vineri, 9 martie 2018

Un politisit beat a accidentat mortal un pieton care traversa regulamentar!

Conform sursei http://www.aradon.ro/filmul-accidentului-mortal-produs-de-un-politist-beat-din-arad/1999056, un politist beat a omorat un om in circumstante care sfideaza bunul simt.

Astfel:
1. Conform analizelor si surselor, politistul beat avea o alcoolemie cuprinsa intre 0,85 si 1,6 grame de alcool pur intr-un litru de sange!
2. Politistul a produs accidentul chiar pe trecerea de pietoni, victima traversand regulamentar!
3. Politistul avea viteza foarte mare, urmele de frane masurand 50 de metri (din care 20 dupa impact); victima a fost proiectata in aer 20 de metri!

Mi-am adus aminte cu aceasta ocazie de niste cerinte de anul trecut (2017) ale politistilor:

"Politistii cer legi dure ca sa nu mai fie batjocoriti"
(sursa: https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/95991-politistii-cer-legi-dure-ca-sa-nu-mai-fie-batjocoriti);
"Poliţiştii nu se simt protejaţi şi cer înăsprirea pedepselor pentru ultraj"
(sursa: http://ziarullumina.ro/politistii-nu-se-simt-protejati-si-cer-inasprirea-pedepselor-pentru-ultraj-54785.html);
"Propuneri MAI: Inchisoare pentru ultraj impotriva politistilor, inchisoare pe viata pentru uciderea unui politist"
(sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-21936547-propuneri-mai-inchisoare-pentru-ultraj-impotriva-politistilor-inchisoare-viata-pentru-uciderea-unui-politist.htm).

Dupa parerea mea, in lumina accidentului mortal de mai sus, sper ca politistul ucigas sa nu scape doar cu... batjocura. Batjocura e mult prea putin in raport cu o astfel de fapta!

Cat despre cererile politistilor, cred ca, tot in lumina faptelor, sunt mult prea multe uscaturi in Politia Romana pentru ca astfel de cereri sa fie aprobate si pentru ca politistii sa fie respectati. Dupa cum vedem, exista destui politisti care nu sunt nici pe departe ingerasi sau "extravirgini", asa cum incearca sa ne lase impresia din vorbe.

Ca simplu cetatean, cer si eu inchisoare pe viata pentru politisti beti, vitezomani si care nu cunosc semnificatia unei treceri de pietoni.

In plus, pe sursa citata este scris:
"Prietenii lui mărturisesc că agentului îi plăcea foarte mult să joace fotbal, însă obişnuia să şi bea.".

Pana la comiterea accidentului mortal, de cate ori s-a mai urcat la volan politistul ucigas in stare de coma alcoolica autoindusa?

Poate face Politia Romana o statistica a politistilor buni amici cu alcoolul, platiti din bani publici mai mult pentru a-si provoca starea de ebrietate decat ca sa le pese de apararea legii? Sau "oamenii legii" se acopera unii pe altii, fiind mai presus de lege?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu