joi, 17 decembrie 2015

Politismele lunii decembrie

Recent au ajuns la stiri noi intamplari care arata ca multi "oameni ai legii" ajung in structurile politiei tocmai pentru a avea o stralucita catiera de oameni ai faradelegii.

1. Un sef al Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Sectorului 3 Bucuresti, Marius Giurescu, si un subaltern de-al sau, Stelian Barbu, sunt acuzati de luare de mita si de favorizarea faptuitorului.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/sef-din-politia-sector-3-retinut-pentru-ca-a-luat-bani-de-la-hoti-pentru-a-le-returna-bunuri-furate-14921110, cei doi politisti au comis faptele de natura penala intre 2014 si 2015.

Iar faptele sunt urmatoarele: cei doi politisti au efectuat perchezitii la doua persoane suspectate de furt si au gasit la acestia obiecte provenite din furt. Se pare ca faptuitorii erau hoti de succes pentru ca s-au gasit multe bijuterii la domiciliile acestora. Politistii, in loc sa aplice legea, s-au gandit sa faca un parteneriat public-privat infractional: au cerut spaga de la hoti, adica in mod practic si-au cerut partea. In schimbul unei sume de bani hotii isi recuperau majoritatea obiectelor furate, iar politistii deveneau partasi cu hotii.

In mod ciudat, subalternul a solicitat 3.000 de euro spaga, din care a primit 2.000 de euro, iar seful a solicitat si primit 1.500 de euro. Credeam ca logic era exact invers.

Sursa nu ne spune de ce spaguitorii au devenit denuntatori, desi au fost eliberati dupa ce li s-au luat declaratii si... atat (probabil ca spagarii se acopereau de hartii, ca Piedone).

Cine stie, poate ca subalternul era mai ghertoi si nu a stiut cand sa se opreasca cu pretentiile. O fi vrut spaga de tip abonament lunar, nu avem de unde sa stim.

Singurul lucru pe care il stim cu certitudine este ca multi politisti sunt infractori sub acoperire si ca pot manipula cu usurinta sistemul pentru a-si rotunji veniturile in total dispret fata de lege.

Ca de obicei, ma intreb daca aceasta era prima spaga sau daca DNA le-a luat urma celor doi dupa ce acestia au realizat primul milion.

2. Dupa spaga de la hoti avem cazul cu spaga la permisele auto. Dupa judetele Arges si Teleorman a venit randul municipiului Bucuresti sa se inscrie in randurile infractionalitatii legate de eliberarea permiselor auto.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/dosarul-permiselor-obtinute-ilegal-candidatii-erau-roaba-blugi-sau-cartofi-banii-epuroi-14921097, este vorba de un lot/ turma de persoane cu apucaturi infractionale.

In total 87 de persoane sunt cercetate. Dintre acestia, potrivit sursei http://www.agerpres.ro/justitie/2015/12/15/perchezitii-de-amploare-in-capitala-10-politisti-acuzati-ca-luau-mita-pentru-permise-auto-10-03-46, avem urmatoarele categorii:

a) 10 polițiști examinatori;
b) 30 de instructori;
c) 40 de examinati;
d) 7 intermediari!

Faptele (ce coincidenta!) sunt comise tot in perioada 2014-2015.

Politistii primeau cu nonsalanta spaga pentru ca "baieti" si "fete" sa treaca proba traseului indiferent de halul in care ar fi condus.

Sursele sustin ca in acest mod s-au eliberat "numai" 100 de permise auto, pentru spaga medie de 300 de euro per permis, deci s-au "produs" nemeritat vreo 30.000 de euro. Asa-i romanul, "descurcaret"...

Desi pare o situatie de data recenta, reprezentantii Parchetului Tribunalului Bucuresti afirma urmatoarele:

"Faptul ca atât instructorii cât si lucratorii de politie cunosc foarte bine acest limbaj codificat, precum si faptul ca întâlnirile dintre ei se pot realiza chiar si fara a discuta în prealabil sunt de natura sa conduca la concluzia unui adevarat mod de operare format, consolidat si specializat în timp prin comiterea a numeroase astfel de fapte de coruptie"!

Multi instructori auto aveau rol de intermediari, colectori de spagi si casieri, oprindu-si si ei partea cuvenita din spagi!

Din moment ce modul de operare s-a format, consolidat si specializat in timp, de cat timp se luau de fapt spagi pentru eliberarea frauduloasa a permiselor auto?

Cel mai probabil, dintotdeauna!

3. Dupa situatiile cu spagi avem situatia politistilor violenti si batausi protejati de sistemul judiciar romanesc!!! In plus, avem situatia statului mafiot totalitaar romanesc condamnat la CEDO sa plateasca despagubiri, iar despagubirile sunt decontate de contribuabilii nevinovati, nu de ticalosii de faptuitori ai prejudiciului!

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/roman-batut-in-sectia-de-politie-unde-a-mers-sa-reclame-un-taximetrist-despagubit-de-cedo-14921307, un cetatean, Serban Marinescu, a obtinut la CEDO 7.500 de euro despagubiri pentru ca i s-au incalcat drepturile (drepturile omului), aplicandu-i-se de catre politisti tratamente inumane si degradante, iar autoritatile romane au mimat apoi ancheta in cazul sau (din 2007 pana in zilele noastre).

In 2007 un sofer de taxi nu a vrut sa-i dea restul lui Serban Marinescu si chiar l-a dus in bataie de joc pe acesta pana la o sectie de politie, dar fara sa-l lase sa coboare acolo

Pana la urma Marinescu a ajuns la acea sectie de politie, dar, din motive pe care sursele nu le precizeaza, a fost umilit, legat cu catuse de o balustrada, lovit cu pumnii in figura si cu picioarele in coaste de trei politisti!

Marinescu si-a scos certificat medico-legal si a facut plangere impotriva politistilor.

Statul a rezolvat cu usurinta violenta politistilor: a sustinut ca hreclamantul a venit la politie deja vanat sub ochi, baut si recalcitrant. Se pare ca la sectiile de politie nu exista camere video si oricum simplii cetateni care vor sa filmeze sau sa fotografieze in sectiile de politie risca amenzi uriase, de cateva mii de lei. Asa ca nu se poate verifica in ce stare ajunsese reclamantul la politie.

Ca urmare, cel batut a fost plimbat 8 ani intre parchet si instante: parchetul dadea NUP (neinceperea urmaririi penale), instanta anula solutia parchetului si cerea reluarea cercetarilor. Pe scurt, circ pe bani publici si bataie de joc fata de un cetatean. La un moment dat unele fapte (putarea abuziva a politistilor care au lovit victima) au ajuns sa se prescrie! Politistii violenti nu au fost sanctionati de sistem in nicun fel!

Dar CEDO i-a dat dreptate reclamantului si a demonstrat inca o data ticalosia statului mafiot totalitar care nu se jeneaza se protejeze pe fata, prin pasivitate, animalele violente din politie. E plina tara de "cinstiti" atunci cand sistemul refuza sa pedepseasca infractorii!

Statul român a fost in plus obligat sa plateasca 4.000 de euro pentru cheltuielile de judecata. Acesti bani, desigur, ii vor plati tot contribuabilii, pentru ca statul mafiot totalitar refuza sa impute acesti bani vinovatilor, adica angajatilor Ministerului Public: unora care sunt batausi, altora care refuza sa ancheteze faptele batausilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu