sâmbătă, 19 decembrie 2015

26 de ani de la Revolutia Infractorilor: cetateni de onoare, neimpliniri si perspective

La fel ca si in zilele noastre, lumea dorea in 1989 "schimbarea". La fel ca in zilele noastre, poporul nu avea o idee clara despre "schimbare", fiecare traia in propria-i lume, imaginandu-si ca propriile iluzii vor deveni realitate prin simpla "schimbare".

Unii, mai plini de initiativa si mai avizi de "schimbare", s-au pus pe treaba. Conform sursei https://ro.wikipedia.org/wiki/Revolu%C8%9Bia_Rom%C3%A2n%C4%83_din_1989#Evenimentele_de_la_Timi.C8.99oara, un grup restrans de persoane s-a adunat sa protesteze din solidaritate cu László Tőkés. Apoi s-a adunat tot mai multa lume fara sa stie despre ce e vorba si s-a trecut la sloganuri anticomuniste.

De la sloganuri anticomuniste s-a trecut la tentativa de incendiere a comitetului județean al PCR. Orice stat, de "drept", de spaga sau pe nedrept, isi apara institutiile. Asa ca s-a intervenit in forta. A intervenit si armata. A fost atacata si armata. "Revolutionarii" au intrat pana la urma in sediul comitetului județean al PCR si s-a inceput distrugerea de documente. De ce oare?

Un stat de drept are nevoie de documente, care sunt mijloace de proba. Nu doar la Timisoara, ci si in Bucuresti s-a patruns in toate arhivele posibile (militie, armata, securitate, CC al PCR etc) si s-au sustras sau s-au distrus masiv documente. Lumea era indemnata sa-si arda carnetele de membru de partid in public, fapt care s-a si intamplat.

Nu ar fi avut nevoie noua putere de documentele statului comunist pentru a putea condamna comunismul? Sau comunismul nu era chiar atat de condamnabil pe baza documentelor statului condus de PCR? Sa fie oare comunismul condamnabil doar pe baza propagandei? Sa fie oare sters, printre altele, in urma distrugerii de documente, trecutul patat al caror infractori interbelici, belici si imediat postbelici?

Dincolo de toate acestea, institutiile statului comunist s-au aparat in fata agresiunii evidente care a venit de la unii cetateni (nu are relevanta daca doreau "reforma statului" sau erau spioni si agresori profesionisti ai statului). Evident, autoritatile nu puteau distinge intre oameni de bine si oameni de rau in acele momente. Importanta era protejarea institutiilor statului. La Timisoara au aparut primele victime.

Chiar si acum, la 26 de ani de la Revolutia Infractorilor, vad la televizor, scris si vorbit, despre "masacrul de la Timisoara". Propaganda incearca fara incetare de 26 de ani sa convinga lumea ca Nicolae Ceausescu era un "dictator" nemilos, care ar fi vrut sa-si extermine poporul. Suntem in continuare intoxicati cu minciuni "clasice" despre momentul 1989:

"Comuniştii au încercat să şteargă urmele masacrului din 17 decembrie. 43 de cadavre au fost aduse la Bucureşti şi arse din ordinul Elenei Ceauşescu.

Pe 18 decembrie 1989, Timişoara era un oraş însângerat. Nicolae Ceauşescu a decretat legea marţială. Tinerii au sfidat însă acest ordin și au defilat spre Catedrala Ortodoxă cu drapele tricolore găurite, intonând "Deşteaptă-te, române", cântec interzis încă din 1947. Zeci de tineri au murit seceraţi de gloanţe pe treptele catedralei din cauză ordinelor date de generalul Mihai Chiţac."


(sursa: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/18-decembrie-una-dintre-cele-mai-negre-zile-din-istoria-romaniei-acum-26-de-ani-timisorenii-au-luptat-pe-strazi-pentru-libertate-video-134698.html).

Sa vedem cu date statistice ce a insemnat "masacrul" de la Timisoara, comis chipurile de fortele represive ale militiei, securitatii si armatei (echipata cu tancuri, taburi si asa mai departe).

Conform sursei http://www.revista22.ro/o-cauza-controversata-victimele-revolutiei-de-la-timisoara-43248.html (din 10.Iunie.2014), "documentele oficiale de azi consemnează modic 1.104 morţi (în toată ţara, dintre care 71 la Timişoara şi 543 la Bucureşti)"!

Deci, in decembrie 1989 (nu se precizeaza daca intre 16 si 22 sau 16 si "32" decembrie) au murit in total 71 de persoane. Tocmai de aici este evident ca armata, militia si securitatea nu au urmarit casapirea populatiei, ci doar apararea statului. Motivul este foarte simplu: numarul victimelor este foarte redus in raport cu capacitatile de lupta si de distrugere ale institutiilor de forta ale statului comunist.

In zilele noastre, in urma incendiului accidental de la Colectiv au murit deja 62 de persoane, fara ajutorul niciunei forte represive. In urma unor atentate internationale, forte net inferioare ca numar si dotari au creat un numar mai mare de victime in alte imprejurari.

1. Conform sursei https://ro.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik, Anders Behring Breivik a ucis 77 de persoane de unul singur intr-un atentat in Norvegia:

"La 22 iulie 2011 Breivik a detonat o mașină-capcană în apropierea clădirilor guvernamentale din Oslo, ucigând opt oameni. La o distanță de câteva ore, a debarcat pe insula Utøya, unde se desfășura o tabără a Partidului Muncitoresc, și, pretizând a fi polițist, a deschis focul asupra tinerilor prezenți, împușcând mortal 69 de persoane."!!!

Deci, o singura persoana a realizat intr-o singura zi un masacru cu 77 de victime, fiind mult mai "performant" decat militia, securitatea si armata romana la un loc, in cateva zile sau saptamani la Timisoara!

2. Atentatul de la Paris. Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/International/ATAC+ARMAT+FRANTA+PARIS+VICTIME+13+NOIEMBRIE+2015, opt teroristi amatori impartiti in trei echipe au semanat teroare la Paris pe 13.Noiembrie.2015:

"Bilanțul provizoriu al atentatelor de la Paris este de 129 de morți și 352 de răniți."!!!

Este nefiresc sa credem ca fortele fidele "dictatorului" Ceausescu nu puteau sa omoare mai mult de 71 de oameni pe parcursul a catorva saptamani, daca s-ar fi dorit intr-adevar masacrarea populatiei. Institutiile statului comunist, odioase sau nu, au fost atacate in decembrie 1989. Ca urmare, Ceausescu a decretat legea martiala sau starea de necesitate. Deci interventiile in forta ale militiei, securitatii si armatei aveau acoperire legala.

Acum, la 26 de ani de la victoria Revolutiei Infractorilor, se vorbeste despre eroii de la Timisoara. Nu ma indoiesc de faptul ca Nicolae Ceausescu a fost extrem de impopular in ultimii ani ai comunismului. Nu ma indoiesc de faptul ca multa lume a suferit de frig si de foame in ultimii ani ai comunismului. Nu ma indoiesc de faptul ca orice om normal isi doreste macar sa nu mai sufere de frig si de foame in secolele 20 si 21.

Dar asta nu schimba cu nimic situatia Romaniei zilelor noastre: in urma Revolutiei Infractorilor se sufera de frig si de foame, s-au furat pana acum cel putin 108 miliarde de dolari, economia s-a distrus, saracia a inflorit, coruptia si infractionalitatea au ajuns la apogeu, sanatatea si educatia au ajuns niste himere pentru majoritatea cetatenilor. Pentru asta trebuie numiti eroi cei care, de buna credinta (manipulatii) sau direct interesati (manipulatorii), au iesit in strada in 1989 si au facut jocul Mafiei politico-economice postdecembriste?

Nu ma simt responsabil de vointa gresita a poporului roman si de faptele altora, dar in nume personal ma disociez si ma dezic de ceea ce numesc in mod legitim Revolutia Infractorilor, cea care a ramas un reper si un punct de pornire al batjocoririi fara limite a Romaniei si romanilor de catre statul mafiot totalitar roman postdecembrist.

Hai sa vedem ce inseamna in zilele noastre Revolutia Infractorilor.

1. Statul mafiot totalitar se umfla in pene cu Revolutia Infractorilor si il face pe Ceausescu "dictator" si autor moral al "masacrelor" din decembrie 1989, dar este in acelasi timp solidar cu... autorii crimelor din decembrie 1989?! Conform sursei http://www.agerpres.ro/justitie/2015/12/18/revolutionarii-la-instanta-suprema-pentru-a-depune-plangere-impotriva-clasarii-dosarului-revolutiei-12-27-09,

"Circa 50 de revoluționari și urmași ai acestora au venit, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a depune plângeri împotriva rezoluției de clasare a dosarului Revoluției."!

Pana la urma cine a masacrat in 1989? Fortele lui Ceausescu sau fortele dictatorului Iliescu, la fel ca la Mineriade? Nu ar trebui sa convina actualei puteri dovedirea "crimelor" comuniste din decembrie 1989? Se pare ca nu!

2. Desi starea actuala a Romaniei este jalnica si deplorabila, tot felul de nulitati se bat pe privilegii. In ciuda saraciei, coruptiei, infractionalitatii si furtului masiv de bani publici de dupa 1989, un numar de 38 de timisoreni au simtit nevoia sa fie declarati cetateni de onoare ai orasului Timisoara, conform sursei http://www.mediafax.ro/social/timisoara-38-de-luptatori-in-revolutia-din-decembrie-1989-cetateni-de-onoare-ai-orasului-14922581.

De ce trebuie numiti cetateni de onoare unii care, prin actiunile lor iresponsabile sau deliberate, au legitimat saracia, coruptia, infractionalitatea si furtul masiv de bani publici dupa 1989?

3. Un "baiat" din Timisoara care si-a obtinut titlul de catatean de onoare al orasului admite ca mai e de lucru in Romania pe ici, pe colo, prin punctele esentiale (sursa: http://www.mediafax.ro/social/revolutionar-timisorean-ce-s-a-dorit-in-1989-nu-s-a-finalizat-in-multe-domenii-mai-e-de-lucru-14922395). Asta nu inseamna ca va renunta la titlul onorific. Cine stie, poate ca aspira si la titlul de "doctor in Revolutia Infractorilor".

Marele sau "merit" este ca a stat in balconul Operei intre 20 si 25.Decembrie.1989. In rest, programele de dezvoltare economico-sociala a tarii au lipsit cu desavarsire atat la "revolutionari", cat si la guvernanti.

4. O excelenta dovada haosului si a bataii de joc postdecembriste o reprezinta recenta "viziune" a lui Iohannis in Parlamentul Romaniei: Iohannis vrea o dezbatere in 2016 pe tema... educatiei (sursa: http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-la-un-an-de-mandat-in-2016-romania-educata-trebuie-sa-devina-un-nou-proiect-de-tara-14921774).

Desi au trecut 26 de ani de la Revolutia Infractorilor, in viziunea lui Iohannis "Anul 2016 va fi dedicat unei dezbateri aşezate şi consistente pe tema educaţiei, din care să rezultate o viziune de ansamblu şi direcţiile majore pentru viitorul sistemului de învăţământ din România. Cred că România educată trebuie să devină un nou proiect de ţară pe care să-l asumăm şi să-l ducem la bun sfârşit"!

Deci, timp de 26 de ani Romania nu a avut o viziune de ansamblu si directii majore pentru viitorul sistemului de învăţământ din România!

Iohannis crede că abia in 2016 "România educată trebuie să devină un nou proiect de ţară". Cine stie, altii (mijloacele de dezinformare in masa si "cultura", cu productiile lor submediocre) cred ca Romania imbecilizata este un mult mai bun proiect de tara... Autoritatile profita fara rusine de pe urma subculturii si imbecilizarii masive a populatiei.

In plus, Iohannis ne asigura prin ceea ce omite sa spuna ca in 2016 nu vor fi rezolvate cu certitudine urmatoarele probleme (printre altele):
a) Diminuarea semnificativa a coruptiei;
b) Cresterea semnificativa a locurilor de munca;
c) Cresterea semnificativa a numarului de antreprenori durabili (capabili sa ofere produse si servicii de calitate, salarii decente si care sa nu dea faliment in maxim un an de la infiintarea firmelor);
d) Combaterea saraciei;
e) Cresterea semnificativa a eficientei statului;
f) Reducerea masiva a banilor publici furati prin parteneriatele public-private;
g) Reducerea taxelor cu minim 10% (pentru ca acesta este comisionul minim al autoritatilor corupte care arunca discretionar bani publici!);
h) Construirea de autostrazi nedemolabile!

5. Ce a adus bun Revolutia Infractorilor la Tinisoara? Habar n-am. In orice caz, oamenilor onesti nu a adus nimic bun. Sursa http://www.pressalert.ro/2015/11/coruptie-primaria-timisoara-a-tinut-la-secret-faptul-ca-retim-a-acumulat-penalitati-de-peste-6-milioane-de-lei-pentru-nerealizarea-statiei-de-sortar-in-timp-ce-primarul-robu-primea-mercedes-si-mobil/ titra recent, luna trecuta:

"CORUPŢIE Primăria Timişoara a ţinut la secret faptul că Retim a acumulat penalităţi de peste 6 milioane de lei, în timp ce Robu primea GRATIS Mercedes şi mobil de la companie"!

Daca primarul Robu nu a ajuns inca "martir" si cetatean de onoare al orasului Timisoara, nu-i timpul pierdut, inca se poate!

Oare cati "revolutionari" si rude ale victimelor din 1989 l-au votat pe Robu primar al Timisoarei? N-ar trebui declarati cu totii cetateni de onoare ai orasului?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu