miercuri, 25 noiembrie 2015

Viata de roman

Imediat dupa ce am vazut cum se mai moare in Romania, sa vedem cum se traieste in Romania.

1. Peste 50% dintre copiii romani sunt supusi riscului de saracie, ne informeaza sursa http://www.mediafax.ro/externe/eurostat-peste-un-sfert-din-copiii-din-ue-la-risc-de-saracie-in-romania-sunt-peste-jumatate-14898429.

Eu nu inteleg cum e cu riscul: adica inca nu sunt saraci, dar risca sa ajunga saraci? M-as mira, din moment ce am vazut deja ca 34% dintre copiii romani traiesc in lipsuri materiale extreme!

Sa inteleg ca procentul de 50% de copii cu risc este peste acest procent de 34% de copii cu lipsuri materiale extreme?

2. Programul "Cornul si laptele stricat" a generat 30 de copii suspectati de toxiinfectie alimentara (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ancheta-epidemiologica-in-cazul-celor-peste-30-de-elevi-suspectati-de-toxiinfectie-dupa-ce-au-mancat-lapte-si-corn.html). Copiii, din Ploiesti, au acuzat greata, dureri de stomac si dureri de cap.

Multumim din inima partidelor de la putere si autoritatilor pentru grija parinteasca cu care ne otravesc copiii!

3. Alti 13 copii din Ceraşu (tot in Prahova) au acuzat greata, dureri de stomac si dureri de cap, specifice toxiinfectiei alimentare (sursa: http://www.mediafax.ro/social/prahova-13-elevi-au-avut-nevoie-de-ingrijiri-medicale-dupa-ce-li-s-a-facut-rau-la-scoala-14898214).

Firma care distribuie lapte in cadrul programului a mai fost acuzata ca a imbolnavit circa 60 de persoane in 2012, dar, din moment ce este in continuare "distribuitor autorizat", inseamna ca acuzatiile erau nefondate, ca si acum.

Multumim din inima partidelor de la putere si autoritatilor pentru grija parinteasca cu care ne otravesc copiii!

4. "Aproximativ 5.000 de persoane mușcate de câini s-au prezentat în acest an la "Matei Balș"", conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/5.000+de+persoane+muscate+de+caini+Matei+Bals.

In plus, pentru sanatatea, siguranta si linistea cetatenilor, aceeasi sursa ne asigura ca... "Stocurile de vaccin antirabic și antitetanos ale Institutului "Matei Balș" s-au epuizat"!

Ce s-a ales de cainii agresivi? Nu se stie. Praful sau macar sapunul, in niciun caz. Probabil ca au ramas la datorie in sectoarele lor de activitate si produc noi victime.

5. Povestile cu caini vagabonzi sunt nimic pe langa ceea ce urmeaza. O femeie din Dambovita a fost muscata de... LEUL unui cetatean care il detinea ilegal in curte!!!

Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o-femeie-din-dambovita-la-spital-dupa-ce-ar-fi-fost-muscata-de-lei-unde-sunt-animalele-de-care-lumea-se-teme-sa-vorbeasca.html,

"Femeia, care are rani grave la cap, pe corp si pe maini, a fost luata cu ambulanta din curtea unui executor judecatoresc care tine in captivitate, fara nici un fel de aprobare, cativa lei."!!!

"La sosirea echipajului de salvare, femeia de 31 de ani se pare ca ar fi marturisit echipajului ca a fost muscata de lei. Ulterior insa, cand a ajuns la spital si si-a mai revenit, a dat vina pe niste caini, asa ca medicii nu au anuntat politia."!!!

Stapanul animalelor nu a putut fi contactat, iar autoritatile n-au inceput inca nici o ancheta, pe motiv ca nu au primit vreo sesizare. Localnicii din satul Picior de Munte, unde s-a petrecut teribila intamplare, stiau de existenta leilor si sunt convinsi ca victima a fost convinsa de seful ei sa minta in privinta atacului."!!!

6. La capitolul "educatie" stam "foarte bine": avem circa 300.000 de analfabeti (sursa: http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2015/sezonul-2/de-ce-avem-300-000-de-analfabeti-in-romania-vad-copii-de-6-7-ani-ingrijorati-ca-nu-au-ce-manca-seara.html), desi conform unei ridicole Conventii ONU, tuturor copiilor din lume ar trebui sa li se garanteze accesul la educatie, sanatate, locuinte, timp liber si un regim alimentar echilibrat! Cred ca dupa ce au mazgalit "Conventia", angajatii ONU si-au dat capul pe spate si au inceput sa rada... E bine ca si angajatii ONU se acopera cu hartii, ca Piedone... Nu ar trebui desfiintate o gramada de agentii inutile ale ONU, platite regeste din bani publici ca sa faca figuratie?

7. "În București sunt 366 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, dintre care 183 cu pericol public", ne informeaza sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/In+Bucuresti+sunt+366+de+cladiri+incadrate+in+clasa+I+de+risc+se.

Un bun prilej pentru ca autoritatile sa-si arate "competentele" de dezvoltatori imobiliari si sa factureze bani publici in bataie de joc. Nu sunt convins ca s-a pus bulina rosie de risc seismic cu buna credinta. De exemplu, conform sursei citate,

"Totodată, Primăria Municipiului București anunță că a consolidat, în cadrul programului „Reabilitarea Infrastructurii Educaționale din București”, cofinanțat de BEI, 100 de școli. De asemenea, a consolidat/reabilitat monumente istorice de interes public, precum Hanul Gabroveni, Casa Cesianu, sediul vechi al Primăriei Capitalei, Centrul unic de informare de pe bulevardul Elisabeta și sunt în derulare proiecte de consolidare la Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu”, precum și la Muzeul „Nicolae Minovici”.".

Foarte dragute comunicatele Primăriei Municipiului București: a facut si a dres... Oare cati bucuresteni au un interes public pentru Casa Cesianu? Legat de Arcul de Triumf, sursa http://www.b365.ro/lucrarile-la-arcul-de-triumf-stagneaza-se-vor-pierde-bani-europeni_240080.html anunta pe 29.Octombrie.2015 ca:

"Lucrările de reabilitare la Arcul de Triumf din Capitală stagnează momentan, deoarece nu au venit materiale comandate din afara Uniunii Europene, mai exact amortizoarele pentru asigurarea anti-seismică a monumentului. Aceste materiale ar urma să vină de-abia în luna februarie 2016, cu toate că, în conformitate cu acordul semnat pentru finanțarea europeană, lucrările ar trebui finalizate până la 31 decembrie 2015.";

"Arcul de Triumf a intrat în renovare în luna ianuarie 2014, iar lucrările de consolidare şi renovare trebuia să fie gata în luna martie a anului 2015.

Lucrările de consolidare, restaurare şi conservare la Arcul de Triumf au o valoare totală de peste 30,46 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă este de peste 22,98 milioane lei, iar co-finanţarea Primăriei Capitalei este de circa 2,45 milioane lei."
.

Cum sa coste reabilitarea acestui arc prapadit din piatra si fara instalatii deosebite (nu stiu nici macar daca are un WC in incinta!) cat un ansamblu rezidential cu 100 de apartamente? Bine ca au mai imaginat escrocii banilor publici o modalitate masiva de facturare in bataie de joc.

Conform sursei http://www.agerpres.ro/social/2015/11/16/primarul-capitalei-am-solicitat-constructorului-sa-puna-in-siguranta-arcul-de-triumf-in-caz-de-cutremur-20-03-48, din 16.Noiembrie.2015,

"Primarul general interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a declarat luni că a solicitat constructorului să pună în siguranță Arcul de Triumf în caz de cutremur.".

Tot acest primar interimar, care intre timp a si fost demis, a declarat ca "există un conflict deschis între constructor și proiectant", ca "proiectul tehnic s-a schimbat pe parcursul desfășurării lucrărilor" si ca "am căzut de comun acord ca împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcții București să efectuăm o expertiză tehnică, astfel încât, din momentul în care ea va fi gata, să știm exact ce fel de lucrări se execută"!

Deci la Arcul de Triumf s-au inceput haotic niste lucrari si se factureaza in bataie de joc bani publici, nefiind inca clare solutiile tehnice si ce fel de lucrari se executa!

Si noi care credeam ca intai se realizeaza proiectul si apoi lucrarile se fac respectadu-se integral proiectul! De altfel, am vazut cat de "tare" este "proiectul" si cat de "utila" este "investitia" in cazul fatadei Arcului de Triumf: doua profile ("reginul" si regina, cum spunea o nepoata de a mea) erau negre si acum sunt albe... Bine ca exista in randul populatiei suficienti cretini care cred sincer si de nezdruncinat ca platim taxe ca sa avem "sanatate", "educatie" si "pensii", nu ca sa se imbogateasca la nesfarsit mafia politico-economica din cadrul statului mafiot totalitar.

8. Din cand in cand cate un mascarici cu diploma in domeniul "sanatatii" se baga in seama si critica romanii pentru obiceiurile alimentare:

"Medic, despre obiceiurile alimentare la români: „Lasă, eu sunt bogat, eu am cu ce, eu pun o friptană cât capacul de WC”"

(sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Medic+despre+obiceiurile+alimentare+la+romani+Lasa+ca+eu+sunt+bo).

Nu am nici cel mai mic dubiu ca acest nene nu a facut un sondaj printre romani. Cine citeste o asa tampenie si o crede fara sa cerceteze, isi imagineaza ca "diplomatul" in medicina lu' Peste a mers in pelerinaj prin casele a cel putin 10.000 de romani, mai ales pe la procentul de 40% de saraci ai Romaniei (unde in plus 34% dintre copii au lipsuri materiale extreme; sursa: http://www.mediafax.ro/social/raportorul-onu-philip-alston-multi-oficiali-romani-sunt-in-negare-in-ce-priveste-gradul-de-saracie-din-tara-14882472), si a gasit in fiecare casa "o friptană cât capacul de WC".

Comparatia "friptanei" cu capacul de la WC ne arata foarte clar ca omul e obisnuit sa manace "rahat".

Dincolo de aceste aspecte de "procedura", au aparut tone sau vagoane sau vapoare de materiale cu interdictii alimentare, dar nu a aparut niciun material cu produse alimentare declarate sigure din punct de vedere al sanatatii. Tot pe aceeasi tema, niciun "specialist" in nutritie nu a emis oficial niciun meniu saptamanal cu produse clar definite si gasibile in comertul de supermarchet, care sa nu atenteze la sanatatea cetatenilor.

Ma indoiesc ca "friptana" este mai periculoasa pentru sanatate decat cel mai ieftin sortiment de paine! Ma indoiesc ca acest sortiment ieftin de paine este mai putin periculos pentru sanatate decat fumatul! Sigur ca multi mintosi o sa ma intrebe de dovezi. Dovezi directe nu am, pentru ca nu detin din motive obiective (lipsa unei sume uriase de bani) laborator pentru verificarea compozitiei alimentelor. Dar vor mai trece niste ani si incidenta mortalitatii in urma bolilor cauzate de chimicalele din alimentatie va creste cracen in Romania. Daca nu va fi asa, inseamna ca am vorbit prostii, daca va fi asa, inseamna ca am avut dreptate.

Din cate imi aduc aminte, Lance Armstrong a castigat "doar" de 7 ori Turul Frantei la ciclism in mod "cinstit", pentru ca nu exista testul antidoping in cazul eritropoietinei. Iar dovada ca Armstrong se dopa a venit la ani buni dupa ce castigase cele 7 Tururi. In cazul chimicalelor din alimentatie, nicio autoritate nu va fi interesata vreodata sa testeze alimentele "antidoping"! Sau daca s-au facut vreodata astfel de teste, rezultatul lor va fi intotdeauna secret!

Revenind la problema alimentatiei sanatoase, din moment ce toti "specialistii" critica, dar nimeni nu-si asuma clar ce alimente ar fi permise, afirm ca majoritatea alimentelor din comert contin in mod deliberat chimicale-otravuri care actioneaza latent, in scopul provocarii mortii cetatenilor inainte de pensie, ideal fiind cu cativa ani inainte de pensie (ca sa nu mai fie afectat bugetul si ca sa se poata fura mai multi bani publici).

Sa fim seriosi, daca nu mancam friptana "cât capacul de WC" si mancam in schimb legume si fructe bogate in pesticide (cum spune legenda despre legumele si fructele de provenienta turceasca), ce beneficii putem spera sa avem pentru sanatatea noastra? Pesticidele sunt un garant al cancerului, cu carnea tot mai avem o sansa!

9. "Turismul din podgorie, raritate în România", ne informeaza sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Turismul+din+podgorie+raritate+in+Romania, care continua:

"Zeci de podgorii renumite plasează România pe locul 12 în lume la producţia de vin, dar nu au vizitatori. Majoritatea producătorilor nu au spaţii de cazare şi masă şi nu asigură transport pentru a dezvolta turismul în zonele viticole. În plus, în afară de degustări, cramele nu oferă nimic pentru a atrage vizitatori.".

Si in acest caz, care e problema? Producatorii nu sunt interesati de turisti, turistilor nu le pasa de producatori. Dragoste cu sila nu se poate.

Las' ca romanii sunt descurcareti si in loc de vin consuma bere la PET. Conform sursei http://www.beerclub.ro/conversatii/clasamente-39/romania-pe-primul-loc-in-europa-la-consumul-de-bere-la-pet-fiecare-a-doua-bere-bauta-in-romania-este-la-pet-735,

"România se află pe prima poziţie în Europa la consumul de bere la PET (ambalaj din plastic), cu circa 7,5 milioane de hectolitri.".

Mai are rost sa-ti irosesti viata pe drumurile inexistente ale patriei catre podgoriile fantomatice cand berea la PET iti stinge setea instantaneu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu