S-au globalizat falsurile din industria alimentara. Orice aliment poate fi falsificat. Mai bine zis, orice amestec de chimicale poate fi comercializat cu denumirea unui aliment clasic. Mult mai interesant ar fi sa apara perfuzii cu aroma de kiwi, de banane, de sunca, de cascaval...
Fiind inconjurata de fraude, legislatia din domeniul alimentar nu se mai poate uita in alta parte, asa ca... inchide ochii, favorizand infractorii si colaborand cu infractorii, prin tolerarea tuturor ticalosiilor alimentare. Nu exista institutii abilitate sa verifice continutul produselor alimentare in raport cu eticheta produsului. Cel putin asa sustin DSV, OPC, DSP.
Magazinele alimentare au devenit biblioteci pentru consumatori. Consumatorul este indemnat in bataie de joc sa citeasca etichetele de pe produse. Aceste etichete sunt scrise in general cu litere vizibile la... microscop. Nu ar fi bine sa se introduca in scoli, in loc de Religie, ore de Educatie Alimentara? Studiul etichetelor de pe produsele alimentare poate fi mai interesant decat Marin Preda.
Majoritatea produselor alimentare complexe, obtinute prin combinarea unor ingrediente, contin adaosuri de chimicale extrem de periculoase pentru sanatate. Exista "alimente" mult mai nocive decat tutunul, producand cancere si afectiuni cardio-vasculare care au efect mult mai rapid decat afectiunile produse de fumat. Desi Codul Penal interzice prepararea si comercializarea de alimente falsificate si vatamatoare sanatatii, legea nu se aplica. Nici macar nu este scris pe alimentele daunatoare "Acest aliment ucide".
Romania a ajuns paradisul experimentelor cu chimicale ale industriei alimentare. Exista suspiciunea ca se experimenteaza continuu compusi chimici, in special chimicale care actioneaza la nivelul creierului, adevarate substante psihotrope. Unul din centrii cerebrali vizati este hipotalamusul. Faptul este greu de dovedit in lipsa unor laboratoare specializate extrem de performante, suspiciunea bazandu-se pe studiul statistic din punct de vedere comportamental si ponderal al cetatenilor. Se urmareste transformarea pe cale alimentara a cat mai multor cetateni in persoane supraponderale, extrem de agresive ori extrem de timorate, predispuse la anxietate si depresie, lipsite de vointa proprie, predispuse la mortalitate la varste mult inferioare senectutii. Exista un interes major si evident al puterii (nu numai din Romania) de a putea controla si manipula o populatie vulnerabila, dependenta si nesigura.
Solutiile in privinta unei alimentatii corecte sunt putine: cumpararea de produse neprelucrate (de exemplu: legume, fructe, carne) si prepararea lor in casa. Conform studiilor, majoritatea alimentelor obtinute pe cale industriala (biscuiti, napolitane, ketchup, mustar, maioneza, mezeluri etc) sunt niste produse alimentare fantoma.
Surse:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/topul-alimentelor-contrafacute-locul-10-crenvurstii-care-nu-au-vazut-niciodata-carnea-950239.html
http://www.realitatea.net/vezi-topul-bombelor-alimentare_880562.html
http://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-313-cpen
http://www.evz.ro/detalii/stiri/e-urile-cele-mai-periculoase-sunt-in-mezeluri-si-sucuri-924454.html
e.o9atitudine.ro
Στο χιονισμένο Βραδέτο
Acum 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu