E clar ca romanii trebuie sa faca niste minime cursuri de drept inca din scoala generala. Altfel pot ajunge la tot felul de situatii nedorite care ar putea fi evitate.
Concret, un cetatean a cumparat niste alimente de la un magazin, fiind servit chiar de catre proprietar. I s-a parut ca alimentele sunt stricate, s-a intors la porprietar si i-a cerut sa i le schimbe sau sa-i dea banii inapoi.
Proprietarul a inceput sa-l injure si s-a laudat ca are bani si relatii, deci nu va pati nimic. Iar realitatea pare sa-i dea dreptate!
Nu am inteles daca acest cetatean a apucat sa faca reclamatie la politie. Dar de pe sursa http://www.bzi.ro/a-cumparat-produse-stricate-si-a-fost-batut-de-politisti-indrazneala-lui-l-a-infuriat-pe-patronul-magazinului-foto-video-518251 am inteles urmatoarele:
""Dupa 3 saptamani, agentii postului de la Deleni mi-au zis sa merg sa dau o declaratie. La sectie m-au dus sa ma ancheteze. Unul ma ancheta si unul ma lovea cu bastoane, picioare, pumni. Acolo am declarat ce au vrut ei, m-au pus sa semnez prin bataie. Domnul Mihai Amarghioalei a venit si el si m-au pus in genunchi, sa-mi cer scuze de la el. Dupa, a inceput sa ma loveasca iar agentul. I-am spus domnului Mihai Amarghioalei sa-i spuna agentului sa se opreasca pentru ca nu mai puteam", povesteste tanarul despre cele intamplate. Acum, acesta doreste ca autorutatile sa ia toate masurile legale care se impun, pentru ca, daca exista vreo legatura intre Mihai Amarghioalei si oricare dintre lucratorii politiei, aceste fapte sa nu ramana doar comise ci si constatate si sanctionate. In replica, reprezentatii IPJ Iasi au facut cateva declaratii despre acest caz.
"Pe numele tanarului, la politie, a fost depusa o plangere, pentru provocare de scandal si adresare de injurii. In urma verificarilor efectuate, tanarul a fost sanctionat contraventional cu 1.000 de lei, la data de 10 septembrie a anului curent. Referitor la aspectele prezentate de acesta, IPJ Iasi a dispus efectuarea de verificari, pentru a stabili daca acestea se confirma sau nu", a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant IPJ Iasi. ".
In aparenta, conform documentelor de tip SF (stiintifico-fantastice), care se pare ca se intocmesc adesea in politie, cetateanul ar fi fost vinovatul!
Conform unor verificari preliminare directe si independente de minciunile politistilor (certificat medico-legal si fotografii cu dungi lungi pe spate), cetateanul a fost agresat si lovit!
Sursa fotografiei cu certificatul medico-legal: http://www.bzi.ro/public/upload/photos/264/Certificat_Medico-legal.jpg.
Sursa fotografiei cu urme de lovituri: http://www.bzi.ro/public/upload/photos/264/Urme_de_lovituri_%281%29.JPG.
Domnule Gabriel Oprea, ce rahat de politie conduceti? Buna gluma aia cu marirea pedepselor pentru cei care ultragiaza politistii! Nu vreti sa dati mai bine o lege cu marirea pedepselor pentru politistii care ultragiaza cetatenii?
Ce respect pot avea cetatenii pentru politistii care incalca legea? Cum este posibil ca legea sa fie incalcata cu atata usurinta si cu atata gravitate de politisti? Ce lege romaneasca prevede dreptul politistilor de a bate cetatenii? Ce lege romaneasca prevede dreptul politistilor de a tortura cetatenii? Ce lege romaneasca prevede dreptul politistilor de a fi ticalosi si de a incalca legea? Unde sunt scoliti astfel de politisti?
Elevii in scoli sunt monitorizati video in mod continuu. De ce nu sunt monitorizati video 24 de ore din 24 si politistii? Ca sa nu afle lumea cate faradelegi comit "oamenii legii"?
Cazul acestui cetatean batut de politisti nu este singular. Am prezentat pe acest blog cazuri in care unii cetateni au fost chiar omorati in bataie de politisti! Prezint mai jos o stire legata de un cetatean batut de politisti, prezentata pe 18.Iulie.2015.
Conform sursei http://www.voceatransilvaniei.ro/batut-de-politisti-un-roman-a-primit-despagubiri-de-la-cedo-de-14-000-de-euro/,
"Un român va primi de la stat [mai exact de la contribuabili, nu de la vinovati, care sunt in mod cert mai presus de lege!] peste 14.000 de euro despăgubiri pentru că a fost bătut de poliţişti iar plângerea sa nu a fost investigată corespunzător, potrivit unei decizii a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).
Reclamantul, Liviu Samachişă, este un cetăţean americano-român, născut în 1956 şi care locuieşte la Fălticeni.
El s-a plâns că a fost atacat de poliţişti, pe 31 iulie 2008, când vizita un prieten la Galaţi. Când s-a întors la maşina sa, a găsit-o înconjurată de poliţişti şi maşini de Poliţie, întrucât era suspectă de implicare într-un accident soldat cu rănirea unor pietoni, a relatat el, citat de MEDIAFAX.
Bărbatul susţine că poliţiştii l-au imobilizat şi i-au pus cătuşe în mod violent şi, pe drumul spre secţie, au continuat să îl lovească cu pumnii până a leşinat.
Eliberat în aceeaşi zi, Samachişă a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde a fost diagnosticat cu contuzie severă la nivelul toracelui şi al mandibulei, traumă cranio-cerebrală, zgârieturi şi vânătăi pe mâini, gât şi la nivelul claviculei.
Guvernul român a susţinut la CEDO că reclamantul a fost depistat de Poliţie conducând cu viteză, dar a refuzat să oprească. Când poliţiştii l-ai ajuns, s-a manifestat agresiv, atât verbal, cât şi fizic, şi a refuzat să se legitimeze. În aceste condiţii, ofiţerii de Poliţie au folosit forţa pentru a-l duce la secţie, potrivit oficialilor români.
La scurt timp după incident, Samachişă a făcut plângere împotriva poliţiştilor implicaţi, acuzându-i de manifestări violente. Procurorii au oprit ancheta în februarie 2009, ajungând la concluzia că poliţiştii nu se făceau vinovaţi de vreo infracţiune, întrucât fuseseră nevoiţi să folosească forţa pentru a-l imobiliza pe suspect.
Concluzia procurorilor s-a bazat pe declaraţiile poliţiştilor, coroborate de cele ale unor martori oculari.
Decizia a fost confirmată de instanţa de judecată, iar apelul lui Samachişă a fost respins, decizia devenind definitivă în februarie 2010.
Samachişă a reclamat la CEDO că reacţia violentă a poliţiştilor a fost nejustificată iar ancheta penală care a urmat a fost superficială şi ineficientă, nefiind identificaţi ofiţerii care l-au atacat.
Curtea a decis că a fost încălcat articolul 3 din Convenţia europeană a drepturilor omului, ce interzice tortura şi tratamentele inumane sau degradante, şi că faptele nu au fost investigate eficient."!!!
Din acest caz intelegem ca "metodele specifice" ale "oamenilor legii" sunt violenta, falsul in declaratii, falsul, uzul de fals, anchetele superficiale, anchetele ineficiente, abuzul in serviciu, risipirea banilor publici!
A incercat statul mafiot totalitar sa recupereze prejudiciul creat de politistii violenti, superficiali si ineficienti, condamnati la CEDO? Sau brutele din politie trebuie protejate de statul mafiot totalitar, pentru ca si ele, la randul lor, asigura protectia statului mafiot totalitar si suprematia faradelegii? De mentionat ca la prejudiciul financiar impus statului roman (si implicit contribuabililor romani) la CEDO si-au adus aportul si instantele de judecata romanesti, solidare cu politistii violenti.
Adevarul ar trebui sa decida cine este vinovat si cine nu este vinovat de incalcarea legii, nu comportamentul discretionar si violent al politistilor infractori.
La Fundata si Fundatica,jud.Brasov,19.12.2024
Acum 50 de minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu