sâmbătă, 10 martie 2018

"Protestacii" "nationali" si "sanatatea" sunt mereu in nota obisnuita

Ultimele "proteste" din Bucuresti au dus ridicolul la extrem.

Pentru 06.Martie.2018 se mediatizase ceea ce se dorea a fi un "mega" protest. Cica intreaga Romanie ar fi urmat sa protesteze la acea data.

In realitate "protestul" a fost atat de fantomatic ca nici nu l-am bagat inseama. Conform surselor http://www.ziare.com/stiri/proteste/protest-la-parlament-revolutia-generatiei-noastre-2-0-galerie-foto-1504725 si https://www.dcnews.ro/proteste-parlament-manifestan-ii-for-eaza-intrarea-in-palatul-parlamentului_582762.html, maxim 200 de persoane ar reprezenta intreaga Romanie! Dintre acestia, 50 de provocatori profesionisti au facut obisnuitul circ al incaierarii cu jandarmii.

Prea penibil pentru alte comentarii.

Pe 10.Martie.2018, alt protest tip trăznaie: cica PSD nu ar avea voie sa tina un congres?! Din nou s-au gasit circa 100 "spontani" anonimi pe Facebook, in acelasi timp neautorizati, dar exaltati de... simtul dreptatii si de legile justitiei care sa latre impotriva PSD si, desigur, in primul rand sa se ia la tranta cu jandarmii (surse, de exemplu: https://www.dcnews.ro/congres-psd-protest-sala-palatului-imagini-nedifuzate-la-tv_583416.html; https://www.dcnews.ro/jandarmeria-reac-ie-dupa-protestele-de-la-sala-palatului_583411.html; https://b1.ro/stiri/eveniment/congres-psd-protest-in-fata-salii-palatului-oameni-bagati-in-duba-de-jandarmi-video-215356.html).

Mi se pare mie, sau jandarmii nu se simt la fel de utragiati ca si politistii, desi au un meci etern si aparent periculos cu "protestatarii"?

La fiecare protest au avut loc incaierari cu jandarmii, dar numele celor care tulbura constant linistea si ordinea publica sunt tinute la secret. De ce oare? Nu trebuie sa afle opinia publica identitatea provocatorilor? Nu ar fi util un bilant public pe tema specialistilor in incaierari cu jandarmii?

Care era tema "protestului" de la Congresul PSD? Nu ne place de Dragnea? Nu ar fi mai simplu pentru "protestatari" sa comunice opiniei publice si societatii care sunt personajele politice agreate?

Mie, de exemplu, nu-mi plac nici mascaricii politici din PNL, nici mascaricii din Casa Regala, nici mascaricii politici (in frunte cu Calin Popesc Tariceanu) care sustin Casa Regala in numele bunului plac, fara nicio baza legala. De placut, in momentul de fata nu-mi place niciun politician. Imi este imposibil sa spun ca vreun politician din Parlament ma reprezinta. Asa ca as fi curios sa aflu ce "valori" promoveaza #rezistu' lu' Peste.

Practic, in formatul actual bazat pe furtul masiv si legalizat de bani publici, statul roman ar trebui sa nu existe. Adica ar putea avea definite legal institutiile, dar posturile sa nu fie ocupate de actualele nulitati care isi bat joc pe fata de romani si de Romania.

De exemplu, cum se impaca declaratiile ipocrite legate de "subfinantarea" sistemului de sanatate, de "lipsa" medicamentelor, de "criza" "imunoglobinei", cu faptul ca autoritatile locale bucurestene vor sa arunce cel putin 600.000.000 de euro pe doua porcarii de spitale?

Nu e prea evidenta mascarada? Se pare ca pentru majoritatea romanilor, nici pe departe. Cine stie cati natarai isi imagineaza ca primarii Firea si Tudorache nu dorm de grija "sanatatii" romanilor? Ha, ha, ha!

Ciudat, dar nataraii si "protestacii" de la  #rezistu' lu' Peste nu au o problema cu faptul ca banala gripa a ajuns o boala mortala in Romania! In loc sa ia masuri pentru ca nimeni sa nu mai moara de gripa, Sinistrul Sanatatii se intreaba daca sa declare sau nu epidemie de gripa!

Conform unei stiri aparute cu 2-3 inainte sa apara acest articol, numarul mortilor din cauza gripei a ajuns la 93 (sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/sanatate/gripa-face-alti-trei-morti-in-romania-numarul-deceselor-a-ajuns-la-93-459199.html)!

Vor fi oare capabili sa vindece de gripa peretii noilor spitale ultracostisitoare?

Si daca sanatatea romanilor va fi si mai jalnica dupa construirea mizeriilor de spitale, cum vor raspunde in fata legii Firea, Tudorache si haitele de jefuitori de bani publici din primarii si din jurul lor? Vor fi returnati contribuabililor banii publici aruncati inutil si discretionar?

Daca Bucrestiul are circa 2.000.000 de locuitori, ar rezulta ca primariile municipala si a Sectorului 1 confisca de la fiecare cetatean minim 300 de euro in numele sanatatii "gratuite"! Oricum statul confisca prin lege de la persoanele fara loc de munca si fara venit (!) 190 de lei pe luna, adica 2.280 de lei pe an, adica aproximativ 495 de euro pe an! Dupa cum se vede, toata aceasta mascarada financiara legalizata se face in scopul unei pseudo dezvoltari imobiliare a sistemului medical. O spun de acum, ca sa se vada atunci cand va veni ziua scadentei (adica ziua cand bataia de joc va deveni evidenta pentru toti naivii si cand, desigur, va fi prea tarziu sa se mai indrepte ceva).

Ce de amarasteni si-ar permite niste clipe de fericire cu acesti bani! Dar cum s-ar mai imbogati nulitatile cu functie si profitorii din jurul lor daca ar ramane banii la cei in drept?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu