miercuri, 27 decembrie 2017

De Craciun

1. "Aproximativ 100 de oi au murit după ce au fost lovite de un tren care mergea spre Budapesta, în Mureş" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/aproximativ-100-de-oi-au-murit-dupa-ce-au-fost-lovite-de-un-tren-care-mergea-spre-budapesta-in-mures-16905244). Probabil ca oile, cam anemice, erau la pascut cale ferata.

2. "Anchetă după ce un tânăr de 19 ani a murit împuşcat accidental cu o armă de vânătoare, în judeţul Suceava" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/ancheta-dupa-ce-un-tanar-de-19-ani-a-murit-impuscat-accidental-cu-o-arma-de-vanatoare-in-judetul-suceava-16907432). Am senzatia (mai ales in ultima vreme) ca se moare adesea la vanatoare!

3. "SAB-IF: Aproximativ 1.700 de intervenţii au fost înregistrate din seara de Ajun şi până marţi dimineaţă / Peste 1000 de cazuri, cod roşu şi galben." (sursa: http://www.mediafax.ro/social/sab-if-aproximativ-1-700-de-interventii-au-fost-inregistrate-din-seara-de-ajun-si-pana-marti-dimineata-peste-1000-de-cazuri-cod-rosu-si-galben-16905762). Deci, putine cazuri albastre!

4. Vlad Voiculescu a vorbit despre "serviciile preferenţiale ale medicului Mihai Lucan", despre "moşia privată a domnului Lucan" (intretinuta din bani publici) si despre politicieni si oameni cu influenta care au profitat de serviciile (transplanturile) lui Lucan (sursa: http://www.mediafax.ro/social/vlad-voiculescu-politicieni-si-oameni-cu-influenta-au-stiut-si-au-profitat-de-serviciile-preferentiale-ale-medicului-lucan-printre-ei-alexandru-arsinel-si-victor-socaciu-sunt-sute-de-cazuri-16905581). Cate astfel de mosii private functioneaza din bani publici in domeniul sanatatii sau in orice alt domeniu (Cultura? Politie? Silvicultura? Primarii? Parlament?)?

5. "De Crăciun, cadourile le dădeam copiilor mai mari ca să nu ne mai bată" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/povestea-gemenilor-daniel-si-gabriel-crescuti-in-centrele-de-plasament-de-craciun-cadourile-le-dadeam-copiilor-mai-mari-ca-sa-nu-ne-mai-bata-ce-ocupatii-au-astazi-la-33-de-ani-16905303). De unde rezulta ca exista "institutia" copiilor mai mari care care nu au motive sa fie mai buni de Craciun si care colecteaza bani si bunuri fara drept, dar si fara sa raspunda penal!!! Asa e legea.

6. "Concluzii preliminare în cazul profesorului universitar din Iaşi, Bogdan Maleon, şi al soţiei sale: Ambii s-au sinucis" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/concluzii-preliminare-in-cazul-profesorului-universitar-din-iasi-bogdan-maleon-si-al-sotiei-sale-ambii-s-au-sinucis-16904525). Cei doi erau asteptati la masa de Craciun, dar se pare ca erau satui de haleala, de sarbatori si de viata. Foarte ciudat!

7. "Pompierii au intervenit, în ajun şi în prima zi de Crăciun, în 2.255 situaţii de urgenţă" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/pompierii-au-intervenit-in-ajun-si-in-prima-zi-de-craciun-in-2-255-situatii-de-urgenta-16904401). Dintre aceste interventii, 141 au fost la stingerea incendiilor! Cu toate acestea, cica numarul interventiilor a scazut cu 5%!

8. "Un mort şi doi răniţi, după ce un şofer băut şi fără permis a lovit un grup de pietoni" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/un-mort-si-doi-raniti-dupa-ce-un-sofer-baut-si-fara-permis-a-lovit-un-grup-de-pietoni-16904165). Iata de ce in Romania nu sunt motive sa vina teroristii. Avem si noi!

9. Semne bune anul are? "Proiect | Valabilitatea paşapoartelor să fie de 10 ani." (sursa: http://www.mediafax.ro/social/proiect-valabilitatea-pasapoartelor-sa-fie-de-10-ani-cine-ar-fi-beneficiarii-acestei-schimbari-16902604). Cica: "situaţia actuală presupune pierdere de timp şi de resurse financiare atât pentru cetăţenii români, cât şi pentru serviciile publice comunitare abilitate prin lege cu atribuţia eliberării paşapoartelor."! Asa este, dar pierderea de timp duce la supraaglomerare, supraaglomerarea duce la trafic de influenta, iar traficul de influenta duce la spaga, deci merge si asa (pentru unii)!

10. Semne nebune anul are? "Propunerea unui grup de parlamentari PSD: prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu" (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/politic/proiect-de-lege-psd-vrea-ca-pragul-la-abuzul-in-serviciu-sa-fie-de-200-000-de-euro.html). Un grup de alesi (pe spranceana?), urmasi ai luptatorilor pentru victoria Revolutiei Infractorilor si, in acelasi timp, luptatori pentru favorizarea coruptiei, au demonstrat ca au inteles vointa protestatarilor de la inceputul acestui an (2017), de pe vremea OUG 13, care prevedea un prag al abuzului in serviciu de numai 200.000 de lei (adica nici 50.000 de euro). De aceea au ridicat stacheta.

Ca sa faca pe plac multimii (de infractori) si, desigur, ca sa nu se supraaglomereze inchisorile (cu cei in drept sa le populeze!), s-a mai propus un pachet de "facilitati" pentru infractori: reducerea pedepselor pentru luare de mita si trafic de influenta; executarea pedepselor de pana la trei ani la domiciliile de lux ale spagarilor si traficantilor de influenta!!!

Se pare ca epoca "tortionarilor" din politie si justitie care indrazneau sa "persecute" infractorii a apus definitiv. Ca urmare, vom asista la o explozie de infractionalitate globala. Tot definitiv a apus si epoca idealistilor care visau sa se realizeze profesional in sectorul privat. De acum incolo toti realistii (ca sa nu mai vorbim de pilosi) vor da navala la munca la... stat. La statul de "drept", adica la statul de spaga!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu