miercuri, 12 aprilie 2017

Din nou gunoaie pe bulevardul Libertatii

Am trecut pe bulevardul Libertatii in drum spre parcul Carol si din nou am fost surprins de mizeria de aici. un cos de gunoi statea direct pe pamant si in jurul lui erau o gramada de gunoaie.
Privind intr-un cadrul mai larg, pe partea cealalta a drumului sunt blocuri.
Iar in dreapta trotuarului este camp. Mi se pare improbabil sa vina cineva de la blocuri cu gunoiul si sa-l arunce aici in loc sa-l arunce la ghena blocului. Cu atat mai improbabil este sa vina vreo fantoma de pe camp ca sa arunce gunoiul aici. Si mai improbabil este sa vina cineva de departe (din alt cartier, din alt oras, din alta tara, de pe alt continent sau de pe alta planeta) cu gunoiul ca sa-l arunce tocmai aici. Si atunci, de unde provine acest gunoi?
Mergand mai departe, istoria se repeta. Alt cos de gunoi, alta mizerie in jurul lui.
In stanga sunt blocurile peste drum.
In dreapta este camp si ar fi alte blocuri mai in spate.
Din punctul meu de vedere, prezenta acestor gunoaie in aceste locuri este inexplicabila intr-un mod firesc.
Cine stie, poate ca exista o mafie a Bucurestiului murdar, oribil si sinistru, care se ocupa cu aruncatul gunoaielor peste tot; cu prezenta javrelor pe strazi; cu distrugerea continua a mobilierului stradal, a parcurilor, a statiilor RATB; cu mazgalitul peretilor, cladirilor, gardurilor, mijloacelor de transport in comun si asa mai departe. Daca exista asa ceva, atunci e clar ca sunt mana in mana cu autoritatile. Pentru ca orice distrugere si mizerie poate avea legatura cu suplimentarea fondurilor pentru reparatii sau investitii. Pana acum nu am auzit sa existe vreo campanie pentru prinderea celor care distrug sistematic orasul si isi bat joc de Bucuresti. Ce institutie ar trebui sa vada aceste gunoaie si sa le ridice? Ce autoritate ar trebui sa sanctioneze aceste batai de joc?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu