Din câte am văzut, nivelul de trai s-a prăbușit în statele zise dezvoltate și (nu prea mai înțeleg din ce motiv) civilizate.
Practic, simplii cetățeni de peste tot sunt praf, la fel ca românii noștri. Nimeni nu prea mai înțelege de ce se duce la muncă și care e diferența dintre sclavie și muncă la privat, din moment ce nu numai că lucrătorul nu-și poate oferi un trai decent, ci nici măcar nu prea mai poate supraviețui cu slalariul devenit peste noapte o mizerie.
1. Am văzut deja că există inflație galopantă în prima „democrație” a lumii, adică SUA. Distractiv titlul de pe sursa https://www.g4media.ro/biden-sau-putin-democratii-si-republicanii-cauta-vinovatul-pentru-inflatia-record-din-sua.html:
„Biden sau Putin? Democrații și republicanii caută vinovatul pentru inflația record din SUA”.
Se pare că superputerea lui Peștișor (SUA), cu toată supraproductivitatea și supraproducția ei, a putut fi îngenunchiată cu ușurință de gazele lui Putin (alea sin stomac? Hi, hi!) și de grânele... sovietice (cel mai probabil ale lui Gorbaciov).
2. Germania se lăuda cu un nivel record al inflației încă din 2021, până să înceapă spectacolul politico-mediatic cu victime și distrugeri masive din Ucraina:
„Rata inflaţiei a depăşit 5% în Germania, un nivel record pentru ultimii 29 de ani”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/rata-inflatiei-a-depasit-5-in-germania-un-nivel-record-pentru-ultimii-29-de-ani-1753579, din 29.Noiembrie.2021).
După ce a început conflagrația din Ucraina, nemțălăii s-au autodepășit la capitolul inflație:
„Record negru pentru Germania: Inflaţia a atins cel mai mare nivel din ultimii peste 40 de ani din cauza pandemiei şi a războiului din Ucraina”
(sursa: https://www.zf.ro/eveniment/record-negru-pentru-germania-inflatia-a-atins-cel-mai-mare-nivel-din-20690115).
Mai exact, inflația din martie 2022 era de 7,3%.
3. „Inflația în zona euro a urcat la 7,5% în martie, atingând un nou nivel record, ceea ce a sporit presiunea asupra Băncii Centrale Europene pentru a ține în frâu creșterea galopantă a prețurilor, chiar dacă creșterea economică încetinește”
(sursa: https://www.stiripesurse.ro/europa-inflatie-tarile-euro_2321155.html; pe aceeași temă pe sursa: https://www.zf.ro/business-international/inflatia-din-zona-euro-atinge-un-nou-record-20705825).
Îmi plac mereu prostelile astea cu folosirea unor parametri irelevanți, de exemplu creștere economică în loc de nivel de trai.
Habar n-am ce rahat face Banca Centrală Europeană, dar creșterea galopantă a prețurilor înseamnă prăbușirea nivelului de trai al simplilor cetățeni, iar încetinirea creșterii economice sau grăbirea creșterii economice nu se reflectă niciodată în buzunarele simplilor cetățeni. Simplii cetățeni nu au nimic de câștigat pentru că liderii statali și guvernele nu au apărat niciodată interesele simplilor cetățeni.
Nu există o dependențe legalizată între creșterea economică și creșterea nivelului de trai. Creștere economică înseamnă mai mulți bani în buzunarele patronilor și salariați la fel de săraci.
Munca a fost devalorizată constant nu doar în România, ci și în zona euro.
Democrația în Uniunea Europeană a adevenit de foarte mult timp o mascaradă, o dictatură a marii finanțe.
Relevenat mai este faptul că României i se puneau condiții pentru intrarea în zona euro, condiții de la care chiar statele din zona euro au abdicat în numele circului pandemiei. Iar războiul din Ucraina consfințește dorința liderilor din zona euro de la lăsa inflația să o ia razna în zona euro.
Știrile că liderii zonei euro și instituții ale zonei euro fac eforturi să stăpânească inflația sunt praf în ochi, oferit de propagandă. Inflația în zona euro se va duce tot în sus.
Moneda europeană se depreciază de la o vreme în raport cu leul. Acest fapt nu înseamnă că economia României duduie, ci faptul că și liderii din zona euro vor să-și facă praf simplii cetățeni, după modelul politicii antiromânești postdecembriste, politică dusă de statul mafiot totalitar român.
Nu se tot spunea că în UE există supraproducție? Unde naiba e supraproducția?
4. Inflația în Franța:
„situația din Ucraina a început să piardă din interes pentru publicul din Franța și pe primul loc au trecut efectele economice ale conflictului, în primul rând inflația”
„Macron [...] este văzut responsabil de deteriorarea nivelului de trai”
(susa: https://www.g4media.ro/alegeri-prezidentiale-franta-marine-le-pen-reduce-diferenta-in-sondaje-fata-de-presedintele-emmanuel-macron-in-timp-ce-la-stanga-jean-luc-melenchon-avanseaza-si-el.html).
5. Mai nou și mai neașteptat, conflictul din Ucraina pare să aibă consecințe și pentru Argentina!
„Situație disperată în Argentina din cauza inflației. „Banii nu mai ajută în zilele noastre””
(sursa: https://www.mediafax.ro/externe/situatie-disperata-in-argentina-din-cauza-inflatiei-banii-nu-mai-ajuta-in-zilele-noastre-20743795).
În Argentina e ca în România după liberalizarea prețurilor din 1991: în acest moment inflația în Argentina depășește 50%, iar 40% dintre argentinieni trăiesc în sărăcie!!!
6. Ca o concluzie, conflictul din Ucraina este o mană cerească pentru zona euro și pentru SUA. Orice ticăloșie politico-economică din aceste țări este decontată de... Putin.
Conflictul în sine convine oricum țărilor occidentale (la nivel de lideri). O Ucraină distrusă și o Rusie care-și irosește resursele plac atât liderilor UE, cât și liderilor SUA.
Iar despre nivelul de trai al simplilor cetățeni nu se sinchisește nimeni.
Nu era mai simplu dacă se înțelegeau liderii astfel încât Ucraina să rămână neutră?
Au fost întrebați simplii cetățeni din Ucraina ce preferă: să fie neutri față de Rusia sau să moară, să se refugieze (peste 10% din populație!) și să li se distrugă țara?
Evident, Zelenski a decis de capul lui. Iar dacă Zelenski este marioneta americanilor, așa cum susține Rusia, atunci un popor întreg a fost distrus prin decizia unui singur om, o țară întreagă a fost aruncată în haos prin decizia unui singur om.
Au fost întrebați cetățenii UE dacă preferă neutralitatea Ucrainei sau prăbușirea nivelului lor de trai în numele sancțiunilor impuse Rusiei? Evident, nu. Liderii UE au decis de capul lor. Și le convine să fie război în Ucraina, dacă acesta poate fi pretextul pentru orice crimă economică comisă în interiorul UE de către liderii UE.
Din acest motiv prezic că Zelenski își va presa cetățenii (armata) să lupte în continuare împotriva Rusiei, fără să urmărească cu adevărat o înțelegere diplomatică, la masa negocierilor. Tot așa cum inflația în UE și SUA va continua să galopeze.
Dincolo de toate acestea, nici până acum nu mi-e clar ce are de câștigat Ucraina dintr-un război cu Rusia. Să zicem că Rusia la un moment dat ar decide să se retragă din Ucraina. Și? Va face armata rusă curat după bombardamente? Va încerca armata rusă să resusciteze cadavre?
De ce a preferat Zelenski războiul și nu a dorit neutralitatea?
Ja taas auringonlasku / And once more sunset
Acum 2 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu