marți, 13 martie 2018

Fabrica de diplome a "Securităţii Naţionale" s-ar putea desfiinta

Conform sursei http://www.mediafax.ro/politic/legea-pentru-desfiintarea-academiei-de-stiinte-ale-securitatii-nationale-adoptata-de-senat-propunerea-a-fost-facuta-de-basescu-17059419, Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, zisa si Colegiul Naţional de Informaţii, ar urma sa fie desfiintata in urma unui act normativ votat in cadrul Senatului. Totusi, actul normativ trebuie votat si in Camera Deputatilor.

Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale a devenit tinta ridicolului dupa ce Eugen Tedorovici a declarat in 2017 ca i s-a adus (!) o diploma de absolvire a acestei "institutii" fara sa calce vreodata pe la cursurile organizate acolo!

Dupa parerea mea, prin adoptarea actului normativ mentionat au devenit oficiale urmatoarele:

1. Respectiva "institutie" era o simpla abureala clientelara, facand "academicieni" dupa modelul comunist al Elenei Ceausescu.

2. Valoarea stiintifica a "academicienilor" si "Academiei" este zero (!!!), fapt subliniat de Traian Basescu, initiator al acestui act normativ (si sustinut in mod surprinzator de majoritatea PSD-ALDE).

3. "Academia" se desfiinteaza, dar banii publici aruncati pentru "functionarea" ei (prejudiciul) nu se mai recupereaza, nici macar nu se ancheteaza.

4. Nimeni nu are vreo responsabilitate pentru modul in care a "functionat" aceasta "institutie". Ce poate fi mai minunat de atat pentru sistemul bugetar?

Cezar Preda, deputat PNL, regreta disparitia Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale si considera ca exista o alta "institutie" desfiintabila: Academia Oamenilor de Ştiinţă, care haleste inutil bani de la buget. N-are decat sa initieze un proiect de act normativ pe tema, sunt sigur ca va fi sustinut de "societatea civila".

In acest fel, Romania ar putea fi drumul cel bun. Mai trebuie desfiintate 30-50% din taxe, care sunt percepute abuziv si cheltuite discretionar; primariile care-si bat joc de cetateni si de banii publici; Ministerul Sanatatii care patroneaza imbolnavirea globala a populatiei si, in ultima vreme, decesele din cauza gripei si rujeolei; sectiile de politie cu agenti care au comportament abuziv si discretionar, in total dispret fata de lege; Ministerul Transporturilor care a patronat dezastrul transporturilor rutiere, navale, aeriene si feroviare (mai e vreun tip de transport nepomenit?); Politia Locala, care toaca banii publici fara nicio responsabilitate; ASF, unde sunt angajate rude si pile de politicieni, si asa mai departe (cine mai sta sa tina socoteala?).

Daca s-ar intampla toate acestea, s-ar putea sa inceapa sa traiasca bine si simplii cetateni, nu doar parazitii banilor publici.

Un comentariu:

  1. Ar mai trebui desfiintata o camera a Parlamentului, iar numarul de parlamentari sa fie 300, conform deciziei suverane a poporului roman, exprimate in cadrul unui referendum!

    RăspundețiȘtergere