sâmbătă, 25 martie 2017

Catedrala, mega spitalul, banii publici si monarhia

Conform sursei http://www.libertatea.ro/stiri/catedrala-mantuirii-neamului-va-fi-gata-pe-30-noiembrie-2018-de-sfantul-andrei-1783406, Catedrala Bantuirii Neamului va fi gata pe 30.Noimebrie.2018. Desigur, este vorba doar de exteriorul cladirii, pentru ca despre finisajele interioare inca nu se stie mare lucru.

Ar fi interesant de vazut daca termenul va fi respectat, in conditiile in care autostrada "Bechtel" este in continuare o fictiune. Adica atunci cand se doreste, sigur ca se poate; cand nu se doreste, merge si asa.

Popii si-au demonstrat paranoia fata de cutremure din moment ce cosmelia lor de lux este proiectata sa reziste la seisme de 8,5 grade pe scara Richter! Conform sursei citate unele ziduri ale catedralei au grosimea de 3 metri! Popii si-au luat masuri de siguranta si fata de explozia unei bombe atomice, subsolul avand scop de buncar antiatomic.

Se spune ca zidurile cladirii ar costa numai 80 de milioane de euro, nu 400 de milioane cum ar fi sustinut gurile rele, dar in functie de luxul finisajelor se poate ajunge si la aceasta suma si chiar se poate depasi. Nu e timpul pierdut, mai e mult pana departe.

In aceste conditii, ma intreb pe ce se vor arunca 300 de milioane de euro in cazul asa zisului mega spital metropolitan, despre care se stie ca va avea 2.000 de paturi, adica va costa 150.000 de euro patul...

In ipoteza putin probabila in care pentru fiecare pat s-ar cheltui cu constructia cladirii (camerelor) exagerata suma de 30.000 de euro (deja am vorbi de o garsoniera de minim 30 de metri patrati, cu apa, gaze, electricitate, vanduta la pret cu amanuntul), ar rezulta ca pe langa fiecare pat vom vedea dotari medicale de 120.000 de euro!!! Evident ca as fi surpins sa fie adevarat acest lucru, semn ca mega spitalul Bucurestiului este deja o mare spalatorie de bani publici...

Se prinde vreun DNA-ist sau DIICOT-ist din timp de asta? Sau dupa 10 ani de la spulberarea banilor publici se va demara o ancheta? Ce sigura e madam Firea ca mega spitalul va costa 300.000.000 de euro, in niciun caz mai putin (dupa modelul Arenei Nationale)! Are vreo antecalculatie care sa justifice acest pret si pe care o poate face publica? In mod sigur, nu pentru ca de abia acum se cauta sa se inceapa studiile de fezabilitate!

Deci suma de 300.000.000 de euro reprezinta obiectivul de facturat al gastii din jurul lui madam Firea.

Revenind la Catedrala Bantuirii Neamului, termenul de 30.Noiembrie.2018 nu a fost ales intamplator. Pe 01.Decembrie.2018 va fi centenarul Romaniei Mari, deci este posibil sa avem parte de un mare circ ortodox pe aceasta tema la acea data.

Este posibil sa ne mai fie "ofertata" monarhia cu acel prilej sau pana atunci, desi romanii au demonstrat in toate momentele posibile ca nu le pasa de monarhie.

Desi monarhia este ultima grija a cetatenilor, Klaus Iohannis s-a intalnit cu Margareta de la Casa Regala, ca sa discute despre activitatea publica si despre colaborarea urmasilor lui Mihai I cu autoritatile statului. Baza legala prin care urmasii lui Mihai I au activitate publica si sunt implicati in colaborari cu autoritatile statului este necunoscuta. Probabil ca activitatea coordonata de stat a urmasilor lui Mihai I nu este munca voluntara, ci se plateste din bani publici. Iar din banii publici, cei care taie "feliile de tort" trebuie sa-si taie si partea lor.

Dar viata merge inainte, ca de-aia se zice ca merge si asa...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu