joi, 14 decembrie 2017

Asa zisul doliu a devenit, mai ales la posturile televiziunii nationale, propaganda monarhista!

M-a umplut de revolta si de scarba faptul ca "doliul" (tinut doar de oficialitati... republicane si de bruma de monarhisti) dupa moartea fostului rege a devenit propaganda monarhista pe fata!

Sa mentionam pentru inceput faptul ca monarhistii din fruntea statului republican (printre care Klaus Iohannis, Calin Popescu Tariceanu, Victor Ciorbea) au impus tarii acest doliu, de parca le-a cerut cineva din popor asa ceva.

Si ce ar trebui sa faca simplul cetatean? Sa mimeze mahnire pentru cineva de care nu-i pasa? Eu, unul, cred ca am viata prea scurta ca sa ma "indoliez" dupa cineva care nu inseamna nimic bun pentru mine.

Revenind la "doliul" de pe posturile nationale de televiziune (TVR1 si TVR2), am remarcat ca este vorba de propaganda monarhista nesimtita pe fata.

Intr-o maniera total neprofesionala si partinitoare, au fost invitate doar persoane care viseaza la reinstaurarea monarhiei in Romania si care in loc sa latre despre demnitatea indoielnica a lui Mihai si despre celelalte "calitati" ale defunctului, stiute doar de ei, s-au apucat sa spuna ca e pacat ca nu s-a instaurat monarhia dupa 1990, ca ce "sansa" au pierdut romanii (propabil sansa sa fie furati prin lege de un lider impus pe viata, adica un fel de dictator vopsit).

Culmea magariei au auzit-o la o tanti care a spus pe post "Iarta-ne, majestate, am fost prosti!", insultand pe fata poporul roman pentru ca nu a dorit monarhie in Romania.

Asa a pus capac mitocaniei monarhiste televizate. Inteleg sa se dea imagini cu defunctul, sa se povesteasca intamplari din viata lui, dar sa vina o tembela si sa ne faca pe post prosti pentru ca nu vrem monarhie mi se pare prea de tot. Asta nu mai e doliu, e lupta ticloasa pentru ciolan.

In fata acestei crase lipse de decenta am tot dreptul sa declar ca ma bucur ca a crapat in sfarsit nulitatea numita Mihai I si ca m-ar durea tot in "cot" chiar daca i s-ar stinge tot neamul.

Pentru o informare corecta, actuala Constitutie a Romaniei, care prevede forma nerevizuibila de guvernamant republica, a fost votata democratic de cetatenii Romaniei. Deci asta a fost vointa poporului roman. Mihai I si gasca sa de interesati puteau sa sustina dezbateri inaintea votarii Constitutiei Romaniei, astfel incat forma de guvernamant sa fie revizuibila.

Din pacate, turma de mostenitoare a lui Mihai I spera sa fie ajutata de Iohannis, Tariceanu, Dragnea si altii sa-si ia tara inapoi impotriva vointei poporului roman si a legilor tarii (cliseul cu luatul tarii inapoi ii apartine lui Iohannis).

In privinta lacomiei lui Mihai I si a mostenitorilor sai, surpriza a venit de unde ma asteptam mai putin, adica de pe postul B1 TV si de la iubitorul de javre si jivine Marius Marinescu (sursa:
http://inregistrari.b1.ro/view-talk_b1_ora_11.00-143.html, circa 10 minute incepand cu minutul 37:32 al inregistrarii (dupa orele 11:37, ora difuzarii emisiunii)).

Marius Marinescu a dezvaluit situatii bazate pe documente existente in Arhivele Statului, care fac lumina in privinta adevaratelor interese si "pofte" ale noii si neconstitutionalei Case Regale, care se doreste reglementata juridic.

Conform acestor documente, averea vechii Casei Regale este imensa, de cateva miliarde de euro!

Averea lui Mihai I inseamna doar mosteniri, uzufruct si o bruma de lista civila de venituri si cheltuieli oferita de statul roman actual (1.000 de lei pensie, 6.000 de lei indemnizatie de fost sef de stat, chirii de circa 22.000 de euro pe luna), care nu inseamna mare lucru in zilele noastre in raport cu bogatii acestor vremuri. Oricum, ar fi vorba de o suma cuprinsa intre 60.000.000 de euro si 80.000.000 de euro, conform estimarilor de pe surse.

Dar pe vremea cand era rege Carol I, veniturile insemnau 4-5% din PIB!

De pe lista civila oficiala de venituri si cheltuieli, depusa constant la Arhivele Statului inca din 1866, aflam, de exemplu, ca regele Carol I primea 100.000 de galbeni anual pe cand era domnitor si 250.000 de galbeni ca rege! Cum un galben insemna 5 grame, rezulta ca regele Carol I primea jumatate de tona (0,5 tone = 500 kilograme) de aur ca domnitor si 1,25 tone de aur ca rege!!! Daca am cota cu simplitate 1 gram de aur = 40 de euro, ar rezulta ca salariul anual al regelui Carol I era de 20.000.000 de euro ca domnitor si 50.000.000 de euro ca rege! Cum Carol I a domnit 48 de ani (1866-1914), rezulta ca a cam facut miliardul de euro!

In 1884 s-au infiintat Domeniile Coroanei: 129.000 de hectare (o suprafata de 1.290 de kilometri patrati!) de terenuri agricole, paduri si intreprinderi, care aveau circa 1.000 de angajati, care produceau profit, iar banii se foloseau la cheltuielile regale, la donatii, dar intrau si in contul personal al regelui!

In 1873 a inceput constructia castelului Peles, finantata integral din banii statului. Pelesul a fost inaugurat oficial in 1883 (neterminat; probabil asa va fi inaugurata si Catedrala Bantuirii Neamului), dar a fost finalizat prin 1914. Castelul era in proprietatea Coroanei Regale (sinonim cu Casa Regala).

Palatul Regal din Bucuresti a fost refacut integral dupa incendiul din 1926 din banii statului si era in proprietatea Casei Regale. Valoarea acestuia este estimata la un miliard (1.000.000.000) de euro.

Practic, daca se va infiinta prin lege noua Casa Regala, la initiativa lui Tariceanu, sustinut de Dragnea, Iohannis si altii, atunci noua Casa Regala a lui Margareta spera sa obtina fostele proprietati ale vechii Case Regale (sau vechii Coroane Regale sau vechilor Domenii ale Coroanei). Este vorba de proprietati si bunuri de miliarde de euro, fara legatura cu averea actuala a fostului rege Mihai I!

Cu asta, cine e mai prost informat cred ca se poate lamuri in privinta "decentei", "demnitatii" si "modestiei" regale. Si nu in ultimul rand, cred ca devine evident pentru oamenii cu un minim de discernamant ca "iubirea" de tara si popor a lui Mihai I si a urmasilor sai este egala cu iubirea ciolanului!

Cred ca Mihai I este un "far calauzitor" pentru toti cei care aspira sa se imbogateasca pe seama muncii celor multi, printr-o simpla confiscare si redistribuire a unei parti din munca si averea acestora sub forma de taxe si impozite!

Ca un bonus, ultima bomba lansata de Marius Marinescu este faptul ca lui Carol al II-lea i-a fost confiscata averea printr-o decizie a Curtii de Casatie si Justitie in 1941 pentru... CORUPTIE!

UN SINCER SICTIR MONARHIEI, CASEI REGALE SI TRADATORILOR ROMANIEI SI ROMANILOR (TRADATORI CARE SUNT ACUM IN FRUNTEA STATULUI REPUBLICAN)!

JOS IOHANNIS!
JOS TARICEANU!
JOS DRAGNEA!
JOS CIORBEA!
JOS MONARHIA!
JOS CASA REGALA!

ROMÂNIA ESTE O REPUBLICĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu