Internetul este foarte generos in semnalarea incidentelor electorale. Citez cateva surse.
Dintr-un comunicat oficial al MAI preluat de sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/alegeri-locale-ministerul-de-interne-982-incidente-electorale-semnalate-156-de-persoane-cercetate-de-politisti-266885.html aflam ca "În ziua alegerilor locale, s-au înregistrat 982 de incidente penale, din care 345 au fost confirmate de poliţişti, între orele 7.00 şi 19.00, precizează Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI)."
De pe sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/alegeri-prahova-incidente-electorale-de-la-violente-cu-arme-albe-la-amenintari-cu-moartea-266866.html aflam ca in Prahova au avut loc "Incidente electorale, de la violenţe cu arme albe la ameninţări cu moartea".
Sursa: http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012061173049/Actualitate/Candidati-cercetati-pentru-dare-de-mita-sau-violente.html ne semnaleaza "Candidați cercetați pentru dare de mită sau violențe".
Alte probleme sunt semnalate de o asociatie care a monitorizat procesul electoral, citata de sursa:
"Asociaţia Pro Democraţia (APD) consideră îngrijorător faptul că,
în timpul desfăşurării votului de duminică, au fost înregistrate cazuri
de violenţe fizice şi verbale, iar autorităţile au avut deficienţe
grave în pregătirea şi supervizarea procesului electoral."
...
"Actuala lege – 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei
publice locale lasă loc interpretării articolelor care privesc aspectele
ce ţin de organizarea şi desfăşurarea activităţii în ziua votului.
Acest fapt este evidenţiat de nenumăratele hotărîri suplimentare ale
Biroului Electoral Central şi de sesizările venite de la observatorii
APD. Slaba pregătire a preşedinţilor BESV a dus la un proces electoral
haotic în anumite secţii de votare: prevederi ale legii interpretate
după bunul plac de către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor
de votare, obstrucţionarea observatorilor acreditaţi în a-şi desfăşura
misiunea, continuarea campaniei electorale în interiorul şi lîngă
secţiile de vot, aglomerări ale cetăţenilor în exprimarea votului,
încetinirea procesului de numărare a voturilor."
De pe sursa: http://stiri.rol.ro/alegeri-locale-2012-scandaluri-violente-denigrari-si-multe-reclamatii-805674.html aflam ca "Nenumarati candidati, din toate partidele, au strigat ieri ca au fost nereguli in procesul de votare. In plus, au avut loc violente, sectii de votare au fost inchise si a plouat cu plangeri penale. Ca in fiecare campanie electorala, valurile de incidente electorale nu au lipsit."
O situatie interesanta am gasit pe sursa: http://www.infocs.ro/fotografii-alcool-si-violente-la-vot-in-caras-severin-18-apeluri-la-112/, unde se relateaza ca "În jurul orei 10.30 la secţia de la şcoala Generală cu nr.7 din Bocşa, a cărei pază era asigurată de pompieri, un bărbat în vârstă de 37 ani, a fost sancţionat contravenţional întrucât a pozat buletinul de vot. Preşedintele secţiei de votare i-a sesizat pe cei care au în pază secţia, iar ulterior echipa de cercetare deplasată la faţa locului l-au sancţionat contravenţional pe bărbat cu 2200 de lei [!!!]".
Deci pozele cu buletinul de vot se amendeaza cu 2200 lei (circa 3 salarii minime pe economie)? Daca nu ma insel, nu cred ca se dau amenzi pentru fapte de coruptie, desi din astfel de amenzi s-ar echilibra bugetul statului cel mai rapid. Se pare ca infractorii care iau mita de la 100 de lei la sute de mii sau milioane de euro nu sunt amendabili de catre statul mafiot.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu