miercuri, 5 aprilie 2017

Viata de roman: munca si salarizare, munca si exploatare, sclavie pe fata

Desi se vorbeste despre state sociale (inclusiv Romania, conform Constitutiei Romaniei) si despre o Europa sociala, realitatea arata o Europa mai degraba atroce si nazista.

Calai si tortionari exploateaza fara mila mase de cetateni, incalcand grosolan si global orice norme juridice, in deplina cooperare cu autoritati si institutii corupte, care refuza in mod evident sa vada infractionalitatea de pe piata muncii sau de orice alt fel si sa aplice legile in vigoare.

Dincolo de gogosile legislative, Romania este campioana la ticalosiile de pe piata muncii.

Pe langa incalcarea standard a legislatiei muncii, exista persoane fortate sa munceasca in conditii mizerabile si persoane tinute in sclavie prin violenta mergand pana la asasinat.

1. Romanii sunt subplatiti. O stim demult si am afirmat demult acest lucru. Mai nou, acest lucru a fost desccoperit si afirmat de Valentin Lazea, economist sef al Bancii Nationale a Romaniei, citat, de exemplu, de sursele:
https://www.agerpres.ro/economie/2017/03/15/lazea-bnr-in-romania-forta-de-munca-este-subplatita-iar-capitalul-supraplatit-15-30-04;
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-21663699-lazea-bnr-forta-munca-din-romania-este-subplatita-iar-capitalul-este-supraplatit.htm;
http://www.ziare.com/economie/buget/valentin-lazea-in-romania-forta-de-munca-este-subplatita-iar-capitalul-supraplatit-1457646.

Dar asta nu impiedica mafia si propaganda ticalosiei pe piata muncii sa afirme, de exemplu, ca nu poate creste salariul minim pentru ca o astfel de crestere nu se reflecta in productivitatea muncii.

In acest mod se ajunge la aberatii de genul urmator: un lucrator este platit lunar cu pretul unei perechi de pantofi de calitate, desi prin munca sa produce (de exemplu) sute de astfel de obiecte lunar. Si ne-am astepta ca salariul sa se inzeceasca daca ar produce mii de astfel de obiecte? Bineinteles ca nu. Lacomia patronala creste odata cu productivitatea, iar salariile trebuie sa fie vesnic mizerabile in sectorul privat.

2. Romania este campioana a incalcarii drepturilor fundamentale ale lucratorilor!

Nu o afirm eu, ci Blocul National Sindical intr-un comunicat citat, de exemplu, de sursele:
https://www.agerpres.ro/economie/2017/04/03/bns-romania-primul-loc-in-europa-in-ceea-ce-priveste-incalcarea-drepturilor-fundamentale-ale-lucratorilor-16-51-43;
http://www.infoinstitutii.ro/articole/legislatia-muncii-4/incalcarea-drepturilor-fundamentale-ale-lucratorilor-romania-ocupa-primul-loc-din-europa-2558.html.

Potrivit comunicatului BNS, inteleg ca drepturile fundamentale ale lucratorilor se incalca mai ales prin lege (prin prevederile legii)!!!

Cateva citate relevante ale comunicatului BNS:
a) "legislația dialogului social din România este construită în profund dispreț pentru drepturile fundamentale ale lucrătorilor"!
b) "În general drepturile lucrătorilor sunt încălcate în țările sărace sau cu un model de democrație deficitar."!

Sigur ca stiam in ce lume traim, dar ma bucur ca a aflat si BNS.

3. Conditii concrete de munca in Romania.

Potrivit unui forum de pe avocatnet.ro, adica pe sursa https://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_577254/Incalcarea-legislatiei-privind-protectia-si-sanatatea-in-munca.html, o fosta somera de lunga durata descrie conditiile concrete de munca intr-o firma din Romania anului 2017:

"1. Aerul danueaza organismului, este de cele mai multe ori irespirabil.
2. Pentru un program de 12 cu 24, 12 cu 48, pauza de masa este de numai 15 minute. Natura activitatii (intensa, numai in picioare) nu permite decat acest interval pentru hranirea si odihna organismului.
3. Voi primi echipament de protectie in cateva saptamani sau dupa perioada de proba de 90 de zile. Pe 31.03.2017 a fost prima zi de lucru, in care am participat la instructajul de protectie a muncii. Tot ce am auzit acolo a ramas la nivel de pura teorie si este total paralel cu realitatea activitatii din fabrica. Sute de persoane accepta aceste conditii.
4. Nu exista igiena. Nu exista materiale necesare pentru asigurarea acesteia. Nu exista nici macar hartie la toaleta, cosuri de gunoi. Grupurile sanitare sunt nepotrivite pentru destinatia lor. Intr-un compartiment abia are loc o persoana sa stea in picioare si "usa" nu se poate bloca.
Am discutat cu unele colege si mi-au spus ca nu pot face nimic atata timp cat angajatorul (societate pe actiuni) are relatii peste tot.
Am acceptat acest loc de munca pentru ca nu gasesc altceva, conform pregatirii mele, si pentru ca am nevoie de un venit ca sa pot supravietui."
!!!

4. Conditii concrete de munca in sudul Italiei.

Se spune ca romanii care vor sa-si faca viata mai buna trebuie sa plece la munca in strainatate. Numai ca plecarea se face in general haotic, pe incredere, fara un contract de munca si fara sa se stie ce se va intampla in strainatate.

Si in strainatate exista parteneriate mafiote intre persoane private sau lideri de firme private si autoritati. Astfel incat se poate incalca in voie orice prevedere legala in domeniul legislatiei muncii. Iar cui nu-i convine, sa plece... Daca ii este permis.

Cel mei reprezentativ caz recent de exploatare in masa este cel din sudul Italiei, citat de numeroase surse. De exemplu de sursele:

a) http://ortodoxinfo.ro/2017/03/14/mirajul-italiei-7500-de-romance-exploatate-si-abuzate-sicilia-guvernul-trimite-o-delegatie-zona/.
Citez de pe aceasta sursa:
"Mirajul ITALIEI: 7500 de românce exploatate și abuzate în Sicilia."!!!

b) http://www.libertatea.ro/stiri/batute-si-violate-de-angajatori-pana-la-7-500-de-femei-majoritatea-romance-traiesc-conditii-de-sclavie-sudul-italiei-1770976.
Citez de pe aceasta sursa:
"Bătute și violate de angajatori | Până la 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc în condiții de sclavie în sudul Italiei"!!!

c) http://www.gds.ro/Actualitate/2017-03-12/observer-7500-de-femei,-majoritatea-romance,-traiesc-conditii-de-sclavie-la-ferme-din-sudul-italiei/.
Citez de pe aceasta sursa:
"The Observer: 7500 de femei, majoritatea românce, trăiesc în condiții de sclavie la ferme din sudul Italiei"!!!

d) https://www.realitatea.net/sclavie-in-afara-granitei-povestea-romancelor-care-acceptau-abuzuri-sexuale-ca-sa-nu-moara-de-sete_2042270.html.
Citez de pe ultima sursa citata:
"CINCI MILIOANE DE ROMANI, ABANDONATI IN AFARA GRANITELOR!".

Oare la cat s-ar ridica somajul in Romania daca toti acesti abandonati in afara granitelor ar reveni in tara si si-ar cauta activ un loc de munca, pentru a avea loc in statisticile BIM?

Alt citat:
"Acceptau abuzuri sexuale ca sa nu moara de sete!"!!!

Si se mai spune ca in Siria are loc o criza umanitara... Pai, din cate, stim, in Romania nu are loc niciun razboi civil. Probabil pentru ca nu este nevoie de asa ceva pentru a avea un haos legalizat de cel putin aceeasi amploare!

Stirea despre cele 7.500 de femei aflate in stare de sclavie in sudul Italiei a facut ceva valuri, dupa care s-a asternut obisnuita tacere.

5. Sclavie pe fata in Franta!

Gunoaiele umane profita din plin de inexistenta pedepsei cu moartea, care favorizeaza din plin infractorii.

Cazul urmator se refera la sclavia sexuala din Franta. Sursele pe care le-am parcurs au dovedit inca o data ca nu stiu sau nu vor sa faca diferenta intre prostitutie si sclavie sexuala.

Asa ca explic din nou: prostitutie inseamna sex pe bani liber consimtit de persoana care presteaza, iar sclavie sexuala inseamna sex prin constrangere in beneficiul proxenetului.

Sursele urmatoare (de exemplu) vorbesc de femei "forțate să se prostitueze":
a) http://stirileprotv.ro/stiri/international/retea-periculoasa-de-proxeneti-romani-destructurata-in-sudul-frantei-cum-erau-marcate-femeile-pentru-a-fi-recunoscute.html;
b) http://www.hotnews.ro/stiri-international-21693690-deosebit-violenta-retea-proxeneti-romani-destructurata-sudul-frantei.htm?nomobile=;
c) https://www.agerpres.ro/externe/2017/04/01/-o-retea-de-proxeneti-romani-deosebit-de-violenta-a-fost-destructurata-in-sudul-frantei-10-56-32;
d) http://observator.tv/social/10-proxenetii-romani-din-franta-au-tatuat-mai-multe-femei-ca-pe-vite-pentru-a-fi-recunoscute-si-leau-obligat-sa-se-prostitueze-204634.html.

Nu are sens si nu ar trebui sa existe enuntul "forțate să se prostitueze". Se poate spune "fortate sa intretina relatii sexuale". Pentru ca, inca o data, prostitutia inseamna sex pe bani.

Isi imagineaza cineva ca o persoana obligata se intretina relatii sexuale are vreun castig din asta?

Tot sursele citate ne lamuresc: aceste nefericite "erau bătute de proxeneți dacă nu reușeau să le aducă zilnic o sumă între 200 și 600 de euro"!

Nu are rost sa mai umilim inca o data aceste fiinte umane asimilandu-le cu prostituatele. Vorbim de sclave si de sclavie in Uniunea Europeana a lu' Peste, cea plina de drepturi incalcate ale omului.

Daca inteleg eu bine, fiecare sclava aducea lunar proxenetilor intre
200 de euro x 30 de zile = 6.000 de euro
si
600 de euro x 30 de zile = 18.000 de euro!

Fiind vorba de 20 de sclave, veniturile lunare ale proxenetilor erau cuprinse intre:
6.000 de euro x 20 de sclave = 120.000 de euro
si
18.000 de euro x 20 de sclave = 360.000 de euro!

Sursele vorbesc de opt suspecti, deci veniturile lunare per suspect se situau intre:
120.000 euro / 8 suspecti = 15.000 euro per suspect
si
360.000 euro / 8  suspecti = 45.000 euro per suspect!

De remarcat in plus ca femeile erau tatuate ca vitele, semn al sclaviei totale si pe viata, in cel mai urias dispret fata de lege si de normele de convietuire sociala.

De remarcat si faptul ca exista din abundenta psihopati care-si rezolva pe bani problemele sexuale fara sa le pese daca sexul este oferit la liber sau prin constrangere. Dar prevederile legale nu incrimineaza barbatii care fac sex cu femei aflate in stare de sclavie sexuala, desi in acest caz este vorba, dupa parerea mea, de viol.

Si, in final, ce vor pati suspectii daca vor fi gasiti vinovati? Atat timp cat vor ramane in viata, mai nimic, dupa parerea mea. Vor fi obligati sa plateasca daune victimelor? Ma indoiesc. Poate ca o perioada vor fi cazati si hraniti de stat la inchisoare, dupa care se vor bucura de rezultatele infractiunilor comise.

Oare de cat timp dura aceasta situatie? Pentru ca daca sclavia sexuala a durat numai 10 luni, fiecare suspect ar fi castigat in medie minim 150.000 de euro.

Pentru comparatie, un cetatean roman onest care munceste in Romania in conditii mizerabile pe salariul minim lunar net actual de 234,31 euro (sursa: http://www.calculatorsalariu.ro/?action=calcs2&suma=1450) ar castiga 150.000 de euro dupa vreo 640 de luni, adica dupa mai bine de 50 de ani de munca!!!

Se pare ca in majoritatea cazurilor romanul onest are un singur viitor: statutul de sclav subplatit sau constrans prin violenta sa produca pentru altii cat mai multi bani.

Sistemul legislativ actual ofera prosperitate numai celor care incalca legea (incepand de la sclavie, continuand cu oferirea conditiilor precare de munca, cu evaziunea fiscala, cu spalarea de bani si terminand cu autostrazile fictive)!!! Exceptiile sunt total nesemnificative si intaresc regula. Sistemul legislativ actual este o invitatie la incalcarea legii. Nu risti, nu castigi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu