duminică, 31 decembrie 2017

O noua borduriada si bataie de joc pe bani publici pe Calea Serban Voda

Multe strazi au fost reasfaltate, rebordurizate sau "santuite" (adica s-a spart asfaltul si s-au sapat anturi) in acest an. De exemplu Calea 13 Septembrie si "Bulevardul" Ghencea. Anul asta am mers mai putin pe jos si nu am avut conditii sa stau sa le fac poze. Oricum, relevanta este minima, iar dezinteresul este general.

Dar azi, 31.Decembrie.2017, am trecut pe Calea Serban Voda, de la Parcul Carol pana la Eroii "Revolutiei".

Suficient ca sa descopar o noua lucrare edilitara realizata pe bani publici in bataie de joc. Pozele vorbesc de la sine.

Am trecut si pe langa cimitirul unde sunt ingropati niste naivi impuscati in 1989. In naivitatea lor, credeau ca orice demagog care-l vorbea pe Ceasca de rau este automat mai bun ca el. Din pacate, prin prisma faptelor, toti s-au dovedit mult mai rai ca el. De unde se vede ca nu este suficient sa demolezi, ci sa stii exact ce vrei sa pui in loc. Dupa cum s-a vazut, de partea cu pusul in locul lui Ceasca nu s-au mai ocupat mortii din decembrie 1989, ci exact călăii lor.

Ce s-a pus in loc se poate "admira" in pozele de mai jos, tipice pentru bataia de joc pe bani publici postdecembrista. Sa consideram si aceasta "realizare" drept un "omagiu" adus celor impuscati pentru ca Revolutia Infractorilor sa triumfe.

Infractorii banilor publici se bucura de deplina libertate si de dreptul neingradit de a-si bate joc de Romania si de romani!

Am intercalat printre pozele mizerabile cateva cruci din cimitirul naivilor anului 1989. Poate ca viitoarele generatii de naivi vor invata ceva de aici. De exemplu, sa stea acasa atunci cand propaganda televizata ii indeamna sa apere Revolutia Infractorilor cu piepturile goale, sau cand derbedeii provocatori din Piata Victoriei a anului 2017 se "incaiera" cu jandarmii in numele unei noi "revolutii" si al "justitiei".

In acelasi timp, sa rememoram niste "perlute" ale potentatilor acestor vremuri:

1. Klaus Iohannis cel prea bine facut, in recentul mesaj de Anul Nou (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/mesajul-prec-edintelui-iohannis-de-anul-nou-z2017-un-an-al-incercarilor-in-care-societatea-c-i-a-demonstrat-maturitatea.html):

„2017, un an al încercărilor, în care societatea și-a demonstrat maturitatea și atașamentul față de valorile democrației.” [hohote de ras in cascada];

„Viitorul ne va pune în fața unor noi provocări, iar lecțiile trecutului ne dau încrederea că împreună, uniți și solidari, avem puterea de a construi o Românie mai bună, pentru noi și generațiile viitoare.” [hohote de ras in cascada].

2. Margareta [regina... republicii].

"Coroana va continua să facă tot ce este posibil, alături de instituţiile fundamentale ale statului, pentru progresul ţării, în cadrul Uniunii Europene şi NATO." [hohote de ras in cascada];

"Privind în urmă, putem să fim mândri de progresele naţiunii noastre." [hohote de ras in cascada].

3. Prim ministrul Tudose.

"Eu, ca om politic, am înţeles că responsabilitatea şi interesul public trebuie să stea la baza deciziilor, politicilor şi măsurilor pe care le luăm. Înţeleg că nu poţi guverna fără deschidere spre dialog, fără a înţelege şi accepta argumente, fără toleranţă." [hohote de ras in cascada].

4. Liviu Dragnea

"Elita românească are aici o mare răspundere. Identitatea şi demnitatea. Nu este întâmplător că tocmai în jurul acestor valori încercăm să construim în ultima perioadă viitorul naţiunii." [hohote de ras in cascada].

5. Mircea Dusa

"[...] armata română şi-a dat jertfa de sânge pentru ca România să ajunga ceea ce este astăzi" [hohote de ras in cascada].

6. Mihai I

"Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară luată cu împrumut de la copiii noştri" [hohote de ras in cascada].

Sigur ca e mai usor sa iei tara cu imprumut de la copiii nenascuti ai tarii. Ma indoiesc cu deplina sinceritate ca parintii sau stramosii nostri ar fi lasat de buna voie tara pe mana mafiei politico-economice.

Si acum, sa vedem de ce aiurelile debitate pe un ton solemn de mascaricii mediatizati de la putere ar trebui sa starneasca oamenilor normali hohote de ras in cascada.

Steagurile UE, al Romaniei si al primariei, simboluri ale mafiei banilor publici (am putea spune mafia politico-economica la nivel european, national si local). Din cate vedem, porcariile din Romania se fac sub egida UE. Daca UE nu are nimic impotriva, ineamna ca UE isi asuma mizeriile din Romania.

Cu asta am pus cruce vechiului an, 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu