sâmbătă, 30 decembrie 2017

Culmea relaxarii

Poate fi ceva mai "minunat" decat nesimtirea edilitara la vedere? Bancile trantite pe trotuarul circulat (intre timp unele au disparut, au ramar doar urmele de picioare) de pe soseaua Stefan cel Mare (chiar in dreptul Circului) alcatuiau impreuna cu dolofanul picior al unui panou publicitar o adevarata bariera.

Dar, in viziunea nemernicilor de la putere, mari spulberatori de bani publici, omul obosit se putea tranti pe aceste banci, cu spatele la maraitul continuu al traficului auto, eventual cu spatele la trecatorii care se inghesuiau prin zona.

Se vede ca in lateral, spre Circ, sunt si alte banci care nu incurca pietonii, dar astfel de mizerii de care sunt mandre toate statele paralele din Romania (incepand cu presedintele lucrului "bine" facut, continuand cu primariile si terminand cu Casa Regala din ce in ce mai virtuala) nu pot lipsi din "magnificul" peisaj mioritic urban romanesc.

Astfel de mizerii nu pot face obiectul unei anchete legate de risipirea sau batjocorirea pe fata a banilor publici din cauza vidului legislativ si favorizarii pe fata de catre puterea legislativa a infractorilor banilor publici.

Cu toate acestea, intr-o lume normala o astfel de mizerie pe fata ar trebui penalizata cu celeritate, la fel ca in cazul constatarii de catre radar a depasirii vitezei legale de catre un automobil. Responsabililor pentru realizarea unei astfel de mizerii, pe langa plata de 10 ori a sumei de bani publici risipite, ar trebui sa li se interzica pentru minim 10 ani sa se mai ocupe de bani publici.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu