joi, 24 mai 2018

Romania centenarului (2018): statul mafiot totalitar refuza in forma continuata sa acceseze fondurile structurale de la UE

Fondurile structurale au fost puse la dispozitie statelor membre ale Uniunii Europene, pentru reducerea decalajelor economice si sociale.

Orice stat al Uniunii Europene poate accesa fonduri structurale, daca are regiuni unde Produsul Intern Brut (PIB) per locuitor este sub 75% din media europeană.

Cum statele din Europa de Est indeplinesc cu usurinta aceasta cerinta, evident ca statelor din Europa de Est li s-au oferit miliarde sau zeci de miliarde de euro pentru dezvoltare.

Romaniei i s-au pus la dispozitie 23 de miliarde de euro intre 2014 si 2020 pentru dezvoltare si 8 miliarde de euro pentru agricultura (sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/situatia-fondurilor-europene-ingrijoratoare-romania-a-folosit-doar-5-miliarde-de-euro-din-31.html, de ieri.23.Mai.2018).

Desi Romaniei i s-au pus la dispozitie acesti bani pentru perioada 2014-2010 si desi, conform prevederilor constitutionale (sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0sba47),

"ARTICOLUL 47
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent."
,

statul mafiot totalitar roman refuza in forma continuata sa aceeseze acesti bani, la fel ca si in perioada 2007-2013.

Daca asta nu e inalta tradare (cred ca nu mai exista acest concept in Codul Penal) si subminarea economiei nationale (cred ca nici acest concept nu mai exista in Codul Penal, altfel ar fi trebuit sa se sesizeze demult vreo institutie a statului din Ministerul Public), atunci ce ar mai putea inseamna asa ceva?

Simplii cetateni sunt batjocoriti si siliti sa traiasca in mizerie si inapoiere economica pentru ca ticalosii nostri de lideri politico-economici refuza accesarea banilor europeni.

Motivul pentru care banii europeni nu sunt accesati este ca banii europeni nu pot fi furati la fel ca si taxele si impozitele nationale, care se spulbera dupa alte reguli, fata de care forurile superioare ale Uniunii Europene nu pot interveni.

Are poporul roman un nivel de trai scazut in anul centenarului (2018)? Nu-i nicio problema pentru liderii politico-economici.

Nu are poporul roman infrastructura, investitii generatoare de locuri de munca (bine platite), acces la finantare pentru firme mici si mijlocii, competitivitate crescuta in domeniile agricol si forestier, calitate a vietii imbunatatia in zonele rurale, solutii pentru reintegrarea în muncă a șomerilor și a grupurilor defavorizate, mari proiecte de mediu care sa vizeze cresterea eficientei energetice, folosirea energiei regenerabile, transportul intermodal, transportul urban și transportul public ecologic? Nu-i nicio problema pentru liderii politico-economici.

Are Romania centenarului (2018) zone care amintesc de comuna primitiva? Nu-i nicio problema pentru liderii politico-economici.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/politic/dancila-ii-raspunde-lui-iohannis-as-vrea-sa-nu-cream-ingrijorari-in-mod-sigur-exista-bani-vicepremierul-paul-stanescu-e-dezinformat-17227185 (de ieri, 23.Mai.2018), premierul Viorica Dăncilă se umfla in pene ca Romania a absorbit 16% din fondurile europene pentru dezvoltare, adica mai mult decat Germania sau Italia. Numai ca, pe langa faptul ca 84% din fondurile europene zac nefolosite,

"Cele două țări occidentale, printre cele mai dezvoltate din Europa, nu iau fonduri europene pentru dezvoltare, ci doar pentru agricultură." (sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/situatia-fondurilor-europene-ingrijoratoare-romania-a-folosit-doar-5-miliarde-de-euro-din-31.html)!

Asa ca madam Dăncilă (sau, mai logic, Drăcilă) incearca sa ne prosteasca in fata. Sigur ca rahatii care au o viata linistita in aparatul de stat, platiti regeste din bani publici, nu-i pot intelege pe cei 200.000-300.000 de copii romani care se culca zilnic flamanzi, sau pe milioanele de salariati romani care traiesc mizerabil cu salariul minim pe economie.

Se pare ca Iohannis a inceput sa descopere semnificatia cinica a expresiei "Romania lucrului bine facut": cica 15 km de autostradă realizati într-un an inseamna ridicol de puţin (surse: http://www.mediafax.ro/social/iohannis-avem-autostrazi-insa-lucrurile-trebuie-sa-se-miste-cu-alt-ritm-17229725 si http://www.mediafax.ro/politic/klaus-iohannis-atac-la-guvern-de-la-uzina-dacia-infrastructura-e-doar-la-nivel-declarativ-15-km-de-autostrada-intr-un-an-ridicol-de-putin-daca-am-aduna-km-promisi-am-avea-autostrazi-cat-china-17229052).

Lasa, bai, Iohannise, ca a facut progrese "democratia"... In special democratia infractionala, armonios inganata cu cu democratia prostiei generalizate...

In tara fara chef de dezvoltare si fara obiective (!!!), fara autostrazi (nu se pun cele fictive, demolabile si de necirculat in conditii de viteza ridicata, din cauza gropilor), hai sa mai radem o data de demagogia politica actuala, materializate in urmatoarele texte ale urmatoarelor "personalitati":

1. Klaus Iohannis (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/mesajul-prec-edintelui-iohannis-de-anul-nou-z2017-un-an-al-incercarilor-in-care-societatea-c-i-a-demonstrat-maturitatea.html):

„societatea și-a demonstrat maturitatea și atașamentul față de valorile democrației” [hohote de ras in cascada];

„Viitorul ne va pune în fața unor noi provocări, iar lecțiile trecutului ne dau încrederea că împreună, uniți și solidari, avem puterea de a construi o Românie mai bună, pentru noi și generațiile viitoare.” [se pare ca nimeni nu are puterea si nici macar cheful sa construiasca o Romanie mai buna, ci doar o Romanie mai rea; hohote de ras in cascada].

2. Margareta [regina... republicii].

"Coroana va continua să facă tot ce este posibil, alături de instituţiile fundamentale ale statului, pentru progresul ţării, în cadrul Uniunii Europene şi NATO." [Madam "coroana", cati kilometri de autostrada ati realizat alaturi de institutiile fundamentale ale statului? Ha, ha, ha!];

"Privind în urmă, putem să fim mândri de progresele naţiunii noastre." [saraca de ea; hohote de ras in cascada].

3. Prim ministrul Tudose.

"Eu, ca om politic, am înţeles că responsabilitatea şi interesul public trebuie să stea la baza deciziilor, politicilor şi măsurilor pe care le luăm. Înţeleg că nu poţi guverna fără deschidere spre dialog, fără a înţelege şi accepta argumente, fără toleranţă." [Foarte tare! Deci interesul public este reprezentat de absenta autostrazilor si dezvoltarii; hohote de ras in cascada].

4. Liviu Dragnea

"Elita românească are aici o mare răspundere. Identitatea şi demnitatea. Nu este întâmplător că tocmai în jurul acestor valori încercăm să construim în ultima perioadă viitorul naţiunii." [Bâşti, bai, de aici cu identitatea si demnitatea ta; hohote de ras in cascada].

5. Mircea Dusa

"[...] armata română şi-a dat jertfa de sânge pentru ca România să ajunga ceea ce este astăzi" [Chiar e pacat de sangele varsat.].

6. Mihai I

"Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară luată cu împrumut de la copiii noştri" [Pentru o informare corecta, prin prisma faptelor odioase si sinistre ale puterii din ultimii 28 de ani, trebuie subliniat faptul ca tara (la fel ca si banii publici) nu este luata cu imprumut, ci cu japca, de snapanii de la putere].

7. Viorica Dancila la investire in fruntea guvernului

"Obiectivul mandatului meu este ca în 2020 România să fie în prima jumătate a clasamentului celor mai puternice economii din UE, astfel încât tinerii să nu mai plece din România, iar cei care deja au plecat să îşi dorească să se reîntoarcă acasă." [Nataraii care vor dori sa se intoarca acasa, prostiti de propaganda ticaloasa si de minciunile nerusinate ale liderilor nostri de doua parale, vor renunta din cauza lipsei... drumurilor la nivelul vremurilor in care traim. Nu degeaba spunea sergentul care si-a adus inutil jertfa de sange pentru ca derbedeii generatiilor viitoare sa prospere: "Mai lungă-mi pare calea acum la-ntors acasă...". Adevarul e ca pentru intors acasa trebuie folosit avionul, in niciun caz masina proprietate personala, hi, hi!].

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu