miercuri, 23 mai 2018

Romania centenarului (2018), in continuare tara alimentelor toxice

Romania ramane in continuare un pol al comertului cu alimente toxice si al imbolnavirii deliberate a cetatenilor.

Faptul ca numarul cazurilor de cancer digestiv a crescut exponential in Romania nu sperie autoritatile, care sunt evident hotarate sa patroneze in continuare genocidul alimentar romanesc si comertul cu porcarii alimentare.

Pedepsele pentru comertul cu alimente toxice sunt in continuare ridicole si stimuleaza infractorii sau contravenientii sa mearga inainte cu "obiectul" lor de activitate.

1. Cel mai mediatizat caz este cel al unui copil de trei ani care a murit dupa ce ar fi mancat alimente infestate cu Salmonella la o shaormerie.

Surse:
http://www.mediafax.ro/social/cazul-copilului-care-ar-fi-murit-din-cauza-shaormei-de-ce-nu-a-efectuat-anpc-un-control-in-restaurant-17225431
http://www.mediafax.ro/social/cum-s-a-desfasurat-interventia-in-cazul-copilului-de-3-ani-care-ar-fi-murit-dupa-ce-a-mancat-shaorma-sabif-face-ancheta-interna-17225731
http://www.mediafax.ro/social/caz-socant-in-bucuresti-procurorii-au-cerut-expertiza-toxicologica-pentru-copilul-decedat-dupa-ce-a-mancat-o-shaorma-update-parintii-chemati-la-serviciul-omoruri-17222250
http://www.mediafax.ro/social/cazul-copilului-de-trei-ani-care-a-murit-dupa-ce-mancat-shaorma-se-analizeza-daca-este-vorba-de-un-virus-patronul-restaurantului-audiat-17224353.

2. Falsurile alimentare reprezinta fraude alimentare frecvente in Romania.

Sursa http://www.mediafax.ro/social/frauda-alimentara-in-romania-unele-dintre-cele-mai-comune-alimente-sunt-si-cele-mai-usor-de-contrafacut-ce-insemn-trebuie-cautat-pe-eticheta-17222269 vorbeste despre usurinta cu care pot fi contrafacute diverse alimente, dintre care se mentioneaza: carnea (adaosul de apa este ceva banal), uleiul de masline, mierea, laptele, sucurile naturale de fructe.

Si ce poate face simplul cetatean? Absolut nimic. Daca nu exista o institutie a statului specializata in analiza produselor alimentare si in detectarea falsurilor alimentare, atunci sa fim sanatosi (daca mai este posibil acest lucru).

Iar daca reprezentantii statului sunt de rea credinta si fraternizeaza cu infractorii din domeniul alimentar, atunci scapa cine poate.

3. Un caz de branza infestata cu Escherichia Coli O26 a fost semnalat de lantul de magazine Mega Image, care a retras produsul de la vanzare (sursa: http://www.mediafax.ro/economic/alerta-alimentara-mega-image-a-retras-de-piata-un-sortiment-de-branza-posibil-infestata-cu-e-coli-17220200).

4. Un lot de cirese de privenienta turceasca a fost declarat periculos pentru consum si retras de la comercializare (sursa: http://www.mediafax.ro/social/ciresele-din-turcia-etichetate-gresit-retrase-din-supermarketurile-din-romania-ansvsa-a-descoperit-ca-fructele-erau-intr-adevar-periculoase-pentru-consum-17212609).

Anterior, un lot turcesc de dovlecei a fost detectat ca periculos pentru consum si retras de la comercializare.

5. Circa 20 de elevi au ajuns la spital dupa ce au consumat bomboane (sursa: http://www.mediafax.ro/social/peste-20-de-elevi-din-judetul-bacau-au-ajuns-la-spital-dupa-ce-li-s-a-facut-rau-17224129).

6. Nu mai putin de 134 de ieseni au ajuns la spital dupa ce au mancat la o shaormerie. Ancheta epidemiologica realizata in local a dus la detectarea bacteriei Salmonella (sursa: http://www.mediafax.ro/social/dosar-penal-in-cazul-focarului-de-toxiinfectie-alimentara-produs-de-salmonella-in-urma-caruia-130-de-persoane-au-ajuns-la-spitalul-de-boli-infectioase-din-iasi-17224378).

Administratorii localului au fost amendati cu 3.000 de lei, adica cu vreo 25 de lei per imbolnavit... Cu numai 500.000.000 de lei, adica aproximativ 110.000.000 de euro, poate fi imbolnavita intreaga populatie a Romaniei!

7. Un producator de gheata din Bucuresti folosea apa nepotabila pentru producerea ghetii (sursa: http://www.mediafax.ro/social/producatorul-de-gheata-care-folosea-apa-nepotabila-amendat-cu-o-suma-ridicola-de-ansvsa-17218481). A fost amendat cu... 2.000 de lei!

Sa nu uitam ca in Romania nici apa asa zis potabila nu se stie cat e de potabila, si ca daca s-ar face controale corecte s-ar putea ca natia sa aiba un soc.

In concluzie, intr-adevar, statul nu doreste sub nicio forma sa puna capat fraudelor si pericolelor alimentare si din alimentatia publica. Sunt fenomene repetitive, regasite in stiri an de an. Si nici macar nu am vorbit de E-urile din alimente...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu