luni, 17 aprilie 2017

Monotonie

Ce s-a mai intamplat in tara in aceste zile? Nimic deosebit. Nici macar obiceiurile pastelui comercial nu au impresionat.

De pilda, salvarea a fost chemata cu 10% mai des fata de anul trecut in aceeasi perioada a halitului intensiv sau a halitului in disperare, in numele pseudo credintei (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/linia-112-inrosita-in-noaptea-de-inviere-sute-de-ambulante-si-de-pompieri-au-fost-chemati-la-urgente.html).

S-au format traditionalele cozi de masini pe Valea Prahovei, semn ca pentru multi cetateni blocajul in trafic este un adevarat sens al sarbatorii.

Se mentioneaza orice ciudatenie cu titlul de traditie de paste. Asa am descoperit cuvinte stranii precum "pcez" sau "hapuc".

In spiritul pseudo sarbatorii, un nene si-a omorat copilul de un an pentru ca plangea prea mult (sursa:
http://stirileprotv.ro/stiri/socant/un-barbat-din-dambovita-si-a-ucis-copilul-in-varsta-de-1-an-pentru-ca-plangea-tragedia-s-a-petrecut-in-fata-fratilor-sai.html).

Papa Francisc a descoperit ca este scandalosa diferenta dintre bogati si saraci (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/international/urbi-et-orbi-mesajul-de-paste-al-papei-francisc-este-scandaloasa-diferenta-dintre-bogati-si-saraci.html). Pentru o corecta informare, scandaloasa era diferenta dintre bogati si saraci acum 100 sau 1.000 de ani. Intre timp diferenta a devenit mega sau giga scandaloasa. Cu atat mai mult cu cat in tari foarte dezvoltate exista muritori de foame. Decat sa vina cu astfel de constatari, Francisc ar fi trebuit sa vina cu solutii. De pilda, sa vanda Vaticanul 0,001% din proprietati si acareturi ca sa creeze locuri de munca pentru macar 1.000 de persoane. Dar cu  practica si cu dorinta de a face bine e mult mai greu decat cu constatarile inutile.

Mediafax s-a specializat in stiri despre starea vremii, accidente si incendii. Adica s-a specializat in stiri despre mai nimic.

Conform surselor, vremea e cand calda, cand rece. Sau invers.

Accidentele cu victime au loc in continuare cu o frecventa ridicata, fapt care arata ca o gramada de inconstienti primesc carnet de conducere si pun in pericol vietile tuturor participantilor la trafic (ale lor oricum nu contau).

Amanunte sordide si stupide, de exemplu, pe sursele:
http://www.mediafax.ro/social/patru-tineri-din-bistrita-nasaud-au-murit-pe-dn-17-d-dupa-ce-masina-lor-a-intrat-intr-un-stalp-16235369;
http://www.mediafax.ro/social/foto-cinci-persoane-au-fost-ranite-in-urma-unui-accident-in-judetul-teleorman-16235256;
http://www.mediafax.ro/social/foto-o-persoana-a-murit-si-alte-patru-au-fost-ranite-in-urma-unui-accident-in-sibiu-16235037;
http://www.mediafax.ro/social/un-barbat-a-murit-si-alte-zece-persoane-au-fost-ranite-in-urma-unui-accident-rutier-la-visina-16234997.

Un incendiu demn de mentionat de surse a avut loc la o maternitate din Urziceni (sursa: http://www.mediafax.ro/social/incendiu-la-maternitatea-spitalului-din-urziceni-pompierii-au-evacuat-9-copii-si-7-mame-16235245).

In concluzie, apatie si amorteala totala in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu