Puterea a imprumutat bani pentru plata pensiilor si salariilor. Aceasta situatie este numita de putere populism.
Un vechi proverb spune: daca dai cuiva un peste, l-ai hranit o zi; daca il inveti sa pescuiasca, il hranesti toata viata.
Ce a facut puterea? A dat un peste cetatenilor? L-a dat, dar nu gratis, ci mai rau: cu imprumut si cu dobanda.
Este cea mai buna dovada ca puterea falimenteaza deliberat romanii si Romania. O putere responsabila ar fi investit banii imprumutati in locuri de munca, pentru ca locurile de munca nou create inseamna salarii platite angajatilor, pentru ca salariile platite angajatilor inseamna impozite pe salarii incasate de stat, iar salariile cheltuite de catre acesti angajati inseamna TVA incasat de stat.
In loc sa se intample asa, statul, aflat in deficit bugetar, a preferat sa plateasca salariile bugetarilor si pensiile din banii imprumutati. Astfel ca, neexistand locuri de munca nou create (desi exista o necesitate crancena de locuri de munca) care sa aduca bani in plus la buget, statul a luat cele mai sinistre masuri de saracire a cetatenilor pentru echilibrarea bugetului.
Sigur ca mai exista o posibilitate de echilibrare a bugetului: reducerea cheltuielilor publice fanteziste. Numai ca asta ar insemna reducerea profiturilor mafiei politico-economice de la putere.
Si atunci, unde e populismul?
duminică, 9 ianuarie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu