marți, 10 noiembrie 2015

Reintrarea Romaniei in "normalitate": al doilea om de la varful DCCO este acuzat ca a luat mita!!!

Dupa incendiul de la Colectiv, televiziunile impanate de fosti si actuali securisti si de agenti ticalosi de influentare a opiniei publice mint si manipuleaza masiv in fiecare zi conform comenzilor si intereselor grupurilor de putere care le comanda.

Cea mai mare ticalosie si manipulare a ultimelor zile este crearea impresiei ca vocea "strazii" (redusa ieri, 09.Noiembrie.2015, la 100-200 de persoane!) este atotputernica, ca vocea "strazii" este legitima, ca vocea strazii este "fara pata", ca societatea trebuie sa se conduca dupa cum dicteaza vocea "strazii".

Chiar asa sa fie? Vocea "strazii" nu poate fi de fapt tot vocea grupurilor de putere? Vocea "strazii" nu poate fi la fel de usor corupta ca si un politician sau orice alta autoritate de control a statului mafiot totalitar?

Cu atat mai mult ca in ultimele zile cei care au strigat in mod legitim "Asasinii!" si care au cerut demisia lui Piedone au refuzat sa fie parte la mascarada monarhista care s-a copt in continuare si despre care politicienii nu au suflat in mod suspect nicio vorba.

Oare cati ticalosi corupti au strigat in strada "Jos coruptia!" doar pentru a confisca si deturna partea legitima a cetatenilor din strada?

In plus, de cand s-a mutat Parlamentul ales legitim (oricati corupti ar cuprinde el) in strada? Raspunsul direct la aceasta intrebare este urmatorul: de cand minciuna si manipularea televizata vor sa dea impresia ca numai vocea "strazii" trebuie ascultata!

S-a micsorat pana la ridicol numarul de protestatari? Nu-i nicio problema: agentii de influentare a opiniei publice au explicatii aiuristice pentru orice. De exemplu, Claudiu Pandaru, de la Digi24, justifica diminuarea numarului celor care au ramas in strada prin aceea ca multi stau acasa exclusiv din cauza frigului si oboselii (sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/24+Minute/Fostul+presedinte+Traian+Basescu+invitatul+lui+Claudiu+Pandaru+l, cam intre minutele 4:15 si 4:45 ale inregistrarii).

In plus, Claudiu Pandaru vrea sa induca opiniei publice ideea ca persoanele ramase acasa sunt automat solidare cu strada si cu revendicarile ei. Claudiu Pandaru refuza in mod ipocrit sa creada ca intr-o societate normala poate exista diversitate de opinii si opozitie la revendicarile actualei "strazi".

Claudiu Pandaru si multi altii ca el, bagati in fata din abundenta in aceste zile la televiziuni, ignora in mod deliberat faptul ca opiniile si revendicarile se pot exprima oriunde si mai ales in mediul on-line, unde accesul la informatie inca nu a fost ingradit semnificativ si cenzurat, in ciuda tentativelor de legiferare a unor restrictii ticaloase.

"Vocea" unui text scris in mediul on-line nu poate fi acoperita de manipularea galagioasa a  megafoanelor sau a portavocilor din strada ale unor agitatori profesionisti ai seviciilor secrete. Oricine poate analiza si trage concluzii dupa citirea unui text, fara sa fie perturbat de latratul incoerent si interminabil din strada.

Hai sa mai vedem inca o data o parte din lozincareala strazii:

1. "Coruptia ucide!". Asta e o revendicare? Asta e o constatare. Nu schimba nimic si nu poate convinge coruptii sa renunte la coruptie. Coruptii nu au constiinta si nu stiu de rusine. Acest lucru s-a vazut si se vede in continuare din comportamentul las, jalnic, egoist si prostesc al lui Piedone, primar votat cu generozitate de "inteleapta" "societate civila" din sectorul 4.

2. "Gata cu smenul!". Serios? Esti convins?

3. "Nu da spaga!". Bla-bla-bla.

4. "Nu lua spaga!". Bla-bla-bla. Pai, bai, "luminatule" care ai scris aceste randuri, cui le adresezi? Unor dobitoci si ticalosi incapabili sa traiasca din munca cinstita, de teapa lui Piedone!

Daca Piedone ar vrea sa fie asa cum spui tu, sa nu ia spaga si sa se angajeze fara pile pe piata muncii, atunci Piedone ar fi un muritor de foame.

Cum iti imaginezi ca va renunta un corupt sa mai ia spaga pentru ca ti-a citit tie "revendicarea"? Crezi ca vrea vreun corupt sa renunte la o viata imbelsugata si sa inceapa sa caute cartofii cei mai ieftini din piata ca sa nu moara de foame cu munca lui cinstita?

"Nu lua spaga!"... Astea sunt vorbe goale care nu inseamna nimic pentru cei corupti! Pentru asta ar trebui sa vina lumea in strada? Daca latra 20.000.000 de romani "Nu lua spaga!", chiar nu se va mai lua spaga? De ce, pentru ca vointa "strazii" e suverana? Ce gluma buna!

Asa cum a spus Piedone in mod ipocrit "Nu am ce sa-mi reprosez.", tot asa ar spune, la fel de ipocrit: "De maine nu mai iau spaga."!

Cred ca toti coruptii ar putea sa preia acest slogan in bataie de joc si sa scrie pe usile de la intrarea in birourile lor: "De maine nu mai iau spaga."!

Asta e deviza functionarului public de orice fel (parlamentar, politist, medic, asistent medical, profesor, pompier, primar, judecator, procuror, grefier, inspector vamal, sef la cadastru, inginer silvic, brigadier silvic, expert la Directia Urbanism si asa mai departe):

DE MAINE NU MAI IAU SPAGA!
5. "Da exemplu!". Oricine e un exemplu, pozitiv sau negativ. Dar exemplul nu tine loc de alegerea pe care o face fiecare sau de discernamant.

6. "Ne-am saturat!". De coruptie sau de cei care contesta existenta coruptiei?

7. "Fii civilizat!". Multe voci ar putea raspunde: "E greu sa fiu civilizat cand asfaltul nu a ajuns pe strada mea!"; "E greu sa fiu civilizat cand sunt muritor de foame!"; "E greu sa fiu civilizat cand sunt tratat mereu ca un gunoi!". Ajuta statul cetatenii sa fie civilizati sau statul vrea sa vada cat mai multi cetateni mai rau decat in comuna primitiva?

8. "Vrem sa se schimbe ceva!". In bine sau in rau, chiar nu are importanta?

9. "Vrem alta clasa politica, fara corupti!". Si ceilalti corupti din aparatul bugetar, cel putin la fel de periculosi ca si coruptii din clasa politica, nu intra in vizorul "strazii" si al "societatii civile"? Se pare ca nu. De ce oare? C-asa "vrea" muschii "strazii"?

Si acum, imbatati de lozinci si de ipocrit elan "revolutionar", sa trecem la odioasa si sinistra realitate!

"Al doilea om din structura Direcției de Combatere a Criminalității Organizate (DCCO) din IGP, Constantin Bolboșanu, este cercetat de procurorii DNA pentru o mită estimată la 110.000 de euro, bani încasați în diverse tranșe și sub diverse forme în perioada martie - septembrie 2007." (sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/crima-organizata-politist-crima-organizata-mita-557589.html)!!!

Stirea a aparut ieri, 09.Noiembrie.2015. Chiar daca stirea este recenta, faptele sunt de acum 8 ani. Totusi, faptele se refera la o persoana cu functie inalta in institutia care ar trebui sa lupte nu doar cu coruptia, ci chiar cu crima organizata.

Pai cum mai putem spera in normalitate in aceste conditii? Pana la urma, intr-o societate echitabila schimbarea unei clase politice corupte si a oricarui banal corupt se poate face de catre justitie: politicienii suspectati de fapte de coruptie sunt urmariti penal, trimisi in judecata, judecati, gasiti vinovati si condamnati.

Numai ca si justitia apare ca fiind la fel de corupta ca si politicienii! Justitia se infaptuieste atat in Ministerul Public (de catre politie si procuratura), cat si la Ministerul Justitiei (de catre judecatori).

Pana sa apuce justitia sa judece presupuse fapte de coruptie si sa dea pedepse ridicole in raport cu gravitatea faptelor sau sa elibereze puscariasii deveniti peste noapte teoreticieni, "eruditi" si Balzaci, este problema Ministerului Public sa ancheteze si sa obtina probele care sa ateste faptele de coruptie. Iar daca persoanele din Ministerul Public sunt si ele corupte, atunci o gramada de infractori sunt declarati in mod ticalos nevinovati pana sa ajunga la judecatorie si la proces!

Procurorii au puterea discretionara de a conduce si orienta dupa bunul plac anchetele. Coruptia din procuratura si reaua credinta cu care un procuror desfasoara o ancheta sunt mult mai greu de verificat si de dovedit. Anchetele sunt prin definitie confidentiale, deci publicul larg nu are acces la informatii pe aceasta tema. Sigur ca indirect cetatenii pot remarca modul ticalos in care se desfasoara o ancheta, dar suspiciunile cetatenilor nu au relevanta in fata judecatorilor.

Nu ar exista atata coruptie daca nu ar exista legi ticaloase facute cu scopul de a se da spagi. Nu ar exista atata coruptie daca cetatenii ar avea acces la informatii de interes public si antreprenorial si daca ar exista transparenta in administratie. Nu ar exista atata coruptie daca ar exista dialog social si problemele cetatenilor ar fi luate in seama si in serios. Nu ar exista atata coruptie daca autoritatilor le-ar pasa de cetateni.

Dar un stat mafiot totalitar nu are interesul sa distruga coruptia. Un stat mafiot totalitar traieste de pe urma coruptiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu