Klaus Iohannis a sustinut ieri, 16.Septembrie.2015, un discurs in Parlamentul Romaniei, apreciat de unii si criticat de altii. Eu sunt printre cei care apreciaza acest discurs.
Problemele Romaniei evidentiate in discurs nu sunt noi sau necunoscute, dar este foarte bine ca au fost subliniate si evidentiate in mod oficial inca o data, chiar la cel mai inalt nivel.
In acest fel, pornind de la ceea ce ar dori presedintele, se poate stabili foarte clar starea actuala a Romaniei si lipsurile majore cu care s-au confruntat romanii si Romania in ultimii 25 de ani.
De exemplu, Iohannis a spus (conform discursului citat de sursa http://stirileprotv.ro/stiri/politic/klaus-iohannis-va-adresa-astazi-un-mesaj-parlamentului-presedintele-a-anuntat-ca-va-aborda-chestiunea-imigrantilor.html) ca isi doreste un Parlament puternic si care sa se bucure de increderea cetatenilor. De unde deducem foarte repede ca avem un Parlament de doi bani si care in mod cert nu se bucura de increderea cetatenilor, ci numai a infractorilor.
Repetand acest algoritm, voi defini sintetic starea Romaniei, asa cum rezulta din discursul lui Klaus Iohannis, presedintele in exercitiu al Romaniei.
1. Avem un Parlament detestabil si dispretuit de cetateni.
2. Legislatia nu este de calitate.
3. Nu exista raporturi functionale intre Parlament si celelalte puteri din stat in beneficiul cetateanului.
4. Legile sunt proaste si incoerente (Conform Administratiei Prezidentiale, doar in anul 2015, asupra vechiului Cod Fiscal s-a intervenit legislativ de 13 ori; Legea educatiei, cea privind reforma in domeniul sanatatii, Legea administratiei publice locale si Codul Muncii au fost modificate la interval de 2-3 luni sau chiar de 2-3 ori in aceeasi luna; prin doua legi distincte, trimise aproape concomitent la promulgare, s-a modificat acelasi act normativ)!
5. 80% dintre romani se aratau nemultumiti ca legile din Romania sunt greoaie! Normele juridice sunt obscure, complicate si se schimba peste noapte!
6. Exista aproape 14.000 de legi, ordonante si hotarari ale Guvernului in vigoare in Romani. Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/politic/klaus-iohannis-va-adresa-astazi-un-mesaj-parlamentului-presedintele-a-anuntat-ca-va-aborda-chestiunea-imigrantilor.html, "In 2015, dintre legile adoptate de Parlament, peste 50% sunt acte de aprobare ori respingere a unor ordonante simple sau de urgenta."!
7. Legislatia romaneasca este extrem de volatila, fapt care arata ca se schimba in timp real in functie de interesele meschine de moment ale mafiei politico-economice, in dauna cetatenilor: "de la intrarea in vigoare si pana in prezent, legi care privesc domenii fundamentale pentru functionarea economiei si societatii romanesti au fost modificate in nenumarate randuri: vechiul Cod fiscal, de 135 de ori, Legea educatiei, de 26 de ori, Legea privind reforma in domeniul sanatatii, de 114 ori, Legea administratiei publice locale, de 38 de ori, Codul Muncii, de 28 de ori, legislatia privind achizitiile publice, de 35 de ori.".
Consider ca toate aceste porcarii legislative reprezinta in abuz in serviciu in forma continuata al parlamentarilor in dauna cetatenilor. Sintetic, tot acest circ legislativ din domeniile mentionate mai sus arata bataia de joc din ultimii 25 de ani din sanatate si educatie, bataia de joc legata de impozitarea cetatenilor si firmelor, bataia de joc de pe piata muncii, bataia de joc din administratia locala si bataia de joc referitoare la achizitiile publice! Unele situatii sunt mentionate punctual de Iohannis.
8. Elevii nu stiu dupa ce manual vor invata in anul urmator si ce examene vor da!
9. Antreprenorii vor sa investeasca dar nu stiu exact ce taxe vor plati si cate! Deci Parlamentul blocheaza dezvoltarea Romaniei!
10. Scoli, spitale si mari proiecte de infrastructura (de exemplu autostrazi) au fost promise, dar nerealizate.
11. "Marile sisteme publice, educatia si sanatatea, au suferit probabil cel mai mult de pe urma incertitudinii, a schimbarilor frecvente si punctuale, deseori generate de calcule politice sau conjuncturi."!
12. Felul in care se fac si se schimba legile in Romania genereaza ineficienta sistemelor de sanatate si educate.
13. Felul in care se fac si se schimba legile in Romania au erodat iremediabil increderea in Parlament si in lege, in general.
14. Se da azi o lege si maine apare o ordonanta prin care dispare legea data!
15. Executivul a dat dovada de iresponsabilitate in exercitarea competentelor!
16. Nu avem o legislatie flexibila, elaborata in directa legatura cu nevoile si asteptarile societatii, eliberata de populism si durabila in timp (fundamentul oricarui stat de drept). Culmea, acest deziderat nici nu este o prioritate a clasei politice!
17. Parlamentul nu doreste asanarea, simplificarea si sistematizarea legislatiei din Romania, nici nu doreste o legislatie mai coerenta, mai stabila si mai predictibila pentru romani si pentru Romania, ci dimpotriva!
18. In sistemul de sanatate actual pacientul NU stie clar ce drepturi are, NU stie cat plateste, NU stie ce servicii primeste!
19. In economie, ca un investitor NU isi poate dezvolta un plan de afaceri pe 10 ani fara teama ca regulile se vor schimba peste noapte!
10. Simplii cetateni care vor sa isi plateasca taxele trebuie sa se plimbe ore in sir de la un ghiseu la altul!
11. Dureaza 20 de ani ca sa construim o autostrada (parerea lui Iohannis, in fapt ar putea dura chiar si 200 sau 2000 de ani, depinde de coruptii de la putere si de cat vor sa fure din banii publici!).
12. Elevul care intra in clasa I si parintii acestuia nu stiu ce studiaza, ce optiuni de educatie are, ce examene trebuie sa dea; elevul nu isi poate contura viitorul pentru 10, 12, 15 ani! Altfel spus, copilul nu are din start niciun viitor! Nu e genial discursul lui Iohannis?
Haosul e total in Romania! Doar mafia politico-economico-financiara are certitudinea "certa" ca va fura discretionar bani publici timp de multe secole si milenii de acum incolo.
13. Modificarile din legislatie sunt intr-o mare masura conjuncturale!
14. Educatia a fost folosita pentru manipularea maselor: s-au facut intelegeri pe hartie intre politicieni, neurmate de actiuni concrete, s-au luat masuri cu gandul la urmatoarea campanie electorala.
15. Actualul sistem educational desconsidera realitatile sociale ale secolului XXI si ignora experienta si nevoile profesorilor si asteptarile elevilor sau ale parintilor.
16. In educatie, "Toate schimbarile, asa cum au fost facute, nu au rezolvat problemele de fond, ci, dimpotriva, nu o data au creat noi probleme."!
17. Parlamentul nu a avut o pozitionare corecta fata de justitie.
18. Coruptia figureaza prima pe lista preocuparilor opiniei publice.
19. In Romania nu exista respectul pentru lege.
20. Cum in discursul lui Iohannis nu s-a evidentiat cea mai uriasa problema legata de starea Romaniei, voi corecta personal aceasta omisiune grava. In Romania s-a implementat un sistem juridic in favoarea marilor infractori si asasini economici, care a generat furtul masiv, discretionar si permanent al banilor publici! Asta inseamna ca acest furt de bani publici se petrece si in aceasta clipa, si se va petrece si in viitor! Cu atat mai mult cu cat nu apare pe agenda problemelor Administratiei Prezidentiale. Consecinta este genocidul economico-social aplicat tuturor cetatenilor si in special celor onesti, care refuza sa se integreze in orice fel de forma de mafie politico-economica.
Asta e Romania anului 2015.
La Fundata si Fundatica,jud.Brasov,19.12.2024
Acum 4 minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu