vineri, 10 martie 2017

Vasile Turcu, o nulitate mai putin in mediul de afaceri

Vasile Turcu, un "mare" "om de afaceri", a avut un rezonabil sfarsit inaine de vreme.

Avand mari probleme financiare, "omul de afaceri" a avut o tentativa de sinucidere cu efect intarziat, realizat dupa cateva zile de agonie in care Turcu a mai fost conectat la aparate in spital.

Cat de mare om de afaceri a fost de fapt Vasile Turcu se poate aprecia, de exemplu, pe pagina de pe sursa https://ro.wikipedia.org/wiki/Vasile_Turcu, care ii aloca 5 (cinci) randuri. In plus, pana in acest moment pagina nu a mai fost tradusa in nicio limba!!!

Uimitor de sumara este prezentarea acestui cetatean care detinea o avere de peste 100 de milioane de euro intre 2007 si 2009 (maximul fiind estimat intre 150 si 160 de milioane de euro in 2007 conform sursei http://www.capital.ro/povestea-lui-vasile-turcu-de-la-blugi-turcesti-la-afaceri.html). Oare Turcu ar putea intra in Cartea Recordurilor cu titlul de milionarul cel mai anonim?

In privinta studiilor, sursa http://biografii.famouswhy.ro/vasile_turcu/ mentioneaza sec: "Liceul Industrial de Constructii, Facultatea de Constructii".

La fel ca in cazul multor altor persoane de notorietate in Romania, un CV oficial al lui Vasile Turcu nu exista pe internet.

Cat de mare om de afaceri era Vasile Turcu se poate aprecia din faptul ca firma sa principala, Romconstruct Holding Grup SA, a avut 45 de contracte cu statul (sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/afacerile-lui-vasile-turcu-679436) si din faptul ca ultima afacere cu statul a firmei lui Turcu a fost "refacerea" Arcului de Triumf, unde Primăria Capitalei a pierdut fonduri europene din cauza intarzierilor (sursa: http://www.libertatea.ro/ultima-ora/exclusiv-povesti-nespuse-vasile-turcu-si-amanetat-averea-din-cauza-amantei-si-fiilor-sai-1760567).

Fara sa stiu ca "refacerea" Arcului de Triumf este realizata de firma lui Vasile Turcu la momentul respectiv, m-am indoit de la inceput de utilitatea si eficienta acestei lucrari (surse: https://lmar2012b.blogspot.ro/2015/11/dovada-ca-s-au-aruncat-bani-publici.html si https://lmar2012b.blogspot.ro/2015/03/renovarea-arcului-de-triumf-bani.html).

Traseul "refacerii" Arcului de Triunf se poate vedea in pozele de mai jos, unde singura diferenta notabila de pe fatada este albirea profilelor regelui si reginei, care inainte erau negre:

1. Profile negre ale regelui si reginei (foto preluata de pe sursa: https://lmar2012b.blogspot.ro/2015/11/dovada-ca-s-au-aruncat-bani-publici.html);
2. Arcul de Triumf cu prelata pentru o refacere iluzorie a fatadei (foto preluata de pe sursa: https://lmar2012b.blogspot.ro/2015/07/bucurestiul-functionand-cu-taxe-letale.html):
3. Profile albe ale regelui si reginei dupa indepartarea prelatei (foto preluata de pe sursa: https://lmar2012b.blogspot.ro/2015/11/dovada-ca-s-au-aruncat-bani-publici.html):
4. Fatada Arcului de Triumf la final de "refacere" (foto preluata de pe sursa: https://lmar2012b.blogspot.ro/2016/01/s-au-ridicat-schelele-de-pe-arcul-de.html):

Aceasta este esenta averii lui Vasile Turcu, pe care o regasim intr-un program al PNL din 2015, azi disparut de pe internet.

"Marele" PNL avea o pagina preambul de propaganda in programul sau de unica folosinta din februarie-martie 2015 cu care incerca sa-si prosteasta proprii alegatori. Aceasta pagina ar fi trebuit sa se gaseasca pe sursa http://www.pnl.ro/subpagina/preambul. In momentul de fata acea pagina, ca si acel program al PNL, sunt disparute de pe internet.

Asa e internetul, volatil, iar propaganda de partid se foloseste de aceasta volatilitate, foarte utila in cazul romanilor cu memorie scurta!

Cu toate acestea, pe pagina respectiva era recunoscuta existenta mafiei politico-economice, din moment ce era scris:

"Componenta clientelară ţine de satisfacerea intereselor clientelei politice prin investiţii si achiziţii publice nerentabile pentru societate, dar extrem de profitabile pentru gruparea politico-financiară aflată la putere."!!!

Cum putea sa ramana acest enunt memorabil pe pagina preambul a unui program al PNL? Ar fi fost o catastrofa pentru politicieni daca se intiparea in constiinta societatii...

Totusi, eu am pastrat acest citat de tip chintesenţă a obiectivelor Revolutiei Infractorilor, infaptuita in decembrie 1989. Bine am facut, pentru ca astfel intelegem mai bine cine era "omul de afaceri" Vasile Turcu.

Fabrica de zvonuri afirma ca Vasile Turcu ar fi avut probleme pe la DNA, fapt infirmat oficial chiar de DNA (sursa: https://www.dcnews.ro/dna-anun-despre-vasile-turcu_534434.html).

Cu toate acestea, un sambure de adevar ar putea exista, chiar daca vine de pe tabloidul Cancan.

Astfel, conform sursei http://www.cancan.ro/apropiatii-milionarului-sustin-o-ipoteza-socanta-amanta-l-a-parasit-pe-turcu-dupa-ce-i-a-luat-pe-numele-ei-o-parte-din-avere-16822330, Vasile Turcu avea o amanta cu peste 30 de ani mai tanara decat el, tolerata de sotie (!), pe care a cunoscut-o in anturajul lui Cornel Dinu.

Desi in mod oficial DNA afirma ca Turcu nu era anchetat in niciun dosar, este posibil ca acesta sa fi incercat sa se apere de posibilele efecte ale confiscarii extinse a averii obtinute in mod ilicit, trecand pe numele unor persoane de incredere din afara familiei diverse proprietati. Una dintre aceste persoane era amanta, Gabriela Grosu. Turcu avea in ultima vreme probleme cu lichiditatile si ii ceruse amantei sa vanda unele terenuri, dar aceasta nu a fost de acord, fapt care l-a destabilizat in mod fatal pe "afacerist"! De unde se vede ca "omul de afaceri" Vasile Turcu a fost surprinzator de naiv in raport cu multimilioanele detinute. :)

In masura in care este adevarat ca amanta Gabriela Grosu a fost "cucerita" de "omul de afaceri" cu terenuri, masina Porsche Cayenne, apartament inchiriat, spatiu comercial inchiriat in AFI Cotroceni pentru desfasurarea unei afaceri, se pare ca aceasta este adevarata beneficiara a unei parti insemnate a averii lui Vasile Turcu.

In concluzie, bine ca am scapat si de acest "om de afaceri".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu