte treburi. Dar as fi curios sa vad cat poate astepta. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu