Vrajeala si caterinca la nivel european: recapitalizarea bancilor.
Conform sursei:
http://economie.hotnews.ro/stiri-eurofonduri-10405597-plan-pentru-iesirea-din-criza-recapitalizarea-bancilor-armonizarea-sistemelor-fiscale-introducerea-unor-obligatiuni-europene.htm
"Parlamentul European a adoptat joi o rezolutie prin care cere recapitalizarea bancilor europene, continuarea armonizarii sistemelor nationale fiscale, introducerea unor obligatiuni publice europene si consolidarea guvernantei economice la nivel UE pentru tarile din zona euro, se arata intr-un comunicat al institutiei. In aceasta rezolutie, europarlamentarii cer Comisiei Europene sa prezinte un plan UE pentru redobandirea increderii in pietele financiare, care sa aiba un calendar clar.".
Acum, sincer, cum poate avea cineva incredere in banci si in pietele financiare? Singurul mod in care pot fi convins este urmatorul: sa fiu legat de maini si de picioare si sa fiu batut pana zic ca am incredere.
Ce legatura mai are initiativa privata si managementul performant cu recapitalizarea bancilor? O turma de directori si manageri ratati, care habar nu au sa gestioneze firme care intamplator se numesc banci, pretind sa primeasca sute de miliarde de euro din bani publici pentru a-si continua managementul de rahat!!! E normal asa ceva?
De ce sunt bancile in rahat? Pentru ca au cumparat obligtatiuni de stat, iar guvernele care s-au tot imprumutat pentru a toca banii in stilul romanesc (care dupa cum se vede e... globalizat) sunt pe cale sa isi bage statele in faliment. In cazul falimentului unui stat, obligatiunile emise de acesta nu mai valoreaza nimic, deci bancile care au cumparat obligatiunile nu mai valoreaza aproape nimic. Nu-i nicio problema, bancile care au avut un management neperformant nu au decat sa crape, comform legilor economiei de piata. Nu stiu cu ce e mai breaza o banca decat un cetatean care se ingroapa in credite fara sa realizeze ca mai exista si posibilitatea sa nu le poata achita la un moment dat.
Sigur ca este posibil sa existe o cardasie (mai bine zis fratie mafiota) intre Barroso & Co si banci, materializata in impartirea frateasca a dividentelor si actiunilor rezultate din banii luati cu generozitate (japca) sub forma de taxe si impozite de la populatia europeana si distribuiti cu generozitate catre banci. Centralismul "democratic" european este absolut "incantator". Sa tot intri cu banca in gard daca esti prieten cu Barroso, PE si CE. Cred ca deviza acestor mascarici incravatati este "Jos initiativa privata!".
Daca ne uitam la circuitul banilor vedem urmatoarele:
1. Cetatenii europeni si firmele din Europa (altele decat banci) platesc taxe si impozite.
2. Guvernele cheltuie neperformant si in bataie de joc banii publici, exact ca in Romania!!!
3. Guvernele se imprumuta ca sa isi finanteze deficitele, desi au politici falimentare si nu pot functiona pe profit!!!
4. Bancile cumpara obligatiuni de stat, emise de state care au politici falimentare. Au evaluat bancile riscurile? Au analizat bancile consecintele pe termen lung ale politicilor falimentare? Evident ca nu.
5. Guvernele maresc taxele si impozitele pentru a-si putea continua politicile falimentare!!! Scade consumul, iar odata cu el si incasarile statului. Firmele isi reduc productia si se restructureaza (reduc locurile de munca), ca urmare a scaderii cererii, ca urmare a scaderii puterii de cumparare a cetatenilor, ca urmare a cresterii taxelor si impozitelor. Si iata cum apare recesiunea. Deci persoanele fizice si juridice sunt falimentate in urma politicilor ticaloase de stat. Politicile de stat sunt facute de nemernicii cu putere de decizie din cadrul statului, in general de guverne si parlamente.
6. Scadenta ticalosiei de stat se apropie. Multe state sunt amenintate cu falimentul, odata cu ele si bancile care au cumparat obligatiuni de stat.
7. Intre timp, multe persoane au fost falimentate prin pierderea locului de munca sau reducerea veniturilor, fiind aduse in imposibilitate de a-si plati creditele catre banci.
8. Cum rezolva statele europene, Parlamentul European si Comisia Europeana aceste probleme? Recapitalizeaza bancile! Tot cu banii cetatenilor!
9. DE CE NU SUNT RECAPITALIZATI CETATENII? DE CE NU EXISTA POLITICI DE SALARIZARE ECHITABILA? DE CE NU SUNT IMPOZITATE SUPLIMENTAR FIRMELE CU PROFIT URIAS CARE REFUZA SA CREASCA SALARIILE ANGAJATILOR SI SA ACORDE PRIME CONSISTENTE (BAZATE PE PERFORMANTA)?
Στο χιονισμένο Βραδέτο
Acum 4 ore
super articol!!! management-ul bancar sucks!!! capatuiala, camata legalizata in cele mai multe cazuri au dus la criza asta care nu e gestionata eficient...
RăspundețiȘtergere@Diana Ursache: multumesc pentru aprecieri si comentariu. Venind de la cineva care lucreaza in domeniul serviciilor bancare inseamna ceva, are o anumita relevanta!
RăspundețiȘtergere