Motto:
"Mai-marii tăi sunt răzvrătiţi şi părtaşi cu hoţii, toţi iubesc mita şi aleargă după plată"
([Isaia 1.23]; sursa: http://biblia.resursecrestine.ro/Isaia#verset-23).
1. Sintetic, cam despre asta este vorba in ultimul mare scandal financiar numit generic "The Panama Papers".
Traim intr-o lume infractionala. Sistemele politico-economico-sociale actuale sunt nesustenabile, descurajeaza munca onesta si incurajeaza prosperitatea infractionala: furtul masiv de bani publici, evaziunea fiscala, spalarea de bani, ingineriile financiare frauduloase.
Taxele si impozitele au valori aberante si total nejustificate, descurajand munca onesta si servind doar la finantarea mafiilor politico-economice mondiale.
Nu exista mare diferenta finala intre dictaturi, monarhii, democratii si alte sisteme politice existente. La adapostul unor legi inechitabile, mai-marii de orice fel (politicieni, antreprenori, sportivi si altii) isi proiecteaza prosperitatea pe incalcarea masiva a legii, devenind experti, in mod direct sau prin interpusi, in ceea ce le cere sistenul: furt masiv de bani publici, evaziune fiscala, spalare de bani, inginerii financiare frauduloase.
Astfel incat nu trebuie sa pierdem prea mult timpul comentand situatii punctuale, cu nume si prenume. Asta ar trebui sa fie sarcina institutiilor abilitate.
Numai ca impozitele datorate oricarui stat de pe glob sunt atat de mari si de aberante, gandite special ca sa alimenteze coruptia, incat astfel de cazuri de tip "Panama Papers" sunt o mana cereasca pentru cei abilitati sa le cerceteze, care de-abia asteapta sa saboteze legea in interes personal si sa-i scoata cat mai nevinovati cu putinta pe cei implicati, contra unui "comision" care reprezinta un procent din taxele datorate statului in cauza.
Asa ca nu ma astept la situatii prea spectaculoase, la prea multe condamnari si confiscari, ci mai degraba la dezmintiri si la acuzati care devin acuzatori (probabil dupa modelul, sa zicem, al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej).
Concret, cazul general este descris pe sursa http://www.obiectivdesuceava.ro/romania/panama-papers-cum-isi-ascund-banii-politicieni-sportivi-si-vedete-in-paradisuri-fiscale/ (prima sursa pe care mi-a oferit-o Google, inaintea televiziunilor de stiri!):
"“Panama Papers”: Cum isi ascund banii politicieni, sportivi şi vedete in paradisuri fiscale
Șefi de stat și alți politicieni de rang înalt, miliardari, celebrități, sportivi, dar și rețele criminale se numără printre beneficiarii reali a peste 214.000 de societăți offshore înregistrate în 21 de paradisuri fiscale, relevă o anchetă jurnalistică efectuată în comun de 107 instituții media care au reușit să intre în posesia unor documente din arhivele secrete ale unei societăți panameze de consultanță, documente denumite acum generic ‘Panama Papers’, relatează duminică publicațiile Le Monde și Le Soir.
Aceasta din urmă o caracterizează drept cea mai mare scurgere de informații financiare înregistrată până în prezent, în timp ce Le Monde o descrie drept cea mai spectaculoasă intruziune în lumea obscură a finanțelor offshore.
Dar ancheta coordonată de Consorțiul Internațional al jurnaliștilor de investigație (ICIJ) este semnificativă nu doar prin numărul documentelor — potrivit Le Monde ar fi circa 11,5 milioane—, ci și prin faptul că nume grele ar putea fi vizate de aceste dezvăluiri, Le Soir estimând că ‘șocul din această duminică este planetar’.".
Foarte dragut! Indiferent cum se va termina (daca se va termina vreodata!) acest circ evazionist offshore, este evident ca lumea se afla in suferinta din cauza ticalosiei sistemelor politico-economico-sociale mondiale si a liderilor sai, si nu pentru ca, de exemplu, romanul sau gabonezul sau indonezianul sau brazilianul nu vor sa munceasca.
Taxele sunt mult prea mari, si asta doar pentru a fi masiv subtilizate de mafiile politico-economice mondiale.
2. In acest context, sa bagam in seama "metafora" Ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, care, dupa ce ne-a "linistit" in privinta calitatii unor produse alimentare, a lovit din nou, afirmand ca (sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Ministru+Din+Romania+s-au+scos+35+de+miliarde+de+euro+cu+camionu):
"În ultimii cinci ani, din România s-au scos 35 de miliarde de euro cu camionul."!!!
Sigur ca omul a dat-o in "metafore" cand i s-au cerut dovezi. O dovada scrisa este tot la Digi24 (sursa, de exemplu: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/Romania+furata+Ce+se+putea+face+cu+108+miliarde+de+dolari), care s-a laudat pe cateva "hectare" de materiale media si multimedia ca in Romania s-au furat dupa 1989 (rezultat partial) "doar" 108 miliarde de euro!!! Ce zici, Ciolose, de astea? S-au carat cu... vaporul?
3. Dupa atatea miliarde care pot afecta emotional sau da ameteli si dureri de cap cititorilor, sa nu ne mahnim prea tare afland ca romanii si bulgarii sunt cel mai prost platiti in Uniunea Europeana! Sa gandim pozitiv: de aceea stam atat de bine la coruptie (adica suntem campioni)!
3.a. Conform sursei http://www.evz.ro/forta-de-munca-din-romania-de-cinci-ori-mai-ieftina-ca-in-ue.html,
"Forţa de muncă din România, de cinci ori mai ieftină ca în UE".
De fapt este de cinci ori mai ieftina decat media UE, pentru ca raportat la Danemarca, munca in Romania este chiar de 10 ori mai prost platita! Eu zic sa trimita Ciolos specialisti in Danemarca, sa vedem cum naiba fac astia de castiga atat de mult... Niste filmulete pe YouTube din care sa rezulte productivitatea daneza a muncii care permite o astfel de salarizare ar fi binevenite. Poate ne ajuta si SIE, chiar cred ca merita efortul...
Cel mai frumos ar fi sa vedem filmul cu soferul roman conducand camionul de 20 de tone timp de 8 ore pe zi, dupa care sa vedem soferul danez plamband aceeasi cantitate de marfa timp de... 80 de ore pe zi!!! Sau poate ca soferul roman merge cu 80 de kilometri pe ora, iar soferul danez merge cu... 800 de kilometri pe ora!!! Da' ce motor are camionul danezului, bre? :))
3.b. Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Costul+orar+cu+mana+de+lucru+de+sase+ori+mai+mic+in+Romania+deca,
"Costul orar cu mâna de lucru, de șase ori mai mic în România decât în zona Euro
Costul orar cu mâna de lucru în întreaga economie (excluzând agricultura și administrația publică) în anul 2015 a fost de 5 euro pe oră, față de 25 de euro în Uniunea Europeană și de 29,5 euro în zona euro.".
3.c. Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Cele+mai+mici+si+cele+mai+mari+salarii+din+Europa,
"România şi Bulgaria continuă să aibă cele mai reduse costuri cu forţa de muncă din Uniunea Europeană, arată datele Eurostat.";
"Cei mai ieftini angajaţi din Europa sunt în Bulgaria, unde costul forţei de muncă este de puţin peste 4 euro pe oră. Urmează România cu 5 euro pe ora de muncă şi Lituania cu 6,8 euro.
De cealaltă parte, cele mai mari venituri le au angajaţii din Danemarca: 41,3 euro pe oră şi cei din Belgia - aproape 40 de euro. Suedia este pe locul trei cu 37,4 euro.".
Pai, parca nu e chiar asa de ciudat: daca nu vin investitorii in Romania sa faca locuri de munca bine platite, atunci e normal sa-si caute romanii de lucru in Europa, pe acolo pe unde munca chiar se plateste!
3.d. Conform sursei http://www.b1.ro/stiri/economic/eurostat-in-romania-si-bulgaria-ora-de-munca-se-plateste-cel-mai-prost-din-europa-145491.html,
"Eurostat: În România și Bulgaria ora de muncă se plăteşte cel mai prost din Europa".
In consecinta, pentru a "combate" fenomenul salariului mizerabil, "dragalasul" nostru premier "tehnocrat" (Ciolos Dacian) se gandea sa mareasca... taxele pe proprietati imobiliare. Iar in aceste zile, la recomandarea FMI, guvernul se gandeste sa taie majorarile salariale ale lui Ponta si sa inghete salariul minim pe economie!
Pai, eu zic sa guverneze direct FMI-ul in Romania, ca sa eliminam intermediarii si sa iesim mai ieftin. Iar daca Romania nu va progresa economic si va intra in cine stie ce criza economico-financiara, atunci sefii de la FMI sa-si asume erorile si dezastrul, de preferinta cedandu-si averile (inclusiv cele din offshoruri) direct romanilor si tragandu-si un glont in cap, ca sa lase loc ireversibil altora mai buni. Valabil pentru orice lider politic de rahat care dupa o perioada ajunge sa-si spuna "Am gresit, am fost un dobitoc!".
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu