vineri, 2 decembrie 2016

Ziua nationala - circ mediatic pentru toti romanii

A. Mai intai, o reconfirmare a statutului de a fi roman si de a trai in Romania: conform sursei http://www.mediafax.ro/economic/romanul-din-statistici-traieste-putin-dar-munceste-mult-pentru-calitatea-vietii-sale-16012624, romanul munceste doua treimi din viata desi e prost platit (sau tocmai pentru ca e prost platit).

Daca aritmetica simpla inca functioneaza, atunci doua treimi din 24 de ore ar insemna 16 ore, iar 16 ore de munca pe zi ar fi impotriva Codului Muncii si ar insemna exploatare crancena. De unde se vede ca legea nu ar fi tocmai egala pentru toti, iar ITM-ul exista doar pentru ca angajatii sa adune spagi grase pe langa salarii medii.

Desi toate acestea sunt simple speculatii, orice asemanare izbitoare cu realitatea nu este deloc intamplatoare.

In aceste conditii, conform sursei http://www.mediafax.ro/stirile-zilei/ziua-nationala-la-iasi-slatina-si-ploiesti-mii-de-persoane-s-au-inghesuit-la-coada-la-fasole-carnati-si-vin-fiert-dupa-parada-militara-foto-video-16012121, nu este de mirare ca de ziua nationala multa lume a participat la traditionala inghesuiala pentru o portie de fasole si carnati. Pai cum sa nu se inghesuie lumea la o masa calda, daca in acest mod scuteste o zi sau doua de munca pe nimic?

Mai ales ca si sursa http://www.mediafax.ro/economic/saracia-in-munca-aproape-4-din-salariati-traiesc-sub-pragul-de-subzistenta-chiar-daca-au-un-venit-constant-16012467 confirma ca 4% din oamenii muncii isi duc zilele sub pragul de subzistenta muncind! Cred ca aceasta categorie "socio-profesionala" ar putea fi considerata in somaj tactic, adica au un loc de munca de tip bataie de joc doar pentru ca statisticile sa nu arate ca somajul este de peste 15% in Romania.

De aici se vede ce bataie de joc este discutia pe tema salariului minim pe economie. Salariul minim pe economie ar trebui sa insemne pragul de la care un om traieste decent (desi minimal) pentru ca munceste. Altfel, sigur ca sunt favorizati si stimulati toti infractorii, care ori dau lovitura incalcand legea, ori au casa si masa gratis la puscarie atunci cand sunt prinsi.

B. Circul mediatic hidos ocazionat de ziua nationala nu putea sa ocoleasca propaganda monarhista, care in mod cert vrea sa puna mana pe putere pana in anul 2018, beneficiind de complicitatea multor persoane cu functie inalta in statul republican.

Astfel, odiosul Radu Duda si sinistra lui sotie, Margareta, au facut traditionala (de ce oare traditionala?) plimbarica pe bani publici (de ce oare pe bani publici?) cu trenul regal prin tara. In total au fost intampinati de cateva mii de monarhisti, care spera sa dea lovitura de stat sub orice forma (sangeroasa sau juridica) pana in 2018 si sa calce in picioare vointa si indiferenta a milioane de romani fata de hidoasa monarhie.

Tot in cadrul circului monarhist, terminarea lucrarilor la Arcul de Triumf a fost un bun prilej pentru ca penibilul academician Razvan Theodorescu sa-l evoce pe odiosul si sinistrul dictator Carol al II-lea, care a taiat si el o panglica propagandistica pe vremuri in aceasta locatie, atunci cand s-a realizat a n-a versiune a acestui monument (si in perioada interbelica se construia scump si prost, de preferat de unica folosinta, iar versiunile anterioare ale monumentului se degradasera).

Profit de ocazie si ii amintesc "ilustrului" academician de ironia istoriei: dictatorul Carol al II-lea, cel care a reinaugurat in 1936 monumentul dedicat fauririi Romaniei Mari, este in acelasi timp cel care a realizat in 1940 Romania Mica. Asa a inteles monarhia lu' Peste sa "cinsteasca" memoria celor care si-au dat viata pentru tara si pentru reintregire. De unde rezulta un vesnic motiv pentru ca monarhia sa dispara pentru totdeauna din Romania, cu tot cu asa zisa Casa Regala.


Oare cat timp va mai purta aleea principala din parcul Herastrau numele ticalosului dictator Carol al II-lea? De ce trebuie sa ramana acest nemernic in memoria romanilor? Reamintesc faptul ca Nicolae Ceausescu este numit dictator doar de adversarii politici, in timp ce Carol al II-lea s-a autointitulat dictator cu acte in regula. Desi monarhia ne-a ciopartit tara, romanii sunt indemnati sa condamne comunismul! Iar monarhul derbedeu si dictator are nume de alee in parcul Herastrau, in timp ce urmasii lui spera sa preia puterea in Romania!


C. Legat de subiectul incheierii "lucrarilor" la Arcul de Triumf, tratat de propaganda contemporana ca o mare realizare a lui madam Firea, remarc faptul ca si aici este vorba de circ mediatic. La Arcul de Triumf lucrarile erau ca si terminate de cel putin un an. Monumentul ramasese imprejmuit si abandonat, pana cand s-a mimat ceva treaba (s-au trasat dungi gabene si alte maruntisuri) ca sa se poate umfla in pene PSD-ul cu Firea lui.

Ajung macar o data la doua saptamani in acel parc si am vazut foarte bine cum luni de zile nu s-a facut mai nimic pe acolo. In plus, initial s-a spus ca la Arcul de Triumf se vor construi cai de acces subterane, fapt care nu s-a realizat si care acum nu mai este amintit de nimeni.

Din pacate pentru propaganda, nu ma numar printre cei cu memoria scurta sau printre cei care pricep greu si uita repede, asa ca citez din doua surse:

1. Conform sursei http://www.cancan.ro/multimedia/video/exclusiv/sorin-oprescu-reconstruieste-monumentele-istorice-din-capitala-pe-bani-europeni.html, din 24.Iunie.2014:
"Primarul general, Sorin Oprescu, a facut azi o vizita de lucru la trei dintre santierele deschise la monumentele istorice aflate in consolidare cu fonduri europene. Edilul-sef vrea sa se construiasca un tunel subteran la Arcul de Triumf.";

2. Conform sursei http://www.b365.ro/cand-vor-fi-gata-lucrarile-la-arcul-de-triumf-si-casa-cesianu_204732.html, din 21.Martie.2014:
"La Arcul de Triumf va fi amplasat şi un semafor, pentru a facilita accesul vizitatorilor. De asemenea, s-a luat în calcul ca ulterior, într-un interval mediu de timp, să fie construit un pasaj pietonal subteran cu două căi de acces spre Arcul de Triumf, a anunţat Bogdan Hreapcă, directorul general al Direcţiei de Investiiţii din cadrul Primăriei Capitalei.".

Foarte ciudat cum dusmanii PSD-ului (de exemplu: PNL, USR, PMP) nu s-au folosit de aceste informatii pentru a-i mai taia din popularitate lui madam Firea! La fel de ciudata este si amnezia presei care "informeaza" corect! Dar asta face parte din enigmele "luptei" politice. :)

D. Tot ieri, de ziua nationala, madam Firea si-a mai facut o alta reclama electorala aprinzand luminile amplasate in Bucuresti cu ocazia sarbatorilor.

Pentru o corecta informare, precizez ca Piata Constitutiei a fost total neinspirat si neprofesional inghesuita prin amplasarea simultana a scenei pentru spectacole si a casutelor pentru comertul cu produse "traditionale" (De pilda, traditionala fasole cu carnati se face cu fasole 95% din import si carne 60% din import, conform sursei http://www.aradon.ro/meniul-traditional-de-1-decembrie-vine-din-import-fasole-95-si-carne-60/1741957, din 30.Noiembrie.2016).

Piata Constitutiei s-a umplut intotdeauna de lume cu ocazia spectacolelor de orice fel, iar cele 100 de casute destinate comertului au redus crancen lipsa spatiului, a accesului si a vizibilitatii catre scena. Am fost ieri, 01.Decembrie.2016, acolo. Am preferat sa plec cu cateva minute inainte de aprinderea beculetelor (pot sa le vad aprinse oricand in zilele urmatoare), pentru ca era intuneric (iluminatul stradal era complet oprit pe Bulevardul Libertatii si pe Bulevardul Unirii!), se creau busculade si multa lume era nervoasa (multi parinti erau ingrijorati pentru copiii lor din cauza aglomeratiei).

 Foto 1. Iluminatul public stins pe Bulevardul Unirii:
  Foto2. Autocar strecurandu-se in bezna prin multime:
  Foto 3. Iluminat public stins pe Bulevardul Libertatii:

Cred ca toate casutele destinate comertului, caruselul si alte alea ar fi trebuit instalate in parcul Izvor sau pe trotuarele de pe Bulevardul Unirii. In Piata Constitutiei trebuia instalata doar scena destinata spectacolului. Dar atat poate madam Firea si "specialistii" sai.

E. Altfel, datorita stirilor, de ziua nationala am mai remarcat-o pa madam Gorghiu, care rumega "ciunga" (guma de mestecat) la parada militara. Cred ca presa exagereaza in cazul doamnei Gorghiu. Esenta societatii noastre este libertatea si dreptul (probabil constitutional) de a mesteca guma. Mai ales ca inca nu se deschisese "restaurantul" cu fasole si carnati, iar frigul patrundea in oasele celor neechipati corespunzator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu