sâmbătă, 4 martie 2017

Este asteptat un nou protest "spontan" organizat la Digi24

Inca din 28.Februarie.2017 sursa http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/nou-protest-anuntat-in-piata-victoriei-tema-depolitizarea-ccr-si-sustinerea-dna-678417 facea reclama unui nou protest "spontan" pentru duminica, 05.Martie.2017, trimitandu-ne la o pagina anonima de pe Facebook (https://www.facebook.com/events/1402927786446098/).

Am intrat pe pagina respectiva, realizata de alta adresa anonima de pe Facebook, https://www.facebook.com/coruptia.ucide/, dar unde apar numele lui Dan Tapalaga, Clotilde Armand si Nicusor Dan!

 
Detaliu preluat de pe sursa https://www.facebook.com/coruptia.ucide/.

Dincolo de aceasta "coincidenta" "spontana", actiunea de pe 05.Martie.2017 are ca scop doua glume proaste: sustinerea DNA si depolitizarea CCR.

1. Sustinerea DNA este o gluma proasta din urmatoarele motive:
1.1. Nu cred ca o plimbare neautorizata prin oras ar putea rezolva desfiintarea DNA daca decidentii politici si-ar propune asa ceva;
1.2. Daca DNA comite uneori abuzuri, asa cum afirma unele surse si voci, atunci nu are sens ca oamenii de buna credinta sa se solidarizeze cu abuzurile si sa incerce legitimarea abuzurilor prin iesirea in strada;
1.3. DNA lucreaza pe baza legilor in vigoare sau DNA lucreaza doar daca oamenii ies in strada ca sa sustina institutia? Daca DNA lucreaza pe baza legilor in vigoare, atunci nu are nevoie nici de sustinerea, nici de opozitia oamenilor care ies in strada. Ceea ce latra "spontanii" in strada nu are nicio relevanta.

2. Depolitizarea CCR este o gluma proasta din urmatoarele motive:
2.1. Nimeni nu stie ce inseamna cu adevarat depolitizarea; nimeni nu poate garanta ca alte persoane care ar fi numite la CCR ar fi complet "depolitizate";  mai degraba se doreste (in zadar, cred eu), ca sub presiunea strazii sa fie numite la CCR persoane "depolitizate" fata de cine trebuie, adica fata de anumite grupuri de interese;
2.2. Ar trebui prezentata cu mult inainte de asa zisul protest "spontan" o lista de persoane considerate eligibile pentru munca in cadrul CCR, pentru ca societatea sa-i poata cunoaste si analiza, in caz ca este intr-adevar interesata de astfel de aspecte. Simpla "demolare" a unor persoane fara sa se stie deja ce s-ar pune in loc inseamna un haos care nu serveste sub nicio forma persoanele de buna credinta. Macar acest principiu sa-l inteleaga protestatarii: sa nu se duca sa ceara demolarea fara sa stie deja ce se va pune in loc.

Dincolo de aceste considerente, motivele pentru care lumea este invitata "spontan" sa iasa in strada sunt pur juridice. Se pare ca simplii cetateni romani protestatari ai anului 2017 sunt niste genii juridice fara probleme economice si sociale concrete, care isi permit sa aiba doar preocupari in abstract, de tipul art. 259 al.1 și 2 C.p si art. 275 C.p (de exemplu).

Foarte ciudat de pilda este faptul ca "protestatarii" "spontani" nu s-au gandit pana acum la obiective mai concrete, cum ar fi eliminarea chiulailor din parlament. Niciun "protestatar" "spontan" nu a propus pana acum ceva extrem de facil: la trei absente nemotivate, senatorul sau deputatul isi pierde mandatul (dupa modelul desfacerii contractului de munca).

Am vazut deja in direct lectia de iluzionism politic si dialogul trucat al lui Iohannis cu propriile gasti din strada dupa incendiul de la Colectiv, asa ca stiu prea bine ce inseamna "depolitizarea": probabil numirea Cristinei Guseth la CCR. :))

Spor la proteste fraierilor creduli care stau gura-casca la prostiile si manipularea de pe Facebook!

Ar fi uluitor sa-i vad pe cei 30.000 de "destepti" (luminati?) care cica "monitorizeaza" internetul, actualizand lista lu' Peste „De necrezut”, trecand si paginile de pe Facebook cu adresele: "https://www.facebook.com/events/1402927786446098/" si "https://www.facebook.com/coruptia.ucide/". Ca un fapt divers, lista nu s-a mai actualizat din 15.Februarie.2017. Este un semn ca de atunci toate informatiile de pe internet sunt adevarate, sau ca si aceasta lista este o gluma extrem de proasta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu