vineri, 13 aprilie 2018

Mari paradoxuri ale Uniunii Europene: somaj 8,5%, risc de saracie 23,5%!!!

1. Politica si matematica sunt doua notiuni paralele. Ba chiar contradictorii!

Daca s-ar aplica matematica in politica, atunci totul ar fi minunat, iar rezultatele ar fi conform previziunilor.

Numai ca, asa cum banuiesc ca stiu majoritatea cetatenilor, politica inseamna minciuna. Mai exact, politica inseamna orice enunt vopsit in aparente bune intentii, pentru a se ascunde eternele scopuri finale: furtul masiv de bani publici si exploatarea crancena a cetatenilor.

2. Ce inseamna furtul masiv de bani publici? Inseamna ca niste neici nimeni, investiti (din motive cel putin dubioase) de catre alegatori (de cele mai multe ori dusi cu pluta) cu functii si putere, devin total pe nedrept stapanii unor fonduri uriase obtinute din taxe si impozite, pe cale apoi le cheltuie discretionar.

Ce inseamna exploatarea crancena a cetatenilor? Pe de o parte inseamna obligarea cetatenilor sa munceasca pe salarii ridicole si in conditii mizerabile; pe de alta parte inseamna taxarea si rastaxarea celor care castiga bani din munca. Este oare normal ca un patron care castiga milioane sau zeci de milioane sau sute de milioane sa plateasca apoi taxe de milioane, zeci de milioane si sute de milioane, catre unii care apoi isi bat joc de banii publici pe care nu i-au castigat prin munca?

Avem cazul concret al Romaniei, care isi bate joc constant de taxele si impozitele cetatenilor, spulberand, de exemplu, banii publici pe autostrazi fictive sau demolabile. Sau cazul concret al institutiilor romanesti total neperformante (de pilda responsabilii cu accesarea fondurilor europene). Sau cazul concret al institutiilor romanesti care colcaie de inutili si incompetenti angajati pe pile si pe salarii incredibile.

Ceea ce este mai uluitor este faptul ca patroni care fac bani multi din munca nu s-au gandit niciodata sa faca si politica, pentru a cheltui responsabil si eficient banii publici si pentru a arata diferenta dintre niste politicieni corupti si niste oameni iubitori de tara si de cetateni, prin prisma unor fapte bune!

Mediul de afaceri se tot plange de taxe, impozite si legislatie, dar nu este in stare sa schimbe politicienii care au generat aceasta stare de fapt, desi, dupa parerea mea ar avea forta financiara si influenta necesara!

3. Aplicand matematica in statistici actuale, se pun in evidenta paradoxuri aproape incredibile.

Unul dintre acestea este urmatorul: somajul mediu in Uniunea Europeana este de 8,5%, iar riscul de saracie mediu in Uniunea Europeana este de 23,5%!!! Am aflat acest lucru de pe sursa https://ro.baricada.org/saracia-solidaritatea-alegere-personala/, de azi, 13.Aprilie.2018.

Ce deducem imediat de aici? E clar ca 8,5% din cetatenii Uniunii Europene sunt saraci pentru ca nu au loc de munca. Dar restul de 15% dintre saracii cetateni ai Uniunii Europene sunt cam faliti muncind! Adica 15% dintre europenii uniti muncesc in zadar ca sa traiasca de azi pe maine!

4. Paradoxul este si mai palpitant in Romania.

Conform sursei citate, in Romania 38,8% dintre cetateni sunt supusi riscului de saracie si de excluziune sociala!

Iar acest lucru se petrece in conditiile in care, conform sursei https://www.agerpres.ro/economic-extern/2018/04/04/eurostat-inflatia-in-zona-euro-a-crescut-iar-somajul-a-scazut--85933, din 04.Aprilie.2018, rata somajului (in sens BIM) ar fi de numai... 4,6% in februarie.2018!!!

Adica, matematic vorbind (ca sa punem realitatea in ecuatie), in Romania:

38,8% saraci - 4,6% someri = 34,2% cetateni care muncesc in zadar, ca sa traiasca de azi pe maine.

Este cea mai clara dovada a exploatarii crancene (naziste) din Romania!

Ca o paranteza, sigur ca acest articol este original (chiar unic in Romania si in lume) si pune in evidenta o realitate de netagaduit, dar noroc ca nici macar nu mi s-au nascut laudatorii, ci doar defaimatorii fara numar... :))

Pentru "romanosceptici", sursa http://www.ziare.com/economie/eurostat/paradox-romanii-care-lucreaza-sunt-primii-in-ue-la-riscul-de-saracie-iar-cei-care-nu-lucreaza-sunt-pe-locul-7-1506414, din 19.Martie.2018, ne ofera naucitoarea informatie ca:

"Potrivit datelor comunicate de Eurostat, romanii care lucreaza au, de departe, cel mai ridicat risc de saracie dintre toti cetatenii UE, cu un procentaj de 18,9%."!!!

Oare Romania este cel mai nazist si mai mafiot stat din lume? Greu de zis, concurenta altor state este mare in dorinta de a face rau propriilor cetateni...

Cu toate acestea, Romania incearca sa faca pasi inainte in domeniul exploatarii si mai crancene a cetatenilor (adica inca mai exista resurse)!

Concret, desi somajul in Romania este aparent pe la jumatatea mediei Uniunii Europene (chipurile, 4,6% in Romania fata de media de 8,5% in Uniunea Europeana), la nivelul Ministerului Finantelor exista perceptia ca in Romania se incurajeaza... nemunca! Iar ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, declara ca

""România trebuie să înceteze încurajarea nemuncii", iar politica faţă de asistaţii social "va fi schimbată, chiar dacă va părea, poate, mai dură""

(sursa: https://www.romaniatv.net/veste-proasta-pentru-milioane-de-romani-anunt-oficial-de-la-ministerul-finantelor_414086.html)!

Este foarte ciudata aceasta optica a statului roman (pana la urma ideile lui Teodorovici vor fi preluate de statul roman, care va legifera dupa bunul plac impotriva propriilor cetateni marginalizati si cu probleme economice majore).

Propaganda romaneasca doreste in continuare sa ne faca sa credem ca romanii asistati sociali sunt de fapt niste... miliardari care mimeaza probleme.

Dar matematica universala ne-a demonstrat deja ca mai mult de o treime dintre romani muncesc pe salarii mizerabile si ca somajul in Romania este mult mai mic decat in Uniunea Europeana.

Desigur, cine a citit si inteles cate ceva din Biblie, ar putea cunoaste pasajul urmator:

[Matei 7.15., 7.16., 7.17.]
"Prorocii mincinoşi
Păziţi-vă de proroci mincinoşi. Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori.
Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele."
.

Cam despre asta este vorba atunci cand ne referim la politica si la politicieni...

In aceste conditii, nu mi se mai pare foarte ciudat nici ca se afirma ca nemunca este incurajata in Romania, nici ca munca se stimuleaza, chipurile, prin taierea ajutoarelor sociale!

Nu ar fi mai normal sa se stimuleze munca printr-o salarizare corecta? Bineinteles, aceasta ar fi calea cea mai simpla si mai corecta, dar atunci unde ar mai fi provocarea si ce ar mai cauta Teodorovici la Ministerul de Finanţe?

5. Sa nu uitam ca in Romania puscariasii nu sunt considerati asistati social, desi statul cheltuie 800 de euro pe luna si per detinut (sursa: https://penitenciare.info/2018/03/22/cifra-zilei-800-euro-detinut-lunar/), in conditiile in care, conform sursei http://www.calculator-salarii.ro/salariu-minim-pe-economie/, salariul minim net lunar pe economie este de aproape 250 de euro!

Cu atata grija parinteasca pentru... puscariasi, este sau nu este Romania un stat mafiot totalitar?

Oare ce mesaj da statul roman propriilor cetateni? Cel mai probabil, urmatorul:

"Deveniti infractori si vom avea grija de voi!".

Daca ne uitam la fapte si la perceptele biblice (chiar si la bunul simt), as zice ca din punct de vedere religios statul roman ar putea fi catalogat ca fiind unul... satanist. Iar daca traim in democratie si asta e... vointa poporului, ce se poate afirma despre poporul roman?

Eu, unul, as afirma ca trebuie sa ma feresc de el, dar nu prea am cum... :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu