Contrar afirmatiilor, declaratiilor lu' Peste, pasilor lu' Peste si arestarilor spectacol, justitia romana nu functioneaza si are masuri diferite in functie de statutul social al posibililor infractori.
Infractionalitatea la nivel inalt nu este pedepsita. Desi in cazul evenimentelor din decembrie 1989 lucrurile sunt destul de clare, dosarele sunt blocate pentru a nu fi trasi la raspundere vinovatii de asasinate.
Nu se poate spune ca justitia functioneaza cand dosarele evenimentelor din decembrie 1989 sunt blocate. Nu se poate spune ca se face dreptate in Romania cand au trecut deja 25 de ani de la niste evenimente deosebit de grave, iar vinovatii sunt protejati in continuare de pasivitatea criminala a justitiei.
In aceeasi situatie sunt dosarele legate de mineriade, legate de violentele de la Targu Mures si asa mai departe.
Pasivitatea justitiei ne arata ca exista persoane mult mai presus de lege, ca exista persoane care fac "legea", ca exista persoane care pot decide ce legi in vigoare se pot aplica in cazul lor si de legi oficiale nu se pot aplica in cazul lor!
Unde pot sa-si gaseasca dreptatea romanii atunci cand justitia acopera
timp de 25 de ani persoane vinovate de crime? Unde trebuie reclamata
justitia atunci cand refuza timp de 25 de ani sa faca justitie? Exista
vreun for caruia justitia ii da socoteala in cazul abuzurilor extrem de
grave? Din cate vedem, nu! Justitia poate amana la infinit dosarele care privesc persoane mai presus de lege.
O alta categorie de infractionalitate care ramane nepedepsita din cauza pasivitatii justitiei este infractionalitatea transnationala, din care face parte ceea ce Silviu Manastire numeste coruptie in interes national.
Cazurile concrete de coruptie transnationala sunt:
1. Autostrada Transilvania "Bechtel". Desi se admite ca este unul dintre cele mai mari tunuri date Romaniei, niciun procuror nu investigheaza dosarul autostrazii Transilvania. Poate si pentru ca nu poate fi gasit contractul original cel "top secret"! Barfele mediatice greu de verificat afirma ca acest contract a servit pentru cumpararea sprijinului Statelor Unite pentru intrarea Romaniei in NATO. Se mai spune ca firma Bechtel este firma de casa a partidului republican din SUA si ca a primit contracte preferentiale si din alte tari, nu doar din Romania.
2. Fregatele uzate din Marea Britanie. Se spune ca Romania a achizionat aceste fregate pentru a avea sprijinul si votul Marii Britanii pentru intrarea in NATO. Autoritatile britanice ar fi descoperit o spaga de 7 milioane de lire sterline, dar autoritatile romane au clasat cazul, probabil din interes national.
3. Privatizarea paguboasa a SNP Petrom SA. Desi se admite si s-a documentat faptul ca SNP Petrom SA a fost crancen subevaluata, privatizarea acestei firme s-a realizat in aceste conditii extrem de dezavantajoase. Barfele mediatice sustin ca privatizarea acestei firme, impreuna cu privatizarea BCR SA, ambele catre firme austriece, au folosit la cumpararea indulgentei Austriei fata de intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.
4. Contractul EADS pentru securizarea frontierelor Romaniei, in valoare de 600 de milioane de euro. Barfele mediatice sustin ca acest contract a folosit pentru cumpararea indulgentei Frantei si Germaniei fata de intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Se spune ca s-au dat spagi imense in cadrul contractului EADS. Dar cercetarile s-au impotmolit si exista suspiciunea ca ramificatiile acestei ticalosii transnationale duc in anturajul cancelarului Angela Merkel.
Cazurile de coruptie transnationala ne arata ca si Uniunea Europeana si NATO sunt institutii pline de corupti cu influenta, care primesc in randurile lor pe oricine este dispus sa plateasca spaga corespunzatoare. Dar asta nu impiedica vechi state membre ale UE si NATO sa ceara cu ipocrizie crasa Romaniei sa combata... coruptia! Nu stiu daca justitia romaneasca poate combate coruptia din UE si din NATO.
Aceleasi cazuri de coruptie transnationala atesta faptul ca Romania nu este un stat independent, ci un vasal penibil care nu mai plateste tribut pentru ca plateste... spagi catre "Inaltele porti"! Neaccesarea fondurilor europene si in special a fondurilor structurale, care mentin Romania intr-un primitivism sinistru desi au trecut 8 ani de la intrarea in UE, sunt tot o spaga pe care politicieni romani o dau in mod mascat Uniunii Europene!
Sigur, se spune ca toate astea s-au facut in interes national: ca sa intram in UE si in NATO. Numai ca realitatea ne arata o mare fractura de logica: cum se face ca, desi intrati in UE si in NATO, tot ultimii rahati suntem, conform statisticilor europene si mondiale, fie ele incomplete sau masluite pozitiv in favoarea Romaniei?
Cum se face ca Elvetia si Norvegia au un nivel de trai foarte ridicat, desi nu sunt membre UE? Cum se face ca "investitorii" din statele UE vin in Romania doar pentru ca sunt atrasi de salarizarea ticalos de execrabila? Are Romania vreun beneficiu ca a intrat in UE?
Romanii (inclusiv subsemnatul) ajunsesera la munca in UE cu mult inainte de admiterea Romaniei in UE, indiferent de cozile si umilintele de la vize. Desi Romania a intrat in UE, nu mai exista o mare migratie a fortei de munca romanesti catre statele UE. Merita sa fim in UE doar pentru ca nu mai exista vize? Sa nu uitam ca vizele lu' Peste si umilintele de la ambasade au aparut dupa ce a cazut regimul comunist, dupa 1990, pe vremea cand Romania era o tara "democratica". Iar pe vremea comunismului Occidentul latra cu eterna ipocrizie la Ceausescu sa respecte dreptul la libera circulatie!
Acum si Ceausescu, nu i-a dat prin cap sa lase macar etnia vesnic discriminata pozitiv sa circule liber prin Europa... Dar mai bine mai tarziu decat niciodata.
Dupa cum vedem, intrarea in UE si in NATO nu ne apara de ticalosia propriilor autoritati si nu inseamna nimic bun pentru romani, cu atat mai mult pentru Romania! Mai mult, intrarea in UE si in NATO blocheaza justitia romana, care refuza sa ancheteze si sa pedepseasca vinovatii de infractionalitate transnationala.
Pai, asta e statul de drept pe care ni l-a bagat pe gat UE si NATO? Un stat de drept cu justitie cu raspundere limitata?
Madam Merkel, se va ocupa vreodata justitia "functionala" si "democrata" germana de anturajul tau corupt de afacerea EADS? Sau justitia voastra are raspunderea la fel de limitata ca a noastra: e functionala cel mult pentru simplii cetateni...
Στο χιονισμένο Βραδέτο
Acum 8 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu