O clipa de sinceritate... "duce la Securitate" era continuarea la moda pe vremea lui Ceasca. In zilele noastre, Crin Antonescu spera sa faca sa creasca in sondaje USL-ul dupa un scurt astfel de acces de sinceritate.
Cu ocazia lansarii programului de guvernare al USL, Crin Antonescu a facut o mare risipa de lozincareala si indemnuri ieftine (sa se faca, sa se dreaga, este nevoie), de teme false, de vorbe mari care nu spun nimic si de fraze lungi si incalcite care nu angajeaza juridic USL-ul la nimic. Adica risipa de praf pentru ochisorii naivilor cu drept de vot si dorinta de a vota.
Printre toate acestea, din motive care imi scapa, Crin Antonescu a mai spus ca nu este suficient ca politicienii sa nu fure si sa nu minta!!!
Exact momentul asta l-am prins la televizor cand veneam de la bucatarie si intram in camera. Am schimbat imediat canalul, dar am retinut ideea si am cautat pe net vorbaria lui "Crinache". Am selectat 3 surse din cele recomandate de "goagal":
1. http://wwwzoepetre.blogspot.ro/
2. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13575317-victor-ponta-prezinta-programul-guvernare-usl-romania-puternica-principalele-axe-dezvoltare-agricultura-energia-reindustrializarea-infrastructura.htm
3. http://www.pnl.ro/stiri/crin-antonescu-romania-puternica-nu-este-doar-un-program-de-guvernare-ci-unu-program-pentru-o-na-iune
De pe ultima sursa citez:
"Pentru asta nu e suficient doar să nu furăm, pentru asta nu e suficient să nu mințim, știți bine că nu e ușor, nici măcar atât, pentru asta nu este suficient să fim harnici, pentru asta mai trebuie ceva și deși nu îmi plac cuvintele mari, atunci când le spun eu, nu găsesc alt cuvânt decât acela de sacrificiu."
Si noi ce ar trebui sa intelegem de aici? Ca politicienii incearca sa se lase de mintit si de furat? Tot Crin Antonescu spune ca nu este usor acest lucru (Cred si eu. Hi! Hi!), iar propriul public USL-ist stie foarte bine acest lucru. Solutia pentru ca politicienii sa se lase de furat si de mintit este data tot de Crin Antonescu: este nevoie de sacrificiu :))
Fac un exercitiu de imaginatie, lasandu-ma purtat de demagogia ieftina a lui Crin Antonescu. Imi imaginez toate persoanele care au acces la banii publici inercand sa se "jertfeasca" pentru binele public. Imi imaginez toti ordonatorii de credit, toti organizatorii de licitatii trucate sau de licitatii cu dedicatie, toti acestia stand in fata dilemei: sa furam pentru ca legea ne permite sau ne invita prin pedepsele ei ridicole, sau sa ne jertfim ca sa-i mearga bine poporului?
Desigur, dilema poate fi formulata si altfel: la ce sacrifiu se refera Crin Antonescu? Sa sacrificam dreptul de a fura banii publici pentru binele tarii sau sa furam pentru ca, chiar daca primim, prin absurd si total nejustificat, 2-3 ani de puscarie, sacrificiul este foarte mic comparativ cu viata de lux care va urma dupa incetarea sacrificiului (detentiei).
Este oare posibil sa nu-si schimbe părul, ci doar naravul, clasa politica corupta si abjecta din Romania? Evident ca nu. Cateva argumente ar fi urmatoarele:
1. Tot Crin Antonescu, in acelasi discurs, caracterizeaza politicienii ca fiind "cel mai adesea mediocri, cel mai adesea ratând întâlnirile cu momente importante" :))
2. Lupta impotriva coruptiei a fost pierduta intotdeauna de politicieni, care au imbratisat idealurile coruptiei cu multa usurinta, lasand balta cu aceeasi usurinta interesul public sau national.
3. Numai ce a inceput campania electorala, ca patru demnitari USL, dintre care trei ministri (!!!) sunt vizati de ANI pentru incompatibilitate si abuz in serviciu. Conform sursei http://www.dcnews.ro/2012/11/zvonuri-de-razboi-ani-ar-putea-declara-incompatibili-patru-ministri-ai-cabinetului-ponta/:
"Cei patru demnitari vizați sunt Liviu Pop, ministru pentru Dialogul Social, Eduard Helvig, ministrul Dezvoltării, Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor și Dan Mihalache, secretar general al Guvernului. Mihalache nu participă la alegerile parlamentare. Cu excepția lui Pop, care candidează din partea PSD, celilalți sunt membri PNL, partidul lui Crin Antonescu."
Din motivele de mai sus (dar lista ramane deschisa), aceasta clasa politica ar trebui inlaturata din viata politica la alegeri prin vot popular, dupa care ar trebui trimisa in judecata si condamnata pentru distrugerea Romaniei si a romanilor. Un model de rechizitoriu ar putea fi cel de la procesul lui Ceausescu din decembrie 1989 (sursa: http://ro.wikisource.org/wiki/Stenograma_procesului_Ceau%C5%9Fescu):
"Domnule președinte și onorată instanță, vă cer condamnarea acestora la moarte pentru săvârșirea următoarelor fapte penale:
1. infracțiunea de genocid, prevăzută de articolul 357, aliniatul 1, Cod Penal, litera c;
2. subminarea puterii de stat prevăzută de articolul 162, Cod Penal, pentru organizarea de acțiuni armate de natură să slăbeasca puterea de stat;
3. infracțiunea de acte de diversiune prevăzute de articolul 163, Cod Penal, pentru distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare, în intregime sau în parte, prin explozii sau orice alt mod al instalațiilor industriale sau a altor bunuri de natură. să aducă în orice mod atingere securității statului, și
4. pentru infracțiunea de subminare a economiei naționale, prevăzută de articolul 165, Cod Penal, prin faptul că au folosit o organizație din cele prevăzute de articolul 145, Cod Penal, ori de a împiedica activitatea normală a acestora de natură să submineze economia naționala a poporului român."
Desigur, pedeapsa cu moartea nu mai este de actualitate. Desigur, articolele de lege se refera la Codul Penal din 1989. Desigur, chiar a facut Ceasca aberatiile de care a fost acuzat si mitraliat?
Sa vedem in schimb cum stau postdecembristii in fata unor astfel de acuzatii.
Pentru genocid se pot verifica rezultatele ultimului recensamant. Populatia Romaniei a scazut cu 3-4 milioane fata de momentul decembrie 1989!!! Ca oamenii nu au fost mitraliati, ci goniti din propria tara de eterna viata mizera din Romania, nu are relevanta.
Subminarea puterii de stat nu se mai realizeaza prin organizarea de actiuni armate. In schimb se ignora constant infiltrarea masiva, in structurile de putere si in media, a monarhistilor si legionarilor, cu scopul evident de a se da o lovitura de stat si de a se reinstaura monarhia.
Actele de diversiune care au distrus, degradat sau adus in stare de neintrebuintare instalatii industriale se suprapun peste subminarea economiei nationale: marea privatizare, falimentarea deliberata a firmelor create de vechiul regim, distrugerea economiei romanesti si a locurilor de munca, existenta unui salariu minim pe economie sub costul vietii. Dintre cele mai absurde si mai ticaloase forme de subminare a economiei nationale se pot selecta foarte repede: distrugerea agriculturii, in primul rand prin distrugerea sistemului de irigatii; privatizarea petrolului, privatizarea Romtelecom, constructia de autostrazi, disparitia flotei, achizitiile publice la preturi supraevaluate, retrocedarile frauduloase si asa mai departe.
In concluzie, o clipa de sinceritate nu anuleaza 23 de ani de ticalosie politica in forma continuata. Un sincer "Hai sictir!" politicienilor romani si demagogiei electorale.
sâmbătă, 10 noiembrie 2012
O clipa de sinceritate
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Dan Mihalache s-a aparat ferm in fata acuzatiei de incompatibilitate, punand efectiv punctul pe "j".
RăspundețiȘtergereConform sursei
http://www.ziare.com/sorin-dan-mihalache/stiri-sorin-dan-mihalache/dan-mihalache-seful-ani-o-jigodie-frustrata-o-sa-l-dau-in-judecata-1200679,
"Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate, l-a numit pe Horia Georgescu, seful acestei institutii, "o jigodie frustrata", afirmand ca il va da in judecata."
Intotdeauna am fost "impresionat" de liderii sindicali care ajung sa detina functii in stat. Dupa Miron Mitrea si Victor Ciorbea, a venit randul lui Liviu Pop sa lase balta sindicalistii si sa "se dea" cu statul.
RăspundețiȘtergereDe unde se vede ca statul are mereu oamenii lui in terenul angajatilor. Cam asa se explica de ce sindicatele nu au o problema cu micimea salariului minim pe economie si cu inexistenta in legislatie a salariilor 13 si 14.