duminică, 31 decembrie 2017

Un nou card RATB

Ieri, 30.Decembrie.2017, s-au implinit 70 de ani de cand s-a abolit monarhia si Romania este republica.

Evenimentul a fost ignorat de autoritati, dar il remarc doar ca sa se mai oftice un pic monarhistii. :)

Am "sarbatorit" momentul in felul meu. Cand m-am intors de la cumparaturi (eram la faza cu "cele cuvenite") am bagat mana in buzunar dupa cheie, mana s-a proptit in abonamentul RATB (deloc cu prea multa forta) si, surpriza, abonamentul a crapat la propriu. Mi-am adus aminte de ghivecele de plastic tinute pe balcon, in care mi-a intrat mana cand am vrut sa le mut dintr-o parte in alta, sau de plasele de tantari din plastic in care i-a intrat mana sotiei cand a vrut sa le ia sa le spele.

La moment nu stiam daca in buzunar a crapat cardul RATB sau cartea de identitate, dar se vede treaba ca am stiut sa produc raul cel mai mic, la fel ca orice bun roman. :)

Am uitat de intamplare si mi-am adus aminte de ea dupa ce m-am urcat in tramvai ca sa ma duc in parc. Panicat, am coborat la Calea Rahovei si am mers pe jos la centrul de reincarcare carduri de la Sebastian.

Ii arat casierei cardul facut bucati, ea imi cere cartea de identitate, imi da un formular, adaug pe el cuvintele "DETERIORAT", "SEBASTIAN", CNP-ul, apoi pun data si semnez.

Credeam ca imi va da alt card pe loc, dar casiera imi explica faptul ca m-a trecut pe o lista neagra (aaaoleu!) si ca de abia maine mi se poate elibera un card nou, pe care mi se va trece tot ce aveam in acel moment (abonament pe toate liniile pana pe 04.Ianuarie.2018 si 0,20 lei in portofelul electronic).

Deloc fericit ca urma sa mai fac un drum, intreb daca pot sa circul cu cardul deteriorat. Casiera imi spune: "Nu, ca va amendeaza!".

Drept pentru care mai cumpar un card multiplu pe care imi pune doua calatorii (1,60 lei pretul cardului + 2,60 lei pretul celor doua calatorii). Dragut! Deci, chiar daca in baza de date a RATB-ului apar cu abonament pe toate liniile, sunt amendabil! E clar ca bosorogul (Craciun, Gerila sau cum s-o numi) a venit la RATB, iar la mine a venit doar dupa luat, hi, hi!

Azi, 31.Decembrie.2017, am fost din nou la centru pentru a-mi lua noul card. Era alta casiera si a durat ceva pana m-a gasit (nu stiu de ce). Am mai platit (cu amanuntul) 1 leu pentru emitere card personalizat fara poza si 3,70 pretul noului card.

Dar acum pot sa merg pe toate liniile pana pe 04.Ianuarie.2018. Nu stiu daca am timp sa merg chiar pe toate. As putea sa incerc :)

LA ANUL SI LA MULTI ANI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu