sâmbătă, 20 iunie 2015

"Salvatori de vieti" corupti arestati in masa in judetul Bihor

Ca majoritatea medicilor din Romania sunt niste spagari ordinari si prost pregatiti profesional o stie toata lumea. Ca medicii au venituri oficiale mici din salarii o stie toata lumea. Dar, in comparatie cu veniturile din spagi, salariile oficiale mizere de la stat nici macar nu ar trebui sa mai existe. Ca juramantul lui nea' Caisa ala din antichitate este o ipocrizie inutila, iar o stie toata lumea. Dar varfurile statului mafiot totalitar nu pot spune pe fata, de-a dreptul, toate aceste lucruri, pentru ca asa este politic incorect.

Politica inseamna doar mintirea si manipularea maselor pentru a se putea fura cu acordul majoritatii infractorilor si a tembelilor creduli (vointa poporului in Romania = vointa infractorilor mincinosi si manipulatori impreuna cu vointa tembelilor creduli) banii proveniti din taxe si impozite. Traim intr-un stat mafiot totalitar. Unii inteleg, altii doar simt fenomenul, care pare inevitabil, atotputernic si de necombatut.

Un nou caz de coruptie in masa a unor "salvatori de vieti" confirma faptul ca traim intr-o cloaca infractionala si ca numai cine se integreaza in sistemul corupt si infractional romanesc poate supravietui si trai bine in Romania. Sursele sunt foarte elocvente in legatura cu acest caz.

1. Sursa http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/retineri-in-masa-la-casa-de-pensii-bihor--medicii-si-asistentii-luau-spaga-si-50-de-lei-de-la-pensionari-382470 ne asigura ca in Romania numai infractorii cu aspect de "omenie" pot prospera:

"Arestări în masă [IN MASĂ!!! IN MASĂ!!! IN MASĂ!!! CORUPTIA E REGULA, NU EXCEPTIA!!!] la Casa de Pensii Bihor. Medicii și asistenții luau ȘPAGĂ și 50 de lei de la pensionari"!!!

"Zece medici şi asistenţi medicali ai Casei de Pensii Bihor au fost reţinuţi pentru luare de mită după percheziţiile făcute la instituţie şi la locuinţele lor, de unde au fost ridicate importante sume de bani, procurorii spunând că ei au destabilizat mecanismul de acordare a pensiilor de invaliditate, relatează Mediafax.";

"Este vorba de Emilia Mariana Cun, Gianiana Mihaela Țigan, Anca Dominica Grigorescu, Johannes Ladislaus Pelle, Ana Guț, Violeta Dorina Coșa, Ovidiu Pleșa, Monica Teodora Ignat, Vasile Sălăjan și Ioana Precup.";

"Sursa citată precizează că în acest caz au avut loc 36 de percheziții, atât la domiciliile, cât și la locurile de muncă ale persoanelor suspectate.

Astfel, în mașina medicului Vasile Sălăjan au fost descoperite și apoi ridicate sume de bani, mai exact 6.000 de lei, 3.500 de euro și 18.500 de forinţi. În cabinetul acestuia au mai fost descoperiți 2.700 de lei și 50 de euro, iar acasă, alți 5.000 de euro.

De asemenea, la cabinetul Ancăi Domnica Grigorescu au fost găsite şi ridicate suma de 2.100 de lei și două plicuri cu 400, respectiv 150 de lei.

"Cu ocazia percheziției la o clinică medicală din Oradea, s-a stabilit că aceasta (Anca Domnica Grigorescu - n.r.) a creditat societatea în cauză, la care soțul dânsei deține calitatea de asociat, cu suma de aproximativ 400.000 de lei", arată procurorii.

În urma perchezițiilor la Ovidiu Pleșa, procurorii au găsit în mașina sa 5.000 de lei și 3.300 de euro. În cabinet mai erau 4.865 de lei și 50 de euro, iar acasă, 5.500 de lei.

La cabinetul Emiliei Mariana Cun au fost găsiți 4.250 de lei și 200 de euro, iar la domiciliu, 130.365 de euro, 207.200 de lei, 3.186 de dolari americani, 10.640 de franci elveţieni și 44.500 de forinţi. Şi Cun creditase o firmă la care este asociat și administrator, cu suma de 219.000 de lei, se arată în comunicat.

La cabinetul medicului Ana Guț au fost găsiți 6.238 de lei, 700 de euro și 300 de dolari ameriani. Acasă la medic, anchetatorii au mai găsit 700 de euro și 19.336 de lei, iar în mașină erau 205.710 de lei și 19.385 de euro. De asemenea, acasă la mama medicului au fost găsiți 772.200 de lei, 120.000 de dolari americani și 4.820 de euro.

În cazul Ioanei Precup, procurorii au ridicat 130 de lei de la cabinet, iar de acasă au mai ridicat 70.200 de lei, 6.100 de euro și 1.000 de dolari americani, iar la Monica Teodora Ignat au fost găsiţi 1.170 de euro, 3.080 de lei și 2.000 de forinţi la cabinet, dar și 6.000 de lei acasă.

La biroul lui Ladislaus Johannis Pelle a fost descoperită suma de 1.950 de lei, iar acasă la Violeta Dorina Coșa au fost găsiți 2.000 de lei și 800 de euro."
;

"Anchetatorii susțin că activitatea infracțională a acestora "a generat destabilizarea întregului mecanism de acordare a pensiilor de invaliditate, fapt care a determinat ca județul Bihor să fie printre județele cu cei mai mulți beneficiari de pensii de invaliditate (circa 32.000)".".

Probabil ca toti vor fi propusi lui Iohannis pentru decorare cu "Meritul spagarului clasa I cu spade".

2. Sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/Averi+uriase+Angajatii+Comisiei+de+Expertiza+Medicala+Bihor+au+z ne informeaza ca:

"Averi uriaşe. Angajaţii Comisiei de Expertiză Medicală Bihor au zeci de case, terenuri, maşini şi acţiuni, în valoare totală de 4 milioane de euro

1.402.081 de lei, 190.880 de euro, 125.386 de dolari, 10.640 de franci elveţieni şi 89.000 de forinţi. Acestea sunt sumele pe care poliţiştii le-au descoperit la cele 36 de percheziţii desfăşurate miercuri în cazul medicilor şi asistentelor de la Comisia de Expertiză Medicală din Bihor. În conturile acestora au mai fost găsiţi 1.143.733 lei, 38.940 euro şi 40.100 dolari. Anchetatorii au stabilit că există o diferenţă uriaşă între veniturile suspecţilor şi valoarea bunurilor pe care le deţin aceştia."
;

"Verificările făcute de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor au stabilit că în perioada 2012-2014, niciunul dintre cei vizaţi de anchetă nu a câştigat mai mult de 150 de mii de lei. În schimb, anchetatorii au aflat că aceştia deţin fie pe numele lor, fie prin interpuşi 43 case şi apartamente, 25 de terenuri, 16 autoturisme şi acţiuni la diferite companii listate pe bursă, în valoare totală de peste 4 milioane euro.";

"În acelaşi timp cu percheziţiile, poliţiştii SICE Bihor au audiat 50 de persoane bănuite că, în perioada 2012 - 2015, ar fi dat suspecţilor între 100 de lei şi 200 de euro mită.";

"10 angajaţi ai comisiei pentru stabilirea pensiilor de boală au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În această dimineaţă au fost duşi la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţiile de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani şi fals intelectual.".

Evident, stirea se termina cu:

"Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!".

Sigur ca ne-am topit de placere citind articolul...

3.  Sursa http://www.bihon.ro/36-de-perchezitii-pentru-dare-si-luare-de-mita/1545486 confirma ca:

"[...] 10 halate albe de la Expertiză au făcut 1 milion de euro din corupţie.

Joi, în timp ce toţi cei zece angajaţi ai Comisiei de Expertiză Medicală de la Casa de Pensii erau duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă, s-a făcut un prim bilanţ al faptelor de corupţie comise de aceştia."
;

"Mita luată de doctori şi asistenţi se numără cu multe zerouri. Sumele exorbitante găsite ba în poşetă de medic, asistentă, dar şi proprietăţile unor cadre medicale: 120.000 lei, 200.000 lei, miliarde [in lei vechi] în acţiuni, depozite, dar şi câte 20 de apartamente pe o persoană, patru case etc. Procurorii Tribunalului Bihor au şi transmis capetele de acuzare pentru luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani, fals intelectual.".

"Se vorbeşte că ar fi implicată Casa de Pensii, funcţionari publici şi firme interesate şi vor fi audiate peste 50 de persoane.";

"Faptele de corupţie se petreceau chiar sub nasul DGA Oradea, care e situată foarte aproape de serviciul de expertiza muncii. Una peste alta, cadrele medicale căutate de corupţie sunt de multă vreme în atenţia poliţiştilor, dar de o lună de zile, s-a lucrat intens „ca la carte”, iar dovezile, cu înregistrări etc, sunt, se pare, foarte clare şi vizibile (s-ar fi conceput astfel, pe bază de dare/luare de mită, circa 700 de dosare numai într-o jumătate – o lună de zile!)

În caz e cercetat se pare şi primarul din Avram Iancu
[frumos nume!], pentru traficul de influenţă pe care îl făcea pentru întocmirea de dosare de pensionare pe caz de boală ţiganilor din ograda lui.".

Daca astfel de persoane cu studii si pregatire se preteaza la asa ceva, atunci ce pretentie sa ai de la oamenii asa zis simpli, de la etnia "discriminata" si de la oricine in general. Ma rog, cine nu da spaga in Romania oricum nu mai are si nici nu poate avea vreo pretentie de la cineva anume.

4. Sursa http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/descinderi-la-casa-de-pensii-oradea-medici-si-asistente-suspectati-ca-au-luat-mita-de-la-sute-de-persoane-cu-handicap.html competeaza "tabloul clinic" infractional:

"Descinderi la Casa de Pensii Oradea. Medici si asistente, suspectati ca au luat mita de la sute de persoane cu handicap";

"Politistii din trupele speciale au batut miercuri [17.Iunie.2015] la usile mai multor cabinete de expertiza medicala aflate in sediul Casei de Pensii din Oradea.".

5. Sursa http://www.voceatransilvaniei.ro/perchezitii-la-casa-judeteana-de-pensii-bihor-mascatii-au-descins-la-comisia-medicala/ adauga:

"DESCINDERI la Casa de Pensii Bihor. Şpaga era deja o „cutumă” în instituţie, sumele sunt URIAŞE";

"Potrivit unui comunicat al Parchetului, prin ordonanţa din 07.05.2015 [corect: 17.06.2015] s-a dispus extinderea urmăririi penale IN REM cu privire la infracţiunea de complicitate la luare de mită.";

"Procurorii spun că medicii experţi ai asigurărilor sociale din cadrul Serviciului de expertiză medicală a capacităţii de muncă al Casei de Pensii Bihor, ajutati de asistentii medicali din cadrul aceleiasi institutii, în anumite situaţii îşi îndeplinesc în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin aceea că acordă pensie de invaliditate (de boală) persoanelor cărora nu li s-ar cuveni acest drept în raport cu starea de sănătate bună care nu determină pierderea în tot sau în parte a capacităţii de muncă. Pentru acest,,favor” medicii experţi ai asigurărilor sociale primesc de la solicitanţi cu prilejul fiecărei evaluări (fie la evaluarea iniţială a capacităţii de muncă în vederea acordării pensiei de invaliditate, fie reziuirea periodică) o sumă de bani echivalentă cu pensia pe care solicitantul ar urma să o primească pe o lună.

De exemplu, portivit informaţiilor obţinute de Vocea Transilvaniei, la mama unui medic care făcea parte din comisie s-au găsit 300.000 de lei și 120.000 de dolari. La o altă membră a Comisiei, anchetatorii au descoperit că deținea 15 case.

Asistentele de la Casa de Pensii beneficiau de un comision de 20% din suma încasată ca șpagă de la pacienți, iar suma minimă încasată din șpagă era de 300.000 de euro pe an.

De asemenea, procurorii mai transmit că aceşti medici experţi ai asigurărilor sociale din cadrul Serviciului de expertiză medicală a capacităţii de muncă al Casei de Pensii Bihor condiţionează emiterea deciziei asupra capacităţii de muncă (prin care acordă pensia de invaliditate) şi în cazul solicitanţilor în cazul cărora starea de sănătate ar impune acordarea acestui drept, de primirea unei sume de bani echivalentă cu pensia pe o lună.

Astfel, potrivit procurorilor, în rândul solicitanţilor de pensii de invaliditate s-a creat ,,o cutumă” potrivit căreia cu prilejul evaluării iniţiale a capacităţii de muncă sau cu prilejul fiecărei revizuiri periodice trebuie să îi dea medicului expert al asigurărilor sociale o sumă de bani echivalentă cu pensia pe o lună în caz contrar nu li se va emite decizia de acordare a pensiei de invaliditate (de boală)."
.

Astia sunt "salvatorii de vieti" din Romania! Ce sa-i mai reprosam lui Ponta pentru ca s-a operat la genunchi in Turcia? In afara faptului ca nu desfiinteaza sistemul "medical" romanesc si ca nu reduce taxele in continuare ca sa nu mai aiba mafia politico-economica ce fura, nu-i reprosam mai nimic.

Dupa cum se vede, avem motive garla sa fim mandri ca suntem romani. Cei mai tari corupti sunt ai nostri. Ei duc faima Romaniei peste hotare.

Aceasta este "Romania lucrului bine facut". Infractorii si-au luat (inca o data) tara inapoi.

Romania este din ce in ce mai "frumoasa" (adica pe zi ce trece este tot mai odioasa si mai sinistra). Noroc ca s-a abolit pedeapsa cu moartea, sa aiba vreun stres infractorii, ci numai victimele infractorilor.

Ce risca "salvatorii de vieti" corupti? Mai nimic. Mijloacele de informare in masa ne... dezinformeaza (a cata oara?) prin omisiune. Probabil ca le e si lor rusine sa vorbeasca de pedepsele simbolice care le-ar putea primi acesti mareti infractori. Chiar daca, de ochii lumii, s-ar da nenumarati ani "grei" de puscarie in instanta, se poate iesi dupa un an sau un an si un pic, dupa modelele (adevarate modele!) George Copos zis "Eruditul" si Jean Padureanu.

Altfel spus, mesajele statului mafiot totalitar catre popor sunt clare: "Sus Mafia, jos patria!" si "Furati, furati si iar furati!" (invatatura marxist-leninist-ceausista pura, tradusa si adaptata la "necesitatile" si "valorile" economiei de piata de liderii de ieri si de azi ai Revolutiei Infractorilor din decembrie 1989).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu