vineri, 22 decembrie 2017

Tariceanu refuza sa vada, ca de obicei, partile rele ale monarhiei

"Induiosatoare" grija permanenta a lui Tariceanu pentru a cocolosi familia fostului rege Mihai I cu bani publici si privilegii.

Tariceanu vede doar partea plina a monarhiei, uitand total de partile rele.

Astfel, pe sursa https://www.dcnews.ro/palatul-elisabeta-tariceanu-casa-regala-are-un-statut_572031.html?,

"El a amintit că în timpul preşedintelui Ion Iliescu 's-a produs o reconciliere' prin care Familiei Regale i s-a permis revenirea în România, li s-a acordat drept de folosinţă pentru Palatul Elisabeta, iar ulterior 'un statut de reprezentant special care a contribuit prin eforturile proprii la netezirea drumului accederii noastre în UE şi NATO'.".

Deci, utilitatea publica a familiei regale ar fi de netezitor de drumuri! La cate gropi sunt pe drumurile patriei, asta chiar e ceva! :))

Iar pe sursa https://www.romaniatv.net/tariceanu-despre-proiectul-privind-casa-regala-nu-schimba-statutul-juridic-al-palatului-elisabeta_394331.html, Tariceanu a preamarit din nou monarhia, care, prin Carol I si Ferdinand, si-a adus o contributie la modernizarea Romaniei. Tariceanu a concluzionat:

""Eu cred că proiectul pe care l-am iniţiat împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor nu face decât să recunoască o dată în plus rolul pe care l-a avut monarhia şi Casa Regală în România. Şi această recunoaştere trebuie să se realizeze în mod concret şi util pentru România", a afirmat Tăriceanu, joi, la Parlament.

El a subliniat că îşi doreşte "ca urmaşii regelui Mihai, Casa Regală a României, să poată în continuare să reprezinte România"."
.


Deci, chipurile, pentru serviciile pe care le-ar fi facut familia regala pentru intrarea Romaniei in UE si in NATO si pentru momentele mai bune ale monarhiei, care au permis realizarea Romaniei Mari, ar trebui sa le fim recunoscatori fetelor lui Mihai I, sa le punem un palat si bani publici la dispozitie pentru functionarea acestuia, iar Casa Regala sa reprezinte in continuare Romania.

Din start, pe ce baza legala trebuie sa reprezinte Casa Regala Romania? Au fost alesi membrii Casei Regale in mod democratic sa reprezinte Romania? Evident ca nu. Atunci ce fac cei desemnati de drept (imputerniciti) sa reprezinte Romania? Isi deleaga competentele Casei Regale? Este normal asa ceva? Casa Regala nu ar exista fara pilele pe care le are in special la Calin Popescu Tariceanu, care doreste sa-si impuna vointa proprie romanilor. Tariceanu vrea sa creeze o institutie paralela si neconstitutionala in statul roman, in total dispret fata de poporul roman.

De dragul echitatii si normalitatii, daca Tariceanu vrea sa recompenseze urmasele lui Mihai I pentru lucrurile bune intamplate in Romania pe timpul lui Carol I si Ferdinand, atunci Tariceanu ar trebui sa vada si lucrurile rele facute de monarhie si sa faca reparatii morale poporului roman.

Iar cateva lucruri rele savarsite de monarhie sunt:

1. Impuscarea taranilor in 1907, dupa ce s-au rasculat din cauza conditiilor de exterminare in care se dorea ca acestia sa... traiasca!
2. Introducerea unui regim dictatorial de catre Carol al II-lea, bazat pe coruptie, teroare si suprimarea Constitutiei.
3. Realizarea Romaniei mici, ca urmare a pierderilor teritoriale din cel de-Al Doilea Razboi Mondial si ca urmare a politicii falimentare si slabirii statului roman de catre dictatorul Carol al II-lea.
4. Romania a fost o tara invinsa in Al Doilea Razboi Mondial, in care romanii au fost obligati sa lupte alternativ in mod rusinos si las alaturi de doi inamici care ne-au sfartecat tara. In plus, 130.000 de militari romani au fost facuti prizonieri de catre URSS si deportati datorita actului "curajos" al lui Mihai I, care a indemnat in comunicatul sau catre tara pe toata lumea, inclusiv armata, sa primeasca cu incredere armata rosie. Se vede treaba ca monarhistii pricep greu si uita repede, de aceea revin cu citatul despre urmarile actului "glorios" al lui Mihai I, in calitate de rege: conform sursei https://ro.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A2nia_%C3%AEn_al_Doilea_R%C4%83zboi_Mondial, aberatiile rostite de Mihai I "nu au împiedicat o ocupație sovietică, rapidă, nici capturarea de către URSS a circa 130.000 de militari români, duși, ulterior, în prizonierat în Uniunea Sovietică, unde mulți au pierit în lagăre de muncă forțată."!!!

Tariceanu, cam ce despagubiri ar trebui sa plateasca odioasa, sinistra si nula Casa Regala fiecarui roman pentru porcariile intamplate pe vremea dictaturii lui Carol al II-lea si pe vremea cand Mihai I era rege? Eu cred ca nu are Casa Regala cea dornica de ciolan nici pe departe posibilitatea sa despagubeasca in vreun fel romanii si Romania.

Eu zic ca daca asa zisa Casa Regala are intentii chiar atat de bune si de nobile fata de romani si fata de Romania, sa se apuce mai intai sa faca munca patriotica (adica neplatita, finantata din surse proprii, de exemplu din chirii) in favoarea Romaniei si romanilor timp de minim 49 de ani, exclusiv la Savarsin. Iar daca vreo urmasa a fostului rege vrea sa reprezinte oficial statul roman, atunci sa candideze si sa fie aleasa, sa fie desemnata legal si in clar ministru, consilier, primar, prefect sau ce-o vea sa fie, nu sa beneficieze de un statul privilegiat si de bani publici in urma masinatiilor lui Calin Popescu Tariceanu, ajutati de sleahta de tradatori jegosi ai regimului republican din Parlamentul Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu