miercuri, 30 decembrie 2015

Primaria capitalei spala 2,6 milioane de euro pe o hidosenie "anticomunista"

Aflam de pe surse (de exemplu: http://www.mediafax.ro/cultura-media/monumentul-aripi-in-memoria-celor-care-s-au-jertfit-impotriva-comunismului-a-fost-instalat-in-piata-presei-libere-14941121 si http://m.b1.ro/stiri/eveniment/monumentul-aripi-care-marcheaza-lupta-impotriva-comunismului-va-fi-inaugurat-in-primavara-anului-viitor-lucrarea-a-costat-primaria-capitalei-2-6-milioane-de-euro-video-135720.html) că un asa zis "monument" dedicat anonimei si nesemnificativei rezistente anticomuniste a fost deja instalat in locul statuii lui Lenin in fata Casei Presei, urmand a fi inaugurat la primavara.

Gurile rele spun ca "monumentul" ar fi trebuit instalat in fata vilei lui Sorin Oprescu... :)

"Monumentul" este de fapt un pretext pentru ca odiosii si sinistrii din primaria capitalei, impreuna cu liderii firmelor private partenere, sa spele 2,6 milioane de euro din bani publici.

"Monumentul" este o hidosenie diforma din fiare sudate, un ansamblu fara nicio noima si fara nicio valoare artistica. Niste bare grele din otel de diferite lungimi sudate din topor.

Singurul lucru principial corect este ca asa ceva sugereaza in mod direct si fericit ce a insemnat "rezistenta anticomunista": absolut nimic. Cel mult lupta unor infractori pentru a iesi din ilegalitate, pentru a deveni "negustori cinstiti" si pentru a putea fura acum discretionar banii publici.

In sintonie cu furtul legalizat de bani publici, aceasta hidosenie cantareste 102 tone (102.000 chile!), dovada ca si capitalismul infractional postdecembrist sta bine la capitolul megalomanie. De fapt, megalomania de piata a intrecut cu mult, prin inutilitate si calitate execrabila, asa zisa megalomanie comunista. Spre deosebire de inutilul "monument" al "rezistentei anticomuniste", Canalul Dunare-Marea Neagra si Casa Poporului au o ratiune de a exista.

Contabiliceşte sau aprozareşte vorbind, aceasta mizerie a "rezistentei anticomuniste" a fost facturata cu 25,49 euro chilul! Echivalent, la un curs mediu de 4,5 lei = 1 euro, cu:

25,49 x 4,5 = 114,705 lei chilul.

O teava rotunda cu diametrul de 20 de milimetri, grosime de 1,5 milimetri si lungime de 6 metri, produsa la Targoviste (sursa: http://www.ypc-inox.ro/produse.php?categorie=teava%20inox) cantareste 4,106 kilograme si costa 113,83 lei cu TVA inclus. Asta inseamna ca o astfel de teava costa 27,72 lei chilul!

Evident, de aici deducem cu usurinta ca mafia din primaria capitalei ne-a facturat 102 tone de otel inox la de cel putin 4 ori pretul materiei prime!

Si cu asta, onoarea "rezistentei anticomuniste" a fost spalata; la fel au fost spalati si aparent legal facturati bani publici in suma de 2,6 milioane de euro.

Probabil ca asta or fi cerut cei maxim 500 de agenti de influentare a opiniei publice profesionisti, insotiti de maxim 25.000 de ametiti care ies in mod traditional in strada in Bucuresti la orice protest si care se autointituleaza "strada" si "societatea civila".

Restul de 1.700.000 de bucuresteni ai nimanui si ilfoveni limitrofi nu au cerut asa ceva, dar sigur ca liderii capitalei au grija sa nu-i intrebe niciodata ce vor. Nu cumva sa afle ca bucurestenii ar dori in primul rand curatenie in oras si strazi si trotuare fara damburi si gropi, pe care sa se poata circula.

Datoram megalomanismul de la Casa Presei (fosta Casa Scanteii) lui Mihai Buculei ("artist") si fostului presedinte Emil Constantinescu (autor moral si traficant de influenta).

Cateva vorbe in memoria "rezistentilor" anticomunisti: multi dintre ei sunt foarte probabil sunt aceiasi care au "realizat" Romania Mica de azi: fara Basarabia, nordul Bucovinei si Cadrilater! Un pacat suficient de mare pentru ca toti acestia sa dispara definitiv din memoria neamului romanesc si sa putrezeasca in orice fel de inchisori, comuniste sau nu. Dar statul mafiot totalitar roman in frunte cu primaria capitalei ii considera niste "eroi" de care trebuie sa ne aducem vesnic aminte!

Asta este democratia infractionala armonios imbinata cu democratia prostiei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu