marți, 24 martie 2015

Contextul in care criminalitatea stradala este la cele mai scazute niveluri

O veste aparent buna daca o scoatem din context: criminalitatea stradala (fapte comise cu violenta pe strazi, talharii si agresiuni) a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii noua ani in 2014, conform comunicarii facute de Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, la bilantul MAI.

Cred ca principala cauza a scaderii acestui tip de criminalitate este cresterea criminalitatii in cadrul institutiilor statului mafiot totalitar. Criminalitatea la stat nu se infaptuieste in strada, ci in parlament, la guvern, la primarii... Marii infractori nu-si mai pierd vremea aiurea pe strazi, ci se angajeaza la stat.

Cand statul da o lege prin care confisca 24% din averile cetatenilor sub forma de TVA, cand institutiile statului fura cetatenii prin intermediul achizitiilor publice supraevaluate sau prin intermediul contractelor paguboase de tipul autostrazii fictive Bechtel, atunci cum sa mai creasca sectorul infractional privat?

Pe de alta parte, paote ca au si hotii clasici mandria lor. Sigur ca ar putea sa fure in continuare portofele, de exemplu. Dar in majoritatea cazurilor le-ar fura doar daca ar fi vorba de portofele de colectie. Altfel, de ce sa furi niste portofele fara bani in ele?

Cred ca ar fi fost mult mai interesant un bilant al infractionalitatii la stat, cu bani publici: sa ni se spuna cati bani publici s-au furat in fiecare an incepand cu 1989, sa vedem un grafic "optimist" cu o sageata care tinde catre infinit.

Chiar mi-e mila de infractorii care inca mai jefuiesc pe strada cei 5 lei de suc si covrig pe care ii detin minorii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu