1. Bani pentru pisicile lui Iohannis
In cadrul gestionarii tehnocrate chibzuite a banilor publici s-au prevazut 5.000 de lei pentru hrana animalelor "deşi nu există informaţii că la Cotroceni ar fi crescute animale" (conform sursei
http://www.romaniatv.net/presedintia-primeste-bani-pentru-hrana-animalelor-basescu-ironic-la-cotroceni-mai-aparea-cate-o_261271.html).
Sigur ca suma nu e mare si probabil ca nu cade cerul daca da si Iohannis din cand in cand graunte porumbeilor, crochete cainilor vagabonzi si laptic pisicutelor din bani publici si "muncind" pe bani publici. In schimb,
"Bugetul Administraţiei Prezidenţiale pentru anul 2016 va fi de 56,3 milioane de lei, în creştere cu 39% faţă de anul în curs, potrivit proiectului Legii bugetului, fiind reduse cheltuielile pentru deplasări externe, însă mărite fondurile pentru salarii, reparaţii ale Palatului Cotroceni şi maşini.".
Deci a venit randul Administratiei Prezidentiale sa isi arate talentul de dezvoltator imobiliar, fiind "alocate 7,5 milioane de lei pentru "construcţii"". Cine stie, poate ca si Cotroceniul este cladire cu bulina rosie, adica cu grad de risc seismic ridicat.
In plus, "În cadrul capitolului de cheltuieli de personal, sunt prevăzute creşteri de peste 50% doar pentru salarii.". Cum salariile nu prea au cum sa creasca cu mai mult de 10%, asta inseamna ca Administratia Prezidentiala va crea locuri de munca, probabil pentru liceenii care au luat examenul de bacalaureat si nu si-au gasit in alta parte (de exemplu nu s-au facut tinichigii auto sau ospatari).
Administratia Prezidentiala va mai fi "binecuvantata" si cu noi bolizi:
"Un alt capitol unde sunt prevăzuţi bani în plus este cel al maşinilor şi mijloacelor de transport. Administraţia Prezidenţială va primi, în 2016, 2,7 milioane de lei, de 5 ori mai mult decât în 2015."!
Vom vedea oare primul Lamborghini prezidential? Imi aduc aminte ca "dictatorul" Ceasca, mai modest, mergea in ultimii ani cu Aro.
Din activitatea din ultimul timp a presedintelui Iohannis putem intelege cat de necesare sunt zecile de milioane alocate Administratiei Prezidentiale: "Presedintele Klaus Iohannis a participat, alaturi de mai multi copii, la o ora de programare, la Palatul Cotroceni." (sursa: http://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/presedintele-klaus-iohannis-a-participat-alaturi-de-mai-multi-copii-la-o-ora-de-programare-la-palatul-cotroceni-video.html).
Iata fragmente din desfasurarea "evenimentului" de larg dezinteres national:
""Dar de ce ne trebuie toate comenzile acestea?", l-a intrebat seful statului pe un mic programator. "Ca sa facem jocul sa mearga", i-a raspuns copilul.
Iar presedintele a continuat sa-i provoace pe micuti. "Aici totul merge bine?", a intrebat presedintele Iohannis un alt copil. "Eu trebuie sa programez ca sa planteze frunzulite", a spus o fetita, seful statului aratand ca-i place ceea ce face aceasta.".
Si uitea asa, Iohannis a mai realizat un lucru indiscutabil bine facut pe bani publici.
2. Bani pentru bugetari
Pentru bugetari a fost sarbatoare pe 01.Decembrie.2015, cand s-a publicat in Monitorul Oficial actul normativ care le-a marit salariile cu 10% (sursa: http://www.forbes.ro/de-astazi-cresc-salariile-bugetarilor-50505).
In sanatate si pentru asistentii sociali s-au marit salariile cu 25%.
Reamintesc ca in sectorul privat se doreste munca vesnica pe salarii de doi lei, conform cinismului sinistrului de finante Anca Dragu.
Si astfel trag concluzia ca in Romania oricarui tip de guvern (tehnocrat sau netehnocrat) traim intr-un capitalism comunist, bazat pe aspiratia de a fi angajat la stat si pe dezgustul de a fi antreprenor.
Pai ce e mai bine? Sa fi vanzatoare la buticul unde ti se scurteaza viata pentru ca an de an te coci vara si ingheti iarna? Sau sa te angajezi intr-un loc caldut la stat, unde se investesc sume fabuloase pentru conditii de munca "la stat", unde ti se trec toate drepturile in cartea de munca, unde ti se majoreaza salariul indiferent de ineficienta, unde ai parte de bonusuri atunci cand economia fictiva pare sa duduie?
Ce e mai bine? Sa fii antreprenor ca sa stearga pe jos cu tine toate institutiile de control ale statului si sa-ti blocheze ANAF-ul conturile cand vrea muschii lui in timp ca marii datornici isi maresc datoriile pana la stele? Sau sa fii angajat in institutiile de control ale statului ca sa sabotezi legea in interes personal, dupa modelul ISU, al spagarilor din trafic, al retelelor de medicina fictiva din domeniul "sanatatii", al retelelor de examene fraudate si al diplomelor false din invatamant si asa mai departe?
Ce e mai bine? Sa fii antreprenor sau sa fii primar care semneaza ca primarul, care are pe mana dreptul de semnatura finala pe orice autorizatie (de functionare, de construire), care are pe mana fara nicio responsabilitate mai multi bani publici decat ar visa orice antreprenor roman ridicat din nimic, care are pe mana retrocedari si toate informatiile legate de casele si terenurile fara mostenitori, care ia minim 10% spaga din orice contract la care e parte?
Ce e mai bine? Sa fii antreprenor? Sau sa fii ordonator de credite? De exemplu, ordonator de credite la CNADNR, unde ori faci autostrazi fictive, cum e cazul "Bechtel", ori faci autostrazi demolabile, cum e cazul "Sibiu-Orastie". Alt exemplu: retrocedator la ANRP, unde se vorbeste de fraude de miliarde de euro si de recuperari de bani furati care tind catre 0 (zero).
Pentru cine inca nu a inteles din exemplele de mai sus ca e infinit mai bine sa te angajezi la stat in cadrul capitalismului comunist centralizat romanesc in loc sa-ti deschizi o afacere doar ca sa te jupoiaie statul sau ca sa te inchida, citez de pe sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Salarii+la+stat+cu+55+mai+mari+decat+in+mediul+privat realitatea odioasa si sinistra a zilelor noastre:
"Salariile din regiile autonome ale statului sunt cu aproape 55% mai mari decât în mediul privat şi au crescut constant în ultimii ani. Însă nu sunt susţinute şi de performanţă. Regiile de transport public sau de furnizare a căldurii sunt puternic subvenţionate de autorităţile locale. Influenţele politice şi contractele colective de muncă solide îi ajută pe angajaţi să aibă parte de un tratament mai bun decât în mediul privat.
Deşi inflaţia a fost de 1% anul trecut, salariile angajaţilor din regiile autonome au crescut cu aproape 6,4% anul trecut. Au ajuns, în medie la aproape 2.500 de lei net, arată datele Institutului Naţional de Statistică, citate de Economica.net. Sunt cu 55% mai mari decât salariul mediu net de 1560 de lei din sectorul privat.";
"Un studiu al Comisiei Europene pe anul 2013 arăta că regiile autonome şi companiile de stat, care au un cu totul alt statut juridic, aveau împreună datorii către bănci, furnizori şi bugetul public datorii de 3,4% din PIB. Însă profitul anual pe care îl generau era de doar 0,4% din PIB.".
Nea' Ciolos, mareste bre birocratia sa aiba tot romanul loc de munca... Si inchide sau nationalizeaza odata toate firmele private! Nu vezi ca numai statul stie sa faca "afaceri"?
3. Pensii speciale
Pe principiul "dupa fapta si rasplata", desi tara se scalda in coruptie generalizata si in infractionalitate globala, "Parlamentarii nu renunţă la privilegii. După pensii speciale, vor pensii în funcţie de vechime" (sursa: http://www.realitatea.net/parlamentarii-nu-renunta-la-privilegii-dupa-pensii-speciale-vor-pensii-in-functie-de-vechime_1844730.html)! Logic, doar nu era sa propuna pensii pe criterii de eficienta, dupa nivelul de trai al poporului sau in functie de procentul de saraci din tara... :))
Intre doua vacante parlamentare uriase, cand uneori mai trec si pe la locul de munca, parlamentarii considera deci ca munca in interes national se reduce la amplificarea drepturilor banesti ale gastilor de alesi.
Este vorba atat de alesii centrali, cat si de alesii locali. Conform sursei http://www.dcnews.ro/camera-deputa-ilor-a-decis-ca-ale-ii-locali-sa-aiba-pensiile-speciale_489351.html,
"Proiectul de lege pentru modificarea Statutului aleşilor locali, care prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene vor primi indemnizaţie pentru limită de vârstă, a fost adoptat tacit miercuri de plenul Camerei Deputaţilor.";
"Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor şi va pleca la Senat, unde va fi dezbătut şi votat. El a fost semnat de 30 de deputaţi şi senatori de la PSD, PNL şi UDMR.".
Evident, statul mafiot totalitar are grija sa-si recompenseze penalii care i-au adus binemeritata faima. De exemplu, in tara cu 41 de judete si cu municipiul Bucuresti,
"Coruptia generalizata a facut ca zeci de primari si presedinti de consilii judetene sa-si incheie mandatul inainte de termen, dupa gratii.";
"24 de sefi de consilii judetene - adica peste jumatate din numarul total - au fost condamnati, sau anchetati de DNA ori au fost declarati incompatibili sau in conflict de interese. Situatia este la fel de grava si in cazul primarilor de municipii si sectoare ale Capitalei: unul din trei are probleme cu legea.".
Sursa citata (http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/consiliile-penale-ale-romaniei-harta-completa-a-liderilor-locali-condamnati-sau-anchetati-de-dna.html) este datata 30.August.2015, cand Sorin Oprescu inca nu fusese arestat, iar incendiul de la Colectiv inca nu avusese loc! Ce sa-i faci, nu exista o statistica actualizata in timp real a autoritatilor centrale si locale corupte.
Chiar si asa, sursa precizeaza ca:
"Harta de mai sus prezinta doar situatia presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene, insa chiar si asa 32 din cele 41 de judete au cel putin un sef cu probleme in justitie. Iar daca am fi luat in calcul si membrii simpli ai Consiliilor Judetene, nu ar mai existat nicio pata alba pe harta.".
Spre deosebire de sectorul privat, coruptia si ticalosia generalizata de la statul mafiot totalitar nu afecteaza "competitivitatea" Romaniei, de grija careia nu doarme madam ministru de finante Anca Dragu.
Mesajul statului vopsit in tehnocrat e foarte clar si pur mafiot: daca sectorul privat vrea mai multi bani sa se duca la furat!
Pe scurt, eternul: "Sus Mafia, jos Patria!".
Hyundai IONIQ 9 Captured in the Wil
Acum 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu