Mai jos pun in evidenta cinci situatii infractionale (dupa parerea mea) prezentate in stirile de ieri, 17.Noiembrie.2015. Sigur ca s-au mai intamplat si alte porcarii in aceste zile, dar nu am nici timp si nici dispozitia pentru a face integrala infractionalitatii din ultima saptamana.
1. Certificatele energetice se dau in bataie de joc, persoanele abilitate sa verifice cladirile semnand formal hartii, dar contra cost! E "minunat" ca statul ne OBLIGA, la fel ca si in cazul asigurarilor OBLIGATORII pentru locuinte, sa cotizam in buzunarele unora care nu-si indeplinesc obligatiile fata de clienti (sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Certificatele+energetice+ale+cladirilor+devin+o+inselatorie). Mi se pare ca si in acest caz este vorba de fapte de coruptie impuse administrativ de catre statul mafiot totalitar: cetatenii sunt obligati prin lege sa plateasca hartii fara nicio valoare!
2. Alin Țucmeanu, un alt secretar de stat din ministerul "salvator de vieti" (Ministerul Sanatatii) a fost retinut pentru fapte de coruptie. Chiar nu ma intereseaza ce porcarii a facut "baiatul" asta. E suficient sa se desfiinteze Ministerul Sanatatii si scapam de o gramada de probleme (sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Alin+Tucmeanu+secretar+de+stat+in+Ministerul+Sanatatii).
3. Procurorii DNA din Oradea au ajuns sa faca perchezitii la ANAF Bucuresti! Dar nu numai acolo. In total sunt vizate 16 adrese din Ilfov, Botosani, Satu Mare si Bucuresti. Faptele sunt numite generic "de coruptie" de catre sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Perchezitii+DNA+la+ANAF).
4. Numai cine mai fura un ou e un mare bou in Romania. Ocoalele silvice din Arges au inteles demult acest lucru, iar industria judeteana a lemnului reprezentata de 29 de persoane fizice si 7 firme a taiat ilegal vreo 30.000 de metri cubi de lemn in valoare de 4 milioane de euro (sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/PERCHEZITII+LA+TAIETORII+ILEGALI+DE+LEMNE)!
Minunat! La banii astia, generatiile viitoare se vor gandi de doua ori daca sa se faca padurari sau fotbalisti!
5. Daca s-ar dori adevarul si s-ar face statistici corecte, s-ar descoperi cu usurinta ca principala sursa de prosperitate este infractiunea, nu inovatia! Iar printre infractiuni, evaziunea fiscala este la loc de cinste. Aplicarea cu succes a principiilor si strategiilor de evaziune fiscala in industria deseurilor si a reciclarii au creat un venit (necuvenit, dar incasat) de 54 milioane de euro! Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Prejudiciu+de+54+de+milioane+de+euro+intr-un+dosar+de+evaziune+c, s-au reciclat fictiv 120.000 d tone de deseuri!
Preventia si descurajarea infractionalitatii in cazul de mai sus pare sa nu existe. Politia Romana s-a trezit deodata ca trebuie sa faca 59 de perchezitii in 11 judete (Argeş, Brăila, Cluj, Constanţa, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Vâlcea, Vrancea şi Tulcea) si in Bucuresti.
Un "minunat" exemplu de infractionalitate transjudeteana. Altfel spus, intr-o statistica grosiera, in peste 25% din teritoriul Romaniei se practica evaziunea fiscala in activitati legate de deseuri si reciclare! Asta nu inseamna ca in restul de 75% din teritoriu se respecta legea. Poate ca nu exista mijloace sau vointa sa-i lege pe toti.
Este legea egala pentru toti? Daca (de exemplu) "numai" 10% din populatie ar comite infractiuni, pot fi prinsi, judecati si condamnati toti acesti infractori? Cum ar arata Romania cu 2.000.000 de persoane in inchisori? Momentan puscariile pot gazdui (in conditii nu tocmai legale) vreo 30.000 de persoane. Ar trebui sa aiba loc un boom imobiliar al penitenciarelor. Ar creste metrul patrat de aratura intravilana. S-ar crea cartiere sau orase intregi de puscariasi...
In concluzie, nu sunt conditii pentru a-i prinde si pedepsi pe toti. Deci numai ghinionistii sau infractorii cinstiti (care nu dau spagi in Ministerul Public sau in Ministerul Justitiei ca sa fie facuti scapati) ajung in puscarie. Fostul primar Piedone poate sa stea linistit: o sa ia cu suspendare pentru neglijenta in serviciu (parerea mea).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu