miercuri, 31 mai 2017

Fara paianjeni in pasajul subteran de la capatul tramvaiului 41!

Acum vreo doua saptamani am trecut prin acest pasaj si am aratat mizeria, paianjenii de pe fotografii si distrugerile de acolo (sursa: https://lmar2010.blogspot.ro/2017/05/mizerie-si-distrugere-in-pasajul.html).

Ieri, 30.Mai.2017, trecand din nou pe acolo, am fost placut surprins sa vad ca paianjenii au disparut complet, asa cum se poate vedea in pozele de mai jos. Deci, se pare ca articolul de pe blog a avut efect in acest caz.

Mazgalelile de pe pozele inramate si luminate nu prea au cum sa dispara daca sunt facute cu marker permanent. Dar in pasaj exista camere video. Probabil ca exista doar de forma si de dragul facturarii banilor publici, pentru ca, altfel, ar fi fost demult vizualizati autorii vandalizarii acestui pasaj si astfel de fapte ar putea fi descurajate. Poate ca nici nu a fost angajata o persoana care sa faca monitorizarea camerelor video, tot din economie si hotie de bani publici.


marți, 30 mai 2017

Semafoarele sunt usor de distrus in Bucuresti!

Mi-e greu sa inteleg cum de se distrug semafoarele.

Stateam gura-casca la stop la intersectia de la Tricodava. Nu a fost greu sa remarc semaforul cu aspect devastat. Sigur ca era la indemana ipoteza ca un "binevoitor" si-a alungat plictiseala distrugand semaforul.

Dar nu ma grabesc sa trag concluzia asta. In pozele 2-5 se poate vedea un semafor la fel de distrus, dar situat la 6-8 metri inaltime. Greu de crezut ca un cetatean poate ajunge acolo, oricat de multa ambitie distructiva ar avea.

Mai degraba cred ca semafoarele, la fel ca multe alte obiecte stradale, sunt cam de unica folosinta. Cu cat se schimba mai des, cu atat se factureaza mai multi bani publici. Ca doar nu sta prea multa lume sa monitorizeze nesimtirea "edililor" si dorinta lor perpetua de a arunca banii publici pe nimic.

Asa ca noi, bucurestenii, ne confrntam cu doua posibilitati: ori ni se spulbera discretionar taxele si impozitele, ori ne "bucuram" de un oras hidos.

Sau poate ca astfel de situatii fac parte din mandria de a fi roman...




luni, 29 mai 2017

Caini vagabonzi in Drumul Taberei

Am vazut din tramvai doi caini la intrarea de la adresa bulevardul Ghencea numarul 158. Cel negru pe afara, cel alb inauntru. Probabil ca sunt cu stapan sau fara stapan, dupa caz. Probabil ca intra si ies in acea curte cand au chef. Se vede in poza a doua ca au spatiu suficient pe sub poarta. Prin Bucuresti inca nu se mai aude de victime ale javrelor, dar in provincie da (sursa: http://www.mediafax.ro/social/femeie-gasita-moarta-pe-strada-in-judetul-prahova-cu-muscaturi-de-animale-pe-corp-16375374). Se pare ca daca se intampla ceva cu victime in afara Bucurestiului nu intereseaza pe nimeni.


duminică, 28 mai 2017

Mandru ca e roman?

Vazand steagul atasat la masina si masina parcata in balta (in zona Romexpo si World Trade Plaza!) mi-am pus intrebarea din titlu. Sigur ca merge si asa. O fi avut pasageri in dreapta?


sâmbătă, 27 mai 2017

Trafic


Saracie lucie in masa

Pe de o parte s-a spus ca Romania a avut in 2016 cea mai mare crestere economica din UE (surse: https://www.agerpres.ro/economie/2017/02/14/romania-a-avut-cea-mai-mare-crestere-economica-anuala-din-ue-in-trimestrul-patru-2016-19-49-25; http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/institutul-national-de-statistica-cresterea-economica-din-2016-este-cea-mai-mare-inregistrata-de-romania-dupa-2008.html).

Pe de alta parte, statistica ANOFM (surse: http://www.anofm.ro/statistica; http://www.anofm.ro/files/Comunicat%20somaj%20martie%202017.pdf) afirma ca in martie 2017 somajul numara 398.951 someri (4,55%).

Ar trebui sa fie de bine daca aceste statistici ar fi adevarate si relevante.

Numai ca astazi, 27.Mai.2017, sursa http://www.mediafax.ro/social/unicef-300-000-de-copii-romani-nu-merg-la-scoala-in-timp-ce-jumatate-dintre-minori-traiesc-in-saracie-lucie-ori-la-limita-subzistentei-16384973 afirma ca 7,5% dintre copii (adica 300.000 din 4.000.000) nu au de-a face cu sistemul de educatie (nu beneficiaza de educatie), iar 50% dintre copii (adica 2.000.000) "trăiesc într-o sărăcie lucie sau sunt la limita subzistenţei" (conform UNICEF Romania)!

Ce sa inteleg din aceste date?

Ca acei circa 400.000 de someri romani existenti la ora actuala au fiecare cate 5 copii? Ceva nu se leaga in statistici: 400.000 de someri, dar 2.000.000 de copii saraci!

Nu cumva munca in Romania inseamna pentru multi saracie lucie sau limita subzistentei? Evident ca da!

Rezulta ca Romania nu este deloc un stat social, asa cum scrie in mod fals in Articolul 1, alineat (3) din Constitutia Romaniei (sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=1#t1c0s0sba1):

"(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate."!

O fi saracia lucie a copiilor (si nu numai) una dintre valorile supreme ale Romaniei, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei Infractorilor din decembrie 1989? Prin prisma faptelor, foarte probabil. In orice caz, pare garantata!

Oare in Romania demnitatea omului este cu atat mai mare cu cat omul este mai sarac? Teoretic asa s-ar zice.

Cel mai probabil, in Romania (si nu numai) exista lumi paralele: o lume cu acces la prosperitate si la o viata normala, si o lume careia ii este predestinata saracia si infractionalitatea. Ciudat ca avem in aceste conditii doar circa 30.000 de detinuti in inchisori!

vineri, 26 mai 2017

Cate persoane sunt responsabile de calitatea execrabila a lucrarilor publice?

Una dintre stirile momentului este cea cu tavanul prabusit de la scoala numarul 141 (surse, de exemplu: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/tavanul-unei-scoli-din-bucuresti-s-a-prabusit-731320; https://www.agerpres.ro/social/2017/05/25/un-tavan-de-rigips-de-la-scoala-141-a-cazut-niciun-elev-nu-a-fost-ranit-18-07-35; http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/tavan-prabusit-la-scoala-141-din-rahova-nu-s-au-inregistrat-victime-pentru-ca-elevii-nu-erau-la-cursuri.html; http://www.mediafax.ro/social/foto-video-tavan-cazut-in-interiorul-unei-din-scoli-din-capitala-inspectorat-niciun-elev-nu-a-fost-ranit-elevii-vor-fi-mutati-intr-o-alta-unitate-de-invatamant-16378508; http://www.libertatea.ro/stiri/tavan-prabusit-la-o-scoala-din-cartierul-rahova-din-bucuresti-1850481; http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21785135-tavanul-scolii-141-prabusit-nimeni-nu-fost-ranit.htm?nomobile=). O noua dovada a calitatii execrabile a lucrarilor publice.

Ce deducem din calitatea execrabila a lucrarilor publice? In primul rand ca autoritatile cauta sa execute cat mai multe lucrari publice odioase si sinistre pentru a factura cat mai multi bani publici. Se reconfirma tendinta postdecembrista de risipire discretionara a banilor publici. Orice defectiune a unei lucrari publice inseamna alti bani publici facturati pentru remedierea problemei. In al doilea rand, dincolo de ipocrizia electorala si de "proiectele" candidatilor, autoritatile se sterg la "cot" cu alegatorii si cu cetatenii in general. In final, asa cum nu este normal, nimeni nu raspunde pentru astfel de batai de joc!

Numai sansa a facut ca acel tavan sa nu se prabuseasca intr-un moment cand erau copii sub el. Deci vietile oamenilor (ale copiilor, in cazul de fata!) sunt chiar nimic pentru risipitorii de bani publici.

Mi se pare foarte straniu ca un tavan, fie el si fals, sa se prabuseasca. S-a scris in presa ca tavanul era verde de mucegai si ca ploua in scoala. Nu sunt motive suficiente ca sa se prabuseasca tavanul si nu ar trebui sa existe motive ca sa se prabuseasca. Trebuia sa existe o structura de rezistenta care sa sustina rigipsul, indiferent de ploi si de mucegai, ca sa nu mai vorbim de cutremur. Ploaia si mucegaiul afecteaza tencuiala, nu structuri de rezistenta. Este un evident viciu de executie.

Asta aste calitatea constructiilor in zilele noastre? Dupa un timp trebuie sa se faca praf, precum incaltamintea sau imbracamintea sau obiectele de uz casnic de unica folosinta? Adica vietile copiilor si nu numai sunt in permanenta in pericol?

Ma intreb, in acest caz concret si evident de lucrare publica de calitate execrabila, cate persoane ar trebui sa raspunda pentru acest fapt?

Daca ne imaginam ca tavanul fals fusese realizat dupa o licitatie publica unde a castigat cel mai bun (?!), atunci de aceasta problema s-au ocupat:

- Angajati ai primariei (realizarea caietului de sarcini, organizarea licitatiei, realizarea receptiei lucrarii);
- Angajatii firmei care a realizat lucrarea.

Toti aceastia au reusit (din bani publici) sa faca in final un tavan prabusibil?

Impresionant, cu atat mai mult cu cat cazul nu este singular!

joi, 25 mai 2017

Telenovela umoristica SIPA mascheaza faptul ca nimeni nu raspunde pentru incalcarea legii privind informatiile clasificate

Asa cum era de asteptat, ministrul justitiei nu a venit cu dezvaluiri senzationale, ci oferit lista cu cei inregistrati ca au intrat la arhiva SIPA la un moment dat. Bineinteles, Tudorel Toader nu are de unde sa stie cine a intrat neinregistrat in perioada cand nici camerele video nu functionau. Nimeni nu poate sti acest lucru in masura in care cei care au intrat fraudulos nu au vreun interes sa se afle acest lucru.

Ca o compensatie pentru lista plicticoasa a lui Toader, a aparut pentru deliciul presei un fost ministru al justiţiei, Robert Cazanciuc, care a povestit ca in arhiva SIPA a intrat o comisie, probabil o comisie de schimbare a becurilor (sursa: http://www.mediafax.ro/politic/robert-cazanciuc-ministru-justitiei-intrarile-arhiva-sipa-2013-timpul-mandatului-comisie-schimbat-bec-sri-fostul-ofiter-serviciului-avut-acces-arhiva-16377607). Sa intelegem ca unul tinea becul si ceilalti invarteau masa, conform bancului?

Cu asta, probabil ca atentia tuturor a fost suficient de deturnata de la faptul ca statul are probleme grave in privinta gestionarii documentelor clasificate, fapt care favorizeaza marii infractori, adica pe cei de la nivel inalt.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/neregulile-gasite-de-comisia-din-2007-in-arhiva-sipa-documente-copiate-acte-lipsa-si-un-xerox-depozitat-chiar-in-arhiva-precum-si-acte-care-au-ajuns-la-fostul-ministru-monica-macovei-16376331, printre nereguli se numara si faptul ca "nici în prezent aceste documente din arhiva operative nu sunt înregistrate în registru special conform prevederilor legii. Documentele clasificate sunt păstrate în fişete fără a avea rezoluţie de arhivare din partea Ministerului Justiţiei.".

Conform teoriei, adica legii, divulgarea secretelor de stat poate afecta siguranta nationala si apararea tarii. O arhivare fara respectarea legii (a procedurilor) poate duce la asa ceva. Daca s-a incalcat legea in cazul arhivei SIPA, de ce nu este nimeni tras la raspundere in acest caz? Pentru ca legea nu este egala pentru toti? Pentru ca mafia de stat este mai presus de lege?

Uite ca pentru incalcarea legii in cazul arhivei SIPA nu mai protesteaza niciun jurist de ocazie in Piata Victoriei!

Caine vagabond in zona AFI Palace Cotroceni

miercuri, 24 mai 2017

Gabriela Firea pare sa-si fi propus paralizarea traficului auto si a liberei circulatii in Bucuresti!

Masura introducerii benzilor exclusive pentru transportul incomun este un rateu evident.

Cetatenii doresc sa aiba masini proprietate personala cu care sa-si asigure mobilitatea dupa bunul plac. In primele patru luni ale anului 2017, in Bucuresti, numarul de autovehicule a crescut cu 30.000 de unitati. Numai ca Primaria Bucurestiului, conform viziunii primarului general Gabriela Firea, isi doreste sa descurajeze folosirea masinilor proprietate personala (sursa: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/firea-nu-renunta-la-haos-implementarea-benzilor-unice-care-paralizeaza-traficul-reluata-dupa-inceperea-vacantei-scolare-186549.html).

Intr-o lume normala (valabil nu numai pentru Romania), autoritatile centrale sau locale (diupa caz) au tocmai rolul de a rezolva problemele cetatenilor (provocarile, cum le place politicienilor sa spuna inainte de alegeri).

In cazul de fata, in fata cresterii numarului de masini, autoritatile ar trebui sa gandeasca si sa realizeze dezvoltarea infrastructurii rutiere. Nu de alta, dar finantare ar exista, din moment ce statul incaseaza taxe din vanzarea a 30.000 de masini, din incheierea a 30.000 de polite de asigurare, din inmatricularea a 30.000 de masini, din vanzarea de carburant pentru 30.000 de masini.

Sigur ca pentru autoritatile centrale sau locale (dupa caz) este mai simplu sa ia taxele si sa imagineze apoi scheme de fraudare a banilor publici (inca nu stim cu cat va fi mai scump mega spitalul lu' Peste fata de oricum exorbitanta suma de 300 de milioane de euro...), fara sa faca nimic pentru posesorii de masini.

Asa ca madam Firea a imaginat prosteala cu benzile unice pentru transportul in comun.

Fapt care s-a dovedit in mod cert falimentar pentru nordul capitalei, si probabil nu numai (surse, de exemplu: http://www.economica.net/dupa-o-zi-de-haos-firea-s-a-razgandit-renunta-la-banda-unica-pentru-ratb-din-nordul-capitalei-sistemul-va-fi-implementat-in-vacanta-scolara_138184.html; http://bucurestiul.ro/gabriela-firea-a-cedat-cand-a-vazut-valul-de-nemultumiri-renunta-la-benzile-unice-pentru-autobuze/; http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/primaria-bucuresti-renunta-la-banda-pentru-ratb-din-nordul-capitalei-dupa-jumatate-de-zi-728963; https://www.antena3.ro/actualitate/benzi-unice-pentru-transportul-in-comun-din-capitala-anuntul-facut-de-gabriela-firea-403866.html).

Conform propriilor spuse ale lui madam Firea, actiunea era falimentara din start. Motivul este ca o astfel de actiune nu poate veni la pachet decat cu dezvoltarea transportului in comun si a infrastructurii rutiere, fapt care nu s-a intamplat! Chiar madam Firea spune ca:

1. Nu exista suficiente mijloace de transport in comun (sursa: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/firea-nu-renunta-la-haos-implementarea-benzilor-unice-care-paralizeaza-traficul-reluata-dupa-inceperea-vacantei-scolare-186549.html) si ca este necesara:

"achizitia a : 100 troleibuze, 100 de tramvaie si 400 de autobuze, pentru inceput";

2. Nu exista "contracte de asociere referitor la transportul public în comun cu Primăriile Corbeanca, Snagov, Balotești și Gruiu, astfel încât cetățenii din aceste localități să beneficieze de liniile RATB" (sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/primaria-bucuresti-renunta-la-banda-pentru-ratb-din-nordul-capitalei-dupa-jumatate-de-zi-728963);

3. Nu exista spatii de parcare la intrarea in Bucuresti in zona Baneasa si la capatul tramvaiului 21, "unde cetățenii din Ilfov, care lucrează în București, să-și poată lăsa mașinile pentru a folosi mijloacele de transport în comun" (sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/primaria-bucuresti-renunta-la-banda-pentru-ratb-din-nordul-capitalei-dupa-jumatate-de-zi-728963).

In conditiile in care insasi madam Firea a nominalizat aceste probleme, perfect constienta ca nu sunt rezolvate, rezulta ca haosul din trafic datorat benzilor pentru transportul in comun a fost ceva deliberat, in total dispret fata de cetateni. Se pare ca dictatorii sunt... alesi democratic in zilele noastre. Vai de Romania cand va ajunge aceasta tanti presedinte... Dar vai de Romania oricum, pentru ca are mereu de ales intre rele (evident, nici Iohannis nu e mai breaz), fara sa existe vreun garant al binelui.

Raspunde madam Firea in fata legii sau in fata cetatenilor pentru aceasta prostie sau ticaloside evidenta? M-as mira.

S-a gandit madam Firea cu cati nervi ai cetatenilor s-a jucat cand a luat masura benzilor unice fara sa existe alternative reale de transport? Evident ca nu.

Ii pasa lui madam Firea de oameni? Evident ca nu.

Din punctul meu de vedere, sub nicio forma nu este normala introducerea de benzi unice pe DN1. Este foarte posibil ca oamenii care vin din afara Bucurestiului la munca sa piarda 4 (patru ore) zilnic cu venitul de acasa si cu plecatul spre casa, in cazul in care ar fi obligati sa-si parcheze masina la marginea Bucurestiului si sa apeleze la transportul in comun. Cozile si timpul pierdut pe DN1 ar creste cu 50% la trafic egal. In plus, este greu de crezut ca fiecare persoana care vine din afara Bucurestiului ar avea nevoie de o singura linie de transport de la marginea Bucurestiului pana la locul de munca.

Uneori masina este o necesitate, nu un lux, fapt pe care l-am remarcat personal atunci cand am lucrat in Franta. "Timpul costa bani", spun americanii. Dar in Romania, timpul simplilor cetateni a fost intotdeauna tratat in bataie de joc. Probabil pentru ca, in viziunea statului roman, romanii nu au dreptul sa-si transforme timpul in bani si prosperitate, ci in nervi si asteptare stupida (in trafic, la cozi inutile generate de birocratia ticaloasa si asa mai departe).

marți, 23 mai 2017

Mizerii pe lacul din Drumul Taberei









Incident in parcul Drumul Taberei

Podul suspendat din parcul Drumul Taberei, care ar fi fost mult mai util pentru pietoni intr-o intersectie aglomerata din Bucuresti, face victime pe banda rulanta. Azi, 23.Mai.2017, o fata de vreo 11 ani s-a dat cu rolele pe pod si a cazut, fiind suspecta de o fractura a mainii. Trei politisti locali erau in zona si au chemat o ambulanta care a venit destul de repede si a acordat asistenta medicala.

Este cel putin al treilea incident de acest tip pe care il vad in direct in acelasi loc (si nu ma duc prea des in acest parc). Exclusiv copiilor sau adolescentilor li se intampla asa ceva, pentru ca se dau pe pod cu rolele sau cu placa cu role, prind viteza, dupa care chiar la baza podului exista o zona denivelata, se schimba materialul de pe jos (de la traversele de pe pod la trotuarul rugos) si, in plus, trebuie facut un viraj si franat.

Cei cu varste mai mici nu realizeaza pericolele la care se expun in acel loc, nu stapanesc tehnica necesara si suporta consecintele. Multi copii si tineri din zilele noastre dau impresia ca nu au instinct de conservare.

La mare, de Rusalii

Se pare ca postul tv vesnic in insolventa (Realitatea TV) ofera informatii pe masura cheltuielilor. Astfel, la rubrica "La mare, de rusalii" ni se ofera niste tarife externe de pe litoralul balcanic (Grecia si Bulgaria), iar la intern ni se ofera informatii despre gradul de ocupare din Predeal, Sinaia, Busteni si Azuga. Cine stie, s-or fi mutat Muntii Bucegi la mare.:)

luni, 22 mai 2017

Arhiva SIPA sau politia politica mafiota in actiune

S-a starnit multa valva in ultima vreme in jurul arhivei SIPA si in jurul modului in care statul nu isi protejeaza propriile informatii secrete. Din acest motiv, mi se pare ca serviciile secrete romane sunt mai degraba servicii oculte, iar statul roman, in masura in care isi distruge documentele despre propria activitate, este la fel de ocult.

Desi Tudorel Toader, Ministrul Justitiei, considera ca arhiva SIPA este doar "o pată pe obrazul justiției române" (sursa, de exemplu: https://www.agerpres.ro/justitie/2017/05/22/tudorel-toader-arhiva-sipa-o-pata-pe-obrazul-justitiei-romane-voi-publica-numele-celor-care-au-vizitat-o-08-02-15), in fapt este vorba de mai mult decat atat.

SIPA, initial un serviciu de informatii destinat penitenciarelor, a fost transformat in politie politica impotriva magistratilor. Regasim aici modul fraudulos si discretionar de operare al statului mafiot totalitar. Remarcam ca spionarea vietii private a unor cetateni (in cazul de fata romani) nu este o caracteristica a comunismului, ci a oricarui centru de putere, indiferent ca este comunist, capitalist, feudal sau sclavagist.

Se pun niste intrebari imediate, care, asa cum suntem obisnuiti, vor ramane fara raspuns datorita dictaturii politico-economice mafiote totalitare care controleaza Romania:

1. De ce nu a fost securizata arhiva SIPA?

2. Cine a avut acces fara drept la arhiva SIPA?

3. Cine este beneficiarul si utilizatorul final al informatiilor din arhiva SIPA?

4. Cine a orchestrat culegerea de informatii nelegale din viata privata a magistratilor si de ce?

5. Cine raspunde pentru deturnarea scopului initial al SIPA, pentru culegerea ilegala de date, pentru nesecurizarea arhivei, pentru manipularea datelor din arhiva, pentru manipularea justitiei?

Exista niste ilegalitati petrecute, dar nu exista nume legate juridic de aceste fapte.

In sectorul privat, administratorul unei firme este raspunzatorul direct pentru tot ce se intampla in firma, chiar daca este vorba de faptele altora. De exemplu, daca un contabil al unei firme comite ilegalitati (din prostie sau din interes) si prejudiciaza statul, atunci administratorul firmei este tras imediat la raspundere, chiar daca nu are nicio vina. N-are decat administratorul firmei sa dea apoi in judecata contabilul si sa-i ceara daune in instanta pentru pagubirea firmei.

In cadrul institutiilor statului nu se procedeaza la fel: nu exista un admistrator al institutiei (directiei, departamentului etc), care sa raspunda juridic in fata unei institutii de control a statului imediat dupa constatarea unor ilegalitati. De obicei incepe un simulacru de ancheta care nu duce la nimic, acoperindu-se ilegalitatile si irosindu-se astfel alti bani ai contribuabililor.

In institutiile statului se promoveaza atotputernicia liderilor, comportamentul discretionar fata de subordonati si cetateni, si lipsa de raspundere in fata legii, chiar daca sunt evidente prejudicii sau ilegalitati imediate!

Sursa http://evz.ro/arhiva-sipa-informatii-ministri-presedinte.html afirma ca sistemul de monitorizare video de la intrarea in arhiva nu a functionat o mare perioada de timp. Deci nu se stie cine a a vut acces la informatiile din arhiva care contine secrete de stat!

Asta este organizarea unui stat de drept? O organizare bazata pe utilizarea dupa bunul plac a informatiilor sau pe distrugerea dupa bunul plac a informatiilor?

Numai un stat mafiot totalitar, compus la varf din tradatori de elita, isi bate joc de informatii cu atata dezinvoltura!

Oare cate informatii disparute convenabil pentru cei interesati mai exista?

Se stie, de exemplu, ca exemplarul original clasificat al autostrazii fictive "Bechtel" a disparut dupa ce s-a vazut ca lucrarea nu se va finaliza niciodata, dar statul pompa bani publici cu nemiluita in firma Bechtel!

Am vazut ca si dosarul original al ticalosiei de proces al sotilor Ceausescu a disparut din arhive fiind furat, probabil, in 2003 (sursa: http://jurnalul.ro/special-jurnalul/cum-a-disparut-dosarul-sotilor-ceausescu-54085.html)! Cica acest dosar a fost reconstituit... Pe baza a ce? A casetei masluite difuzate dupa ce Petre Popescu nu mai stia ce prostii sa inventeze ca sa tina populatia in fata televizorului in decembrie 1989? Ce date semnificative pentru lovitura de stat din decembrie 1989 au disparut din dosar?

Tudorel Toader bate campii anuntand ca va publica numele celor care au vizitat arhiva SIPA (sursa: https://www.agerpres.ro/justitie/2017/05/22/tudorel-toader-arhiva-sipa-o-pata-pe-obrazul-justitiei-romane-voi-publica-numele-celor-care-au-vizitat-o-08-02-15). De unde stii, bre, cine a vizitat arhiva pe vremea cand nu functiona monitorizarea video? Ai avut camere video personale? Ce relevanta au numele pe care ni le oferi, daca nu ai numele celor nevizualizati de camerele video?

Si de ce avertizeaza Toader ca va publica niste nume? De ce nu a dat direct numele, dupa care n-avea decat sa anunte ca a publicat deja lista lu' Peste? Trebuia prevenit cineva?

Cica justitia functioneaza in Romania... Poate doar justitia privata (de cate ori a furat cineva de la mafie?).

Profesorul Oprean, atacat din motive morale, nu materiale!

Profesorul Mircea Oprean a fost atacat de doi indivizi in curtea Institutului Politehnic Bucuresti (surse, de exemplu:
http://evz.ro/profesor-oprean-batut-taiat-ginerele-ceausescu.html;
http://www.romaniatv.net/informatii-ancheta-atacului-asupra-ginerelui-lui-nicolae-ceausescu-anchetatorii-au-cerc-suspecti_357306.html).

Conform surselor, profesorul Oprean nu a fost talharit, ci s-a dorit ori intimidarea, ori asasinarea sa (personal inclin pentru prima varianta).

Speculatiile despre mobilul acestui atac fac trimiteri catre declaratiile facute de Mircea in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" din 30.Aprilie.2017, care se pot viziona pe sursa https://www.youtube.com/watch?v=E4X_KwSPon0 (in masura in care nu dispare de pe internet sau nu se modifica).

Presa romaneasca (in special anumite posturi tv) doresc sa induca ideea ca ar fi vorba de o razbunare a lui Basescu sau a anturajului acestuia, dupa ce Oprean l-a numit pe Basescu "omul securitatii" (sursa: https://www.antena3.ro/politica/basescu-reactie-furibunda-la-acuzatiile-ginerelui-lui-ceausescu-familia-lui-era-miezul-securitatii-411139.html).

Din punctul meu de vedere, cea mai importanta declaratie a lui Oprean nu il vizeaza pe Traian Basescu, ci este legata de "revolutia" din 1989.

Astfel, incepand cu minutul 1:03:25, Oprean a spus: "Revolutia a fost facuta de fortele exterioare."! Au nominalizati: rusi, americani, unguri.

Acest fapt este in concordanta cu faptul ca Nicolae Ceasusescu a vorbit exclusiv de lovitura de stat referindu-se la evenimentele din decembrie 1989. De exemplu, pe sursa https://ro.wikisource.org/wiki/Stenograma_procesului_Ceau%C5%9Fescu, Ceausescu spune:

"Nu recunosc pe nimeni și de aceea poporul luptă în țară pâna la eliminarea acestei bande de trădători de țară, care, în legătură cu străinătatea, au organizat lovitura de stat!";

"Răspund în fața Marii Adunări Naționale și a poporului, nu a celor care au organizat lovitura de stat cu ajutorul agenturilor străine.";

"Totul este minciună de la un capăt la altul, celor care au dat lovitura de stat, trăgând poporul, mergând până la distrugerea independenței României."!!!

"Cine a dat lovitura de stat poate să împuște pe oricine!".

Pe sursa https://www.stiri-extreme.ro/detalii-incredibile-cine-a-orchestrat-lovitura-de-stat-din-1989-si-distrugerea-romaniei/ este un material video, pe langa textul articolului, unde sunt nominalizate state care, conform sursei, organizeaza distrugerea si jefuirea Romaniei, conform imaginii prezentate mai jos.

 

Sau Romania nu mai poate de atata prosperitate, cu ai sai 40% cetateni saraci?

Revenind la profesorul Oprean, nu se stie ce a deranjat mai mult dintre declaratiile sale.

Singurul amanunt care exista dupa agresarea lui Oprean este ca s-a deschis o ancheta. Era mai tare sa aflam ca nu s-a deschis o ancheta. :) Dupa cum se desfasoara ancheta, oricum pare sa fie cam acelasi lucru: autori necunoscuti. Inca o data, infractorii si-au facut datoria fata de "patrie".

duminică, 21 mai 2017

Au reaparut barcile si vaporasele in Herastrau

Cu vreo doua saptamani mai tarziu decat de obicei (sezonul se deschidea de 1 Mai).


sâmbătă, 20 mai 2017

Bucurestiul inca nu are iesire la mare, dar...

Asta nu impiedica teletextul televiziunii tocatoare de bani publici sa ofere temperatura apei marii la prognoza meteo a Bucurestiului! :)

Foarte multa competenta prin TVR! Pacat ca nu s-a desfiintat!

vineri, 19 mai 2017

Statul mafiot totalitar lupta din rasputeri pentru mentinerea conditiilor inumane din inchisori

A trecut ceva timp de cand Camera Deputatilor a votat proiectul de lege care ofera reducerea cu 20% a pedepsei detinutilor care sunt incarcerati in conditii inumane (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/proiectul-prin-care-detinutii-isi-pot-cumpara-zile-libere-adoptat-de-deputati.html).

Din cate am vazut, politicienii si propaganda mediatica ofera teme false in locul problemei centrale, numite CONDITII INUMANE IN INCHISORI.

Temele false sunt, de exemplu:
- Urmarirea supraaglomerarii inchisorilor;
- Faptul ca o astfel de lege (a zilelor libere pentru cei care sunt incarcerati in conditii inumane) reprezinta o gratiere mascata.
- Faptul ca o lege a zilelor libere rezolva problema conditiilor inumane din inchisori.

Aceste aspecte eludeaza exact esentialul: se mentin CONDITIILE INUMANE DIN INCHISORI.

Nimeni dintre politicieni si jurnalisti nu pare dispus sa semnaleze faptul ca statul refuza sa ia masuri pentru imbunatatirea conditiilor din inchisori!

Supraaglomerarea inchisorilor este doar o parte a problemei. Dar conditii inumane inseamna si mizerie, sobolani, gandaci, frig, umezeala, hrana alterata si alte asemenea.

Singurele solutii valabile si obligatorii (sau necesare si suficiente) pentru rezolvarea conditiilor inumane din inchisori sunt construirea de noi penitenciare pentru evitarea supraaglomerarii si aducerea penitenciarelor vechi la standarde umane.

Totul ar fi perfect rezolvabil intr-un stat de buna credinta, care sa functioneze in interesul comunitatii (in interesul poporului) pe criterii de eficienta economica, nu pe criterii de furt institutionalizat si legalizat de bani publici.

Dar, nimic surprinzator, unul dintre pilonii politicii nedeclarate a statului mafiot totalitar este mentinerea CONDITIILOR INUMANE DIN INCHISORI.

De ce se intampla acest lucru? Pai, ar trebui sa ne uitam la politica generala antiromaneasca a ultimilor 27 de ani. A luat statul mafiot totalitar vreo masura importanta pentru tara in acesti ani? A luat statul mafiot totalitar "măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent", conform Articolului 47, alineat (1) din Constitutia Romaniei?

Mie mi se pare ca in perioada postdecembrista s-au distrus sistematic industria (si vorbim de dezindustrializare!), agricultura (de exemplu sistemul de irigatii si haosul restituirii proprietatilor), transporturile (de exemplu, distrugerea transportului pe caile ferate continua si in zilele noastre; in domeniul maritim nu mai avem flota comerciala; in domeniul auto statul mafiot totalitar s-a remarcat prin constructia de autostrazi fictive sau demolabile) si comertul (ce "noroc" pentru Romania ca au aparut marile lanturi internationale de magazine!).

Deci statul a facut totul impotriva romanilor. De ce ar face statul ceva in favoarea infractorilor? Daca 40% dintre romani se zbat in saracie, deci traiesc in libertate in conditii inumane, atunci de ce ar avea chef statul sa ia masuri in favoarea detinutilor din inchisori?

Pana la urma, detinutii din inchisori trebuie sa sufere si ei la fel ca orice roman onest. Altfel s-ar putea manipula sistemul, si orice muritor de foame ar intra de buna voie in inchisoare ca sa aiba parte de o viata mai linistita (casa, masa, asistenta medicala, formare profesionala, acces la programe culturale sau de intretinere a conditiei fizice).

Altfel spus, genocidul economico-social se aplica pe orice roman.

Pe de alta parte, statul mafiot totalitar a dovedit ca are mereu nevoie de infractori, pentru ca are angajati care stiu sa racoleze si sa foloseasca infractori pentru propriile activitati infractionale.

De exemplu, un grup de infractori a fost utilizat in anul 2000 pentru asasinarea lui Virgil Săhleanu (sursa: https://lmar2010.blogspot.ro/2010/08/statul-roman-dusmanul-cetateanului.html), lider sindical la SC TEPRO SA Iași (actualul ArcelorMittal Tubular Products Iași dupa ce se numise si Mittal Steel Iași). Principala "vina" a lui Virgil Săhleanu a fost ca a dorit sa anuleze contractul de privatizare prin care autoritatile transformau firma profitabila intr-o firma falimentara. Pentru cine nu stie, in 1989 SC TEPRO SA Iași era cea mai mare intreprindere de tevi sudate din lume!

Infractorii sunt folositi si la gainarii mai marunte, de exemplu la "Metoda accidentul" sau la "Reteaua denunturilor", recent evidentiata in presa (sursa: http://www.mediafax.ro/social/perchezitii-la-penitenciarul-rahova-de-unde-fane-caran-conducea-reteaua-denunturilor-clientii-gruparii-interlope-persoane-aflate-in-curs-de-urmarire-penala-16330046).

Pe de alta parte, mafia penitenciarelor se imbogateste de pe urma CONDITIILOR INUMANE DIN INCHISORI si de pe urma detinutilor, incalcand orice norma legala contra cost. In fapt, condamnatii care intretin coruptia din penitenciare si finanteaza mafia penitenciarelor sunt niste prizonieri extrem de liberi (surse: https://lmar2010.blogspot.ro/2016/09/condamnatul-la-inchisoare-este-un-fel.html; https://lmar2010.blogspot.ro/2013/10/violenta-din-penitenciare.html; https://lmar2010.blogspot.ro/2013/10/calitatea-oamenilor-legii.html).

joi, 18 mai 2017

Politica risipei de bani publici, tipica mafiei politico-economice

INTRODUCERE. Din experienta personala de viata de pana acum, politica nationala (si chiar internationala, in general) inseamna sclavagism institutionalizat practicat de stat prin impunerea de taxe aberante catre contribuabili, dupa care urmeaza sifonarea banilor publici de catre mafiile politico-economice centrale si locale.

25.Aprilie.2017
Conform sursei https://www.news.ro/social/grindeanu-solutia-fostului-guvern-a-fost-un-site-unde-romanii-sa-se-poata-plange-de-lipsa-medicamentelor-uitand-sa-si-rezolve-problema-1922404225002017041016925447, aflam urmatoarele:

”Soluţia fostului Guvern la problemele sănătăţii a fost să facă un site unde românii să se poată plânge de medicamentele sau vaccinurile care lipsesc, uitând să şi rezolve problemele lor.";

"Şeful Executivului a precizat că trebuie revizuită complet politica de preţuri pentru a exista siguranţa că banii publici nu sunt risipiţi."!

Adica prim ministrul invoca exemplul concret al sanatatii, referindu-se la preturi incorecte si la bani publici risipiti.

Si cand se va intampla revizuirea completa a politicii de preturi? Din moment ce nu exista un termen ferm, rezulta ca politica de preturi nu se va revizui niciodata, deci banii publici vor fi risipiti in continuare. Macar asa ne-am clarificat ideile in privinta furtului institutionalizat de bani publici.

O confirmare anticipata a viitorului de aur al risipei de bani publici vine de la un raport al expertforum.ro, de pe sursa http://expertforum.ro/wp-content/uploads/2016/03/PB-45-Clientelism-2012-2016.pdf, aparut inca din martie 2016, unde, dincolo de evaporarea necontrolabila a 7 miliarde de lei (bani publici), este scris ca:

"Partidele politice au reusit si în mandatul 2012-2016 să folosească fondurile publice în mod netransparent, prin alocări discreționare.";

"Fondul de Rezervă a fost – ca si în guvernările trecute – principalul instrument de transfer către autoritățile locale si a fost folosit de partidele aflate la putere în mod discreționar, fiind un mecanism care nu are reguli foarte clare pentru distribuția fondurilor.".

De aici inteleg in traducere libera ca democratia actuala inseamna... dictatura discretionara a banilor publici, cu acordul electoratului cu drept si chef de vot.

CUPRINS. Exemple concrete pe scurt de bani publici risipiti. Doritorii de detalii pot parcurge sursele citate.

26.Aprilie.2017
Conform sursei http://m.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/suszi-srl--sugativa-de-bani-publici--ultima--victima--a-firmei-rechin-este-agentia-romana-de-salvare-a-vietii-omenesti-pe-mare--arsvom-a-bagat-9-milioane-de-euro-in-conturile-srl-ului---dezvaluire-rom%C3%82nia-libera-447559, aflam ca:

"Suszi SRL. Sub acest nume inofensiv se ascunde un adevărat rechin al achizițiilor publice, o firmă care câștigă zeci de milioane de euro de la stat. Și nu oricum, ci din postura de unic ofertant la licitații. Ultima “victimă” a Suszi SRL din Constanța este Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), care a băgat peste nouă milioane de euro în conturile SRL-ului."!

27.Aprilie.2017
Conform sursei http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-21735867-subiectele-zilei-6-modalitati-prostire-proprietarilor-bloc-suszi-srl-sugativa-bani-publici-ultima-victima-firmei-rechin-este-agentia-romana-salvare-vietii-omenesti-mare-vise-europene-distruse-brexit.htm, aflam ca:

"ANOFM a risipit multi bani UE intr-o campanie de informare, dar oamenii tot someri au ramas. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a cheltuit aproape trei milioane de euro, bani de la Uniunea Europeana, pentru o campanie de constientizare a necesitatii imbatranirii active, derulata pe tv-uri si in presa scrisa."!

25.Aprilie.2017
Conform surselor https://stiripescurt.ro/pe-ce-sunt-risipiti-banii-publici/ si http://www.evz.ro/alesii-cumpara-produse-inutile.html, aflam ca:

"Sistemul electronic de achiziţii publice a fost folosit de către aleși pentru a cumpăra tot felul de lucruri inutile pentru instituțiile pe care le conduc: biciclete, cutii de compot, bocanci şi chiar unghiere. Evident, aceștia susțin că aceste achiziții au fost făcute în interes public.".

05.Mai.2017
Conform sursei https://www.vptv.ro/la-berceni-bani-publici-pentru-banci-inutile/, aflam ca:
"Primăria, prin hotărâre de consiliu local, a investit aproape 83.000 de lei, fără TV, în coșuri de gunoi și pubele. Coșurile de gunoi au costat 450 de lei, fără TVA [...]".

05.Mai.2017
Conform sursei http://www.cotidianul.ro/miliardele-risipite-ale-romaniei-300331/, aflam ca:

"România plătește milioane de euro pentru absolvenți de facultate care părăsesc țara, datoriile istorice ale rafinăriei Petromidia au fost restituite doar în parte, alcoolul vândut la târgurile organizate de stat nu este fiscalizat, creanțele externe sunt în ceață, investiția uriașă din Ucraina făcută de autoritățile comuniste consumă și azi, deși totul s-a transformat în fiare vechi, iar surplusul de emisii de dioxid de carbon ne-a adus fix zero cenți când puteam să încasăm 3 miliarde de euro. Sunt bani la care statul român a dat cu piciorul și continuă să o facă.".

18.Mai.2017
Conform sursei http://www.businessmagazin.ro/actualitate/doar-in-romania-zeci-de-institutii-au-cumparat-cele-mai-scumpe-telefoane-din-bani-publici-16325940, aflam ca:

"35 de instituţii publice, printre care primăria gorjeană Peştişani sau cele din Copşa Mică şi Caracal, până la Serviciul Judeţean de Pază Olt, au achiziţionat cele mai scumpe telefoane de pe piaţă, Iphone 7."!

3. CONCLUZII. Nu am pretentia ca am epuizat nici 1% din subiectul banilor publici risipiti. Pentru mai multe stiri despre bani publici risipiti se poate cauta (la nesfarsit) pe google.

Acestea fiind zise, unde sa se duca romanul onest? La munca sau la furat bani publici? Spune-ne, Liviule; spune-ne, Sorine; spune-ne, Klause!

Sa-mi iau Iphone 7 muncind onest in sectorul privat si strangand cureaua cativa ani? Sau sa-l achizitionez din bani publici instantaneu?

miercuri, 17 mai 2017

Mizerie si distrugere in pasajul pietonal subteran de la capatul tramvaiului 41 spre Herastrau

Inaugurat prin iulie 2015, pasajul pietonal care trece pe sub soseaua Kiseleff spre parcul Herastrau urmeaza tendintele oricarei investitii din bani publici: se jegoseste pe zi ce trece si este supus distrugerii. Totul, sub ochii ingaduitori, indiferenti sau complici ai angajatilor statului, in masura in care functioneaza camerele video instalate aici.

M-au impresionat in mod deosebit panzele de paianjen din jurul pozelor luminate cu leduri si mazgalelile obisnuite ale "artistilor". Ca de obicei, "edilii" sunt repetenti la capitolul intretinerea si curatenia orasului.

Probabil ca nimeni nu reaspunde nici de curatenia locului, nici de prevenirea distrugerilor sau vandalizarii locului.