joi, 30 martie 2017

Stadiul societatii romanesti: plictiseala

Nu am mai urmarit si comentat de ceva vreme stirile de la televiziuni si de pe internet. De vreo trei saptamani. Pentru ca societatea romaneasca se caracterizeaza prin monotonie si multa plictiseala.

Capitalismul infractional se ingana armonios cu democratia prostiei. Politica romaneasca inseamna multa prosteala si telenovele cu... politicieni. O gargara nesfarsita cu si despre politicieni care nu duce niciodata la nimic bun. Lume majoritar imbecilizata, sclavizata si incapabila de progres.

Ieri, 29.Martie.2017, m-am uitat pe fluxul de stiri al sursei http://www.mediafax.ro/. Nu s-a schimbat nimic. Stirile sunt aceleasi, perosnajele sunt altele. Parca vedem la nesfarsit filme cu batai sau filme de dragoste. Cate batai si cate cupluri sarutandu-se putem vedea fara sa ni se acreasca? La un moment dat ar trebui sa se intample si altceva.

Dar societatea romaneasca este incremenita. Simplii cetateni au lesa scurta si mafia politico-economica prospera in continuare.

Stirile romanesti urmeaza schema clasica: accidente, incendii, prosteala si bani publici aruncati.

1. Accidente.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/accidentele-mortale-din-romania-in-crestere-in-anul-2016-16212549, in 2016 au avut loc mai multe accidente mortale in Romania fata de anul precedent: 97 de decese la milionul de locuitori. De peste trei ori mai mult decat in Marea Britanie si Suedia. Feilicitari!

2. Incendii.

Ca un simplu fapt divers, a avut loc un incendiu de vegetatie care a perturbat traficul feroviar pe magistrala Deva-Arad (sursa: http://www.mediafax.ro/social/trafic-feroviar-oprit-pe-magistrala-200-deva-arad-din-cauza-unui-incendiu-16211458).

Nu este nici pe departe atat de cald incat sa se aprinda vegetatia spontan. E normal ce se intampla? Cui ii pasa?

3. Prosteala.

3.1. "Balena albastra".

"Balena albastra" este o noua schema de imbecilizare a copiilor. Unii isi tin respiratia pana lesina, altii se automutileaza (sursa: http://www.mediafax.ro/social/noi-posibile-victime-ale-jocului-balena-albastra-zece-elevi-cu-rani-pe-brate-au-primit-ingrijiri-in-arges-16212838).

In lipsa de modele pozitive, multi copii experimenteaza orice cretinism, chiar daca asta presupune sa-si faca rau lor insisi. Indiscutabil, scoala modeleaza o gramada de tampiti, depersonalizeaza si distruge! Daca scoala ar forma caractere, astfel de lucruri de tip "Balena albastra" nu ar trebui sa se intample.

3.2. Din nou bataie de joc cu taxiurile de la aeroportul Otopeni.

Cam asta afirma sursa http://www.mediafax.ro/economic/cum-s-a-revenit-la-haos-in-organizarea-taxiurilor-la-aeroportul-otopeni-16212301. Nu ma intereseaza detaliile, cred sursa pe cuvant.

3.3. Discriminare negativa a firmelor romanesti in tara lor!

Multe firme romanesti se plang de discriminare negativa, conform sursei http://www.zf.ro/eveniment/semnal-de-alarma-surprinzator-de-direct-de-la-bnr-numerosi-antreprenori-se-plang-de-discriminare-negativa-firmele-romanesti-sa-aiba-acelasi-tratament-din-partea-statului-ca-firmele-straine-16206513. Informatia a venit de la BNR.

Si cititorul stirii ce poate face pentru antreprenorii romani? Absolut nimic.

3.4. "Siguranta si incredere".

Niste politisti bucuresteni au aparut pe net ascultand muzica si facand gratar in timpul serviciului, conform sursei http://www.mediafax.ro/social/imaginile-zilei-politisti-anchetati-pentru-ca-au-facut-gratar-in-timpul-serviciului-16213202.

Sursa nu precizeaza ce risca "oamenii legii", la fel ca in cazul hotilor sau violentilor. Probabil ca nu risca mai nimic. Poate vreo mustrare verbala. :)

3.5. Sanatate in zadar.

Cica pentru un iluzoriu RMN gratuit, platitorii de asigurari sociale de sanatate asteapta chiar si un an!!! Sursa http://www.mediafax.ro/social/situatie-revoltatoare-mii-de-bolnavi-pe-listele-de-asteptare-pentru-o-investigatie-medicala-rmn-unii-pacienti-au-programare-chiar-si-peste-un-an-16210863 considera ca aceasta situatie ar fi revoltatoare. Pai, daca e, atunci de ce e?

Una din cele mai mari scarbe imi este produsa de asigurarile de orice fel. Pentru ca este evident ca unii taie hartii iar altii platesc bani fara sa fie asigurati in vreun fel. Iar partea cea mai scarboasa este ca plata este obligatorie prin lege.

Reafirm ca imi doresc sa nu fiu obligat prin lege sa platesc vreo "asigurare". Nici pentru sanatate, nici pentru casa, nici pentru nimic. Daca mi s-ar parea mie o idee buna sa ma asigur, atunci as face-o fara sa ma oblige cineva.

4. Bani publici aruncati.

4.1. Spitalul de Psihiatrie Obregia.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/gabriela-firea-am-trimis-la-dna-raportul-corpului-de-control-privind-spitalul-obregia-16214503, corpul de control al primariei a efectuat verificari la Spitalul de Psihiatrie Obregia, dupa care a transmis raportul la DNA.

Ancheta ar fi relevat urmatoarele:
a) Achizitii supraevaluate (preturi triple);
b) Lucrari platite de doua ori!

Cine raspunde pentru aceste situatii? Cand se va recupera prejudiciul? Se va recupera prejudiciul?

Greu spre imposibil de dat raspunsuri.

4.2. Palatul primcipilor din Alba.

Se arunca 5.000.000 de euro pentru transformarea acestui asa zis palat in centru expozitional (sursa: http://www.mediafax.ro/social/finantare-de-5-milioane-de-euro-pentru-transformarea-palatului-principilor-din-alba-in-centru-expozitional-16212707).

Conform pozei de pe sursa citata, asa zisul palat este o casa cu un etaj, fara detalii arhitectonice deosebite si nici pe departe atragatoare, cu 13 ferestre anoste pe fatada dinspre statuia lui Mihai Viteazu.

Pentru comparatie, apartamentul meu are cinci ferestre (nu am pus si gemuletul de la baie)... :)

Pe ce se arunca aceste 5.000.000 de euro? Daca e asa profitabil, de ce nu s-a bagat un privat in afacere pana acum?

Se arunca banii pentru ca zic unii (interesati sa arunce cu banii) ca aceasta cosmelie are importanta istorica. Pentru ei sau pentru public? Zic unii ca muzeul si centrul expozitional va fi vizitat zilnic de 420 de persoane. Si daca nu va fi asa? Daca nu va fi asa, nimeni nu-si asuma nimic, totul este pe riscul si pe banii cetatenilor.

Daca 420 de persoane vor vizita zilnic "palatul", asta inseamna ca anual vor fi 420 x 365 = 153.300 vizitatori. Daca biletul de intrare este 10 lei (eu, unul, nu stiu daca as da nici banii astia), atunci incasarile ar fi de 1.533.000 lei. Daca avem in vedere un curs de 1 euro = 4,55 lei, asta inseamna ca incasarile ar fi de circa 336.923 euro anual.

Deci, chiar daca ignoram cheltuielile cu personalul, utilitatile si consumabilele pentru intretinerea locului, "investitia" nu se amortizeaza mai repede de vreo 15 ani! Daca nu ignoram aceste cheltuieli, e clar ca "investitia" se amortizeaza pe durata nedeterminata.

Bani publici sa fie, ca gaseste mafia politico-economica mijloace sa-i arunce.

4.3. Sanie de vara.

Primaria din Bistrita arunca si ea 1.000.000 de lei pentru practicarea saniusului de vara (sursa: http://www.mediafax.ro/social/primaria-municipiului-bistrita-aloca-peste-un-milion-de-lei-pentru-sanie-de-vara-unde-exista-si-o-partie-de-schi-nefunctionala-16212631).

Atat doar, ca acolo a fost deja "realizata" o partie de schi... nefunctionala. Noroc ca investesc autoritatile statului banii cetatenilor, ca investitorii privati nu s-ar baga in astfel de afaceri.

Nu-i asa ca este minunat capitalismul centralizat romanesc?

CONCLUZIE.

Nu ar fi mai bine pentru cetateni daca s-ar desfiinta primariile si fiecare cetatean ar fi obligat sa plateasca doar jumatate din taxele inutile pe care le plateste acum? Ce bine s-ar trai in astfel de conditii, cu mai putini hoti de bani publici...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu